reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Notepal Infinite

1.11.2007, Michal Učeň, recenze
Cooler Master Notepal Infinite
Je to už pár měsíců, co jsme prezentovali výsledky testu chladicích podložek pod notebooky. Dnes se podíváme na další od Cooler Masteru, jež má na první pohled ambice pokořit konkurenci jak z hlediska provedení, tak i chladicího účinku. Pojďme se tedy mrknout na výsledku testu včetně přídavných měření, které se týkají chlazení pevného disku a grafické karty.
V červnovém testu chladících podložek pod notebooky (1.část, 2.část) jsme popsali a otestovali vlastnosti devíti chladicích podložek pod notebooky od různých společností. Úkolem nebylo zjistit pouze porovnání jednotlivých modelů, ale také potvrzení chladicího účinku podložek pod notebooky v obecném měřítku. V konečném důsledku záleželo na konkrétních modelech, ovšem výsledky můžeme označit za přijatelné a u některých modelů je možné, že mohou opravdu pozitivně ovlivnit stabilitu a prodloužit životnost notebooku. Problémem je pak většinou mobilita, která se u notebooků vyžaduje a v případě podložek je jejich zaměření spíše na použití doma nebo v kanceláři. Dnes testovaná podložka od společnosti Cooler Master je konstrukcí velmi podobná vítězné Zalman NC-1000 Notebook cooler, a tak má dobré předpoklady v testu chlazení uspět. Cooler Master má vůbec s chlazením notebooků dost zkušeností, v portfoliu už má sedm chladících podložek, takže můžeme očekávat dobré výsledky.




Popis a obsah balení


Balení je ve formě papírové krabice, která je uvnitř vyztužena pěnovými výplněmi. Podložka není sama o sobě nijak křehká, což v kombinaci s ochranným balením zaručuje bezpečnou přepravu při objednání přes internetový obchod.



Obsah balení je relativně chudý, uvnitř najdeme pouze chladící podložku, USB kabel určený k napájení aktivního chlazení z notebooku a stručnou uživatelskou příručku.




Parametry



Model
Cooler Master Notepal Infinite
Rozměry
380 (šířka) x 300 (výška) x 10 - 45 (tloušťka) mm
Hmotnost
700 gramů
Materiál
aluminium a plast
Způsob chlazení
větráček 90 x 90 x 25 mm (regulovatelný) + pasivní
Podpora rozměrů notebooku
až 17"
Udávaná hlučnost
15 - 20 dBA
Očekávaná životnost větráčku
50000 hodin
Příslušenství
USB kabel na propojení s notebookem, příručka
Další funkce
USB port (náhrada za použité napájení podložky)

Instalace


Použití podložky je v zásadě velmi snadné. Stačí notebook položit na podložku a zapojit do jednoho z USB portů kabel, který zajišťuje napájení větráčku. U této podložky máte navíc možnost chytře uschovat kabel, nebo jej alespoň přichytit na zadní straně podložky tak, aby zbytečně nepřekážel.


- Uchycení kabelu je pevné a navíc můžete notebook -

Instalace je tedy jednoduchá, o poznání těžší je pak hledání ideální polohy notebooku, která může výrazně ovlivnit výsledný chladící efekt. V podstatě je nejlepší vytipovat nejteplejší části notebooku a posléze je umístit v rozsahu středového oválu, který díky větráčku právě tuto část nejvíce ochlazuje. Dobrý chladící účinek má i černá hliníková plocha, která je větráčkem ochlazována ze spodní strany.

reklama