reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Real Power 550W

26.10.2007, Martin Šejnoha, recenze
Cooler Master Real Power 550W
Předmětem dnešní recenze se stal zdroj Cooler Master Real Power RS-550-ACLY o výkonu 550W, v článku se jako obvykle dozvíte jak zdroj snáší maximální zátěž a další technické detaily ohledně vnitřní konstrukce. Pokud se tedy poohlížíte po novém, výkonnějším zdroji, čtěte dál.
Kapitoly článku:
Zdroj disponuje neošizeným EMI filtrem, pronikání rušení do sítě bude jistě minimální Kondenzátor ve stejnosměrném meziobvodu je složen ze dvou kusů velmi kvalitních kondenzátorů Nippon Chemi-con, v tomto směru musím výrobce velmi pochválit. V tomto zdroji nalezneme robustní spínací tranzistory od firmy Infineon, použité typy mají nízký odpor sepnutého kanálu. Díky tomu se tranzistory méně ohřívají a zdroj má vyšší účinnost. Hlavní transformátor svou velikostí odpovídá výkonu zdroje, a díky tomu zde nenalézám slabé místo.



Usměrňovače jsou dimenzovány na téměř dvojnásobek proudových odběrů v jednotlivých větvích zdroje. Malé zklamání jsou filtrační kondenzátory Ltec, tento zdroj by si určitě zasloužil kvalitnější typy od ověřených firem jako jsou například Nippon Chemi-con, Nichicon a další. Zdroj fyzicky obsahuje dvě oddělené 12V větve tak, jak uvádí sám výrobce. Výrobce také použil desku plošných spojů se sklolaminátovým základem dostatečné tloušťky, a to je nadstandartní řešení běžné u kvalitních výrobků. Kvalita pájení je velmi dobrá, spoje jsou lesklé a žádný "studeňák" se mi nepodařilo najít, během pájení nedošlo k pokroucení desky. Na vnitřnostech lze vidět, že ve výrobě se tmelem nešetřilo a vše je od něj až příliš upatlané.



reklama