reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master HAF Stacker 935: dvoupatrová skříň

16.1.2014, Jan Vítek, recenze
Cooler Master HAF Stacker 935: dvoupatrová skříň
Cooler Master se rozhodl spojit své dvě známé řady počítačových skříní a vytvořit HAF Stacker 935, která láká na svou modularitu týkající se možnosti napojovat jednotlivé části na sebe. Díky tomu si budeme moci vytvořit opravdu složitý počítačový systém.

Pohled dovnitř skříně


Bočnice se tedy klasicky vysunují dozadu, přičemž samy o sobě by mohly být tvarově stabilnější. To se týkalo především levé bočnice vybavené plexisklem, neboť ta se v našem případě značně kroutila, což ztěžuje její nasazení. A bohužel ani samotná skříň zbavená bočnic není zrovna pevná a poměrně snadno se zkroutí. Když už tedy Cooler Master použil slabší materiál, mohl celou konstrukci posílit také vzpěrami a bočnice pomocí posílených okrajů.




- klikněte pro zvětšení -


Interiér hlavní skříně nevypadá nijak výjimečně. Jeho tray nám nabídne řadu krytých otvorů, skrz něž budeme protahovat kabely a pak tu je také obrovský otvor pod základní deskou. Při pohledu na skříň z pravé stran můžeme pod tímto otvorem vidět pozici pro jedno SSD, které se tak bude montovat přímo na tray. Pak nechybí ani řada úchytů pro připoutání kabelů pomocí plastových pásků.




- klikněte pro zvětšení -


V zadní části skříně máme 140mm ventilátor s běžným designem lopatek, jenž se sám o sobě jistě dokáže postarat o dostatečné chlazení nepřetaktované sestavy. Zde bude také muset, i když chlazení mohou zlepšit i přední ventilátory, zvláště když jim uvolníme prostor odsunutím diskových šachet na jiné místo.

Záslepky jsou upevněny pomocí přítlačných šroubků, čili standardně a nic výjimečného není ani na pozici pro zdroj, jež je vybavena malými podložkami, aby si zdroj měkce sedl a seshora jej bude zajišťovat packa vyražená v trayi.





Přední část skříně nese pochopitelně šachty, a to jednak horní mechanikovou s plastovými zámky pro tři zařízení a pak dvě spodní diskové pro celkem šest pevných disků nebo SSD. Obě šachty můžeme vysunout a přemístit do malé skříně HGAF 915, díky čemuž se nám zde vepředu uvolní prostor, který lze využít pro instalaci velmi dlouhých karet nebo pro zajištění lepšího chlazení pomocí předních ventilátorů.





Zmíněné šachty lze uvolnit poměrně snadno. Zevnitř každou drží dva šroubky, vedle nichž musíme uvolnit také další čtyři šroubky, k nimž se dostaneme po uvolnění předního panelu. Ten drží pouze za plastové packy, takže jej lze snadno sundat a se skříní jej nepojí žádné kabely ani nic jiného, takže ani s jeho vyčištěním nebude problém. Dva 120mm ventilátory můžeme do předních pozic samozřejmě nainstalovat i přes nainstalované diskové šachty, ale jak je vidět z fotografie, proud vzduchu od těchto ventilátorů se o ně v podstatě zastaví.




- klikněte pro zvětšení -


Skříň Cooler Master HAF 925 je tedy na dnešní poměry poněkud jednodušší, slaběji vybavená a pokud bychom ji samotnou měli porovnat s ostatní nabídkou této firmy, neměli bychom mnoho důvodů ke spokojenosti. Nicméně to samozřejmě takto nelze; posuzovat budeme až celek.


Příslušenství


Osobně jsem čekal, že k této skříni bude řada speciálního příslušenství, ovšem nakonec ho v malé papírové krabičce moc nebylo. Máme tu samozřejmě manuál a vedle něj sáček s nezbytnými drobnými díly, jako jsou šroubky, distanční podložky či plastové pásky.





Navíc tu pak je prodlužovací kabel pro napájení až třech zařízení SATA, s jehož pomocí bez problémů dosáhneme ze zdroje v hlavní skříni až do vrchní HAF 915. Pro tu pak poslouží i zbytek příslušenství, což jsou dvě záslepky - jedna pro pozici zdroje a jedna pro otvor I/O panelu základní desky. To pro případ, že se rozhodneme HAF 915 využít pouze pro instalaci SSD, HDD nebo radiátorů vodního chlazení.

reklama