reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Swift-RX: čtyři podložky na výběr

11.6.2015, Jan Vítek, recenze
Cooler Master Swift-RX: čtyři podložky na výběr
Od společnosti Cooler Master jsme vyzkoušeli čtveřici nových měkkých podložek pod myš řady Swift-RX. Ty se liší pouze svými rozměry, přičemž ta největší má na šířku 90 cm, a vejde se pod ni bez problémů i klávesnice.
Kapitoly článku:
  1. Cooler Master Swift-RX
  2. Zkušenosti z provozu a závěr
Po rozbalení podložek nás nepřekvapí žádný nepříjemný zápach, jak tomu občas u pogumovaných výrobků bývá, takže je můžeme bez kolíčku na nose hned plácnout vedle klávesnice či pod ni, to dle velikosti.


- klikněte pro zvětšení -

Myši se na těchto podložkách chovají velmi dobře. Vyzkoušet jsem mohl kancelářskou Microsoft Comfort Mouse 6000 se senzorem Bluetrack, herní Logitech G303 Daedalus Apex s 12.000dpi senzorem a CM Storm Mizar s rozšířeným hi-end senzorem Avago ADNS-9800. Všechny se chovaly naprosto korektně a neexistovalo, že by senzor ztratil orientaci, ukazatel začal poskakovat, nebo šel snadno "utrhnout". Tuto základní funkci podložek pod myši tedy Swift-RX splňují dokonale.

Látkové podložky také obyčejně potřebují spíše myši vybavené velkými teflony, neboť jsou měkčí a malé nožky se do nich boří. Jak už jsem ale psal, povrch Swift-RX je sice látkový, ale poměrně tvrdý, takže i malé teflony myši CM Storm Mizar nejsou překážkou. Myš má při posunování jistou setrvačnost, což je důkaz toho, že po ní dobře klouže a nijak se nezadrhává. To tedy v případě, že s ní nedrandíme zrovna po bíle potisknuté části, což je trochu znát.


Závěrečné hodnocení


Podložky Cooler Master Swift-RX působí na první pohled jako kvalitní produkty, které si můžeme koupit hned ve čtyřech provedeních o velikosti od 250 x 210 mm do 900 x 360 mm, takže by si měl vybrat každý. Výrobce použil na vrchní část hustou tkaninu se spíše tvrdým povrchem a spodní část pogumoval, přičemž okraje jsou dobře obšity, aby se netřepily.



Na podložkách jsme vyzkoušeli tři různé myši (Microsoft Comfort Mouse 6000, Logitech G303 Daedalus Apex a CM Storm Mizar), které pracovaly bezchybně a i přes malé teflony u CM Storm Mizar hladce a bez zadrhávání klouzaly. Stačí si tedy vybrat svou velikost, přičemž pro běžného uživatele bude asi nejvhodnější M s rozměry 320 x 270 mm, ale pokud chcete mít na stole i pod klávesnicí malý kobereček, pořiďte si XL.
 
English translation of the conclusion
Cooler Master Swift-RX mousepads are at first sight high-quality products that one can buy in four different versions with dimensions from 250 x 210mm up to 900 x 360 mm, so everybody should be able to choose. Cooler Master used a thick cloth for the surface and rubberized cloth for the base, while the edges are neatly stitched together to prevent fraying.
 
We have tried the mousepads with three different computer mice (Microsoft Comfort Mouse 6000Logitech G303 Daedalus Apex a CM Storm Mizar) and all of them worked very neatly with no hiccups. So all you need to do is to pick the right size, while most users will probably choose the M size (320 x 270 mm), but if you want to have even under your keyboard a nice little "carpet", then you should choose the XL version.
 
 

Plusy


+ Srolovatelné a tenké podložky
+ Kvalitní a na dotyk příjemný povrch
+ Vhodné i pro myši s malými teflony
 
 
Za zapůjčení podložek Cooler Master Swift-RX děkujeme ABACUSu.

 
 
Ceny v době testování: cca 190, 260, 430 Kč s DPH za S, M a L (cena XL zatím neznámá)


Jak hodnotíte podložky Cooler Master Swift-RX?
V anketě šlo hlasovat od 11.6.2015 do 30.5.2016. Počet hlasujících: 1
Výborné100 %
Průměrné0 %
Špatné0 %
reklama