reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Octane: set na hry s podsvícením

11.2.2015, Jan Vítek, recenze
CM Storm Octane: set na hry s podsvícením
Cooler Master nedávno vyslal na trh nové herní periferie, respektive sadu klávesnice s myší. Jde o produkt CM Storm Octane, který má zaujmout svou rozumnou cenou a také různobarevným podsvícením. My si jej dnes vyzkoušíme.

CM Storm Octane (MB7C)


Myš dodávaná v sadě Cooler Master Octane svým designem sedí ke klávesnici a už na první pohled je vidět, že nejde o to nejlepší z produkce této firmy. Tomu odpovídá i sedm barev podsvícení a ostře řezané rysy.


- klikněte pro zvětšení -

Myš je vyrobena s využitím černého plastu s matnou a zdrsnělou povrchovou úpravou, který zde až na doplňky naprosto převažuje. Sama o sobě je také velmi lehká, ale přesto pevná, takže i když ji zkusíme řádně zmáčknout, nic se nikde neprohýbá a ani se neozve praskání. Čili ano, myš působí levným dojmem, ale z hlediska zpracování jí nelze mnoho vytknout, tedy za předpokladu, že její tělo zůstane pevné i nadále. Chybět nám tak mohou leda postranní gumové gripy, namísto nichž je tu jen tvrdý plast, což jen ukazuje na to, že se Cooler Master snažil šetřit kde se dalo.



Tělo myši Octane je souměrné, takže bude v ruce sedět stejně dobře levákům jako pravákům, jenomže pak tu jsou ještě postranní tlačítka, která jsou připravena pro palec pravé ruky, zatímco leváci nemají na své straně žádná. Tvar těla mi osobně příliš nesedl, a to především kvůli širokému předku, který nenabízí žádné opěrky pro nepoužívané prsty a ostré hrany také k celkově dobrému dojmu nepřispějí.



Nabídka tlačítek je na takovouto myš dostatečná. Máme tu dvě hlavní projevující se hlasitým a ostrým cvakáním, k nimž ale jinak nemám výhrady, pak dvě na hřbetu, přičemž to blíže kolečku slouží k cyklickému přepínání nastavení dpi (500, 1000, 2000, 3500) a to druhé pak přepíná barvy podsvícení (modrá, červená, zelená, fialová, světle zelená, světle modrá, bílá), což se projeví pouze na barvě dvou hranatých "očí", jež se skrývají v prostoru za hlavními tlačítky. Vedle toho je zde podsvíceno ještě kolečko a pak obvyklé dva přední "reflektory" pod hlavními tlačítky, ale pouze bíle.

Pomocí bočního tlačítka (to blíže uživateli) a tlačítka pro přepínání barvy LED pak můžeme ještě zvolit styl podsvícení. Na výběr jsou pouze dva, přičemž v případě prvního vše pouze svítí a vrchním tlačítkem si můžeme vybírat barvu. V druhém případě pak světla (včetně kolečka a předních reflektorů) pomalu pulzují a vrchní LED po každém pulzu automaticky změní barvu.



Boční tlačítka mají na rozdíl od hlavních velmi tiché spínače, které jsou ale trochu měkké, takže hmatová odezva není tak dobrá a také se jen líně vrací do výchozí pozice. Rozhodně ale jsou použitelná. A jako poslední jsme si nechali kolečko, které je dle očekávání třísměrné (nahoru, dolů, stisk). Jeho krokování je velmi jemné a díky tomu je otáčení kolečka i tiché a stisk je pak jako obvykle trochu tužší než u hlavních tlačítek.



Ve spodní části máme dva menší přední teflony a jeden větší vzadu, dále laserový senzor, skrz nějž je vidět i světlo vrchních diod a pak také jakési kolečko, které vypadá na to, že by pod ním mohly být schránky pro uložení malých závaží. To ale možná v některém jiném modelu, neboť v případě této myši s žádnou částí jejího "podvozku" nehneme.

reklama