reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Devastator: levná podsvícená klávesnice s myší

18.12.2013, Jan Vítek, recenze
CM Storm Devastator: levná podsvícená klávesnice s myší
Pokud se nechcete sami rozhodnout o tom, která klávesnice a myš k sobě bude pasovat, máte možnost si vybrat a zakoupit rovnou celou sadu. Jednou z takových je i CM Storm Devastator obsahující sladěnou herní klávesnici i myš, na něž se podíváme.
Kapitoly článku:

CM Storm Devastator MS2K


Klávesnice v této sadě je velmi jednoduchá, takže něco podobného můžeme čekat i od myši Devastator MS2K. Ta je s klávesnicí designově sladěna, čili je vyvedena ve stejných barvách a má i stejné prvky.




- klikněte pro zvětšení -


Model
CM Storm Devastator MS2K
Rozměry myši
119,1 x 64,6 x 36,7 mm
Hmotnost myši
128 gramů
Tlačítka
5 + kolečko
Senzor
laserový
800/1600/2000 dpi
Rozhraní
USB
Ostatní
modré podsvícení
Cena v sadě s klávesnicí: 30 euro (820 Kč)


Ze specifikací se dozvíme o 5 tlačítkách a kolečku, přičemž jedno z tlačítek je vyhrazeno pouze pro přepínání rozlišení, takže zbývají 2 hlavní tlačítka, dvě boční a kolečko fungující jako střední tlačítko. Ohledně senzoru se ze specifikací nedočteme ani to, zda je optický nebo laserový, natož pak jeho typ. Stačí se ale podívat zespoda a je jasné, že jde o laserový typ.



Zpracování myši


Tělo myši je poměrně lehké a vyrobené převážně z matného, ale hladkého plastu. Po stranách jsou nalepeny gumové úchyty, jenomže ty jsou až moc vpředu, což vadí především na levé straně u palce.





Pak se můžeme bavit o tvaru a celkovém designu této myši, z nějž jsem osobně moc nadšený nebyl. Jednak je třeba poznamenat, že tělo myši je dlouhé, ale nízké, díky čemuž nevyplní celou dlaň a lze jej lépe jemněji ovládat mezi prsty. I na fotografiích jsou ale vidět ostré hrany horního krytu/tlačítek, které nepříjemně řezají do prstů. Na samotných hranách jsou navíc ještě ostřejší otřepy, jež řezavý pocit jen posílí a těch bychom se mohli celkem snadno zbavit třeba pomocí nože. Ovšem o to se měl postarat sám výrobce a ne uživatel.

Myš také obsahuje řadu záhybů, detailů, jako je zadní plastová imitace perforovaného panelu a také tolik oblíbené přední "reflektory", skrz něž svítí modré LED.





Co se týče tlačítek, pak od nich také nemůžeme očekávat nejvyšší kvalitu. Jejich zdvih je vyšší než obvykle a všechna mají hlasitý stisk, a to především hlavní tlačítka. Jinak ale pracují dobře, jejich odpor při stisku je přiměřený, stejně jako hmatová odezva.





Velké kolečko je pokryto gumovým pláštěm a napojeno na mechanismus s jemným krokováním. To se však příliš neslučuje s jeho tuhým stiskem, takže nikdy nevíte, zda jste s ním při stisku také nepootočili. Jasně na něm můžete vidět i lesklé postranní pruhy, jimiž bude prosvítat modré světlo, stejně jako skrz vrchní tlačítko sloužící pro přepínání režimů dpi a zadní čáry, jež mají připomínat vzhled podložky pod zápěstí u klávesnice. Osobně bych však spíše než tyto prvky ocenil lepší tlačítka a vhodnější tvar myši.





Zbývá se na Devastator MS2K podívat zespodu, kde odhalíme jen 4 menší teflony a oko senzoru umístěné přímo uprostřed.
reklama