reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO FS2333: herní bestie od japonců

22.10.2012, Pavel Kovač, recenze: specifikace produktu
EIZO FS2333: herní bestie od japonců
Firma EIZO se na poli monitorů usadila jako věhlasný výrobce profesionálních grafických produktů. V nedávné době se však začala daleko víc soustředit i na obyčejné uživatele a hlavně na hráče. Dnešní recenze odhalí, co tento 23" drobeček umí.

Strohý EIZO design a přesto nevšední!


První, co vás napadne při pomyšlení na monitory EIZO, je fakt, že jejich design byl vždy velmi průmyslový. A nyní přichází tato firma s monitorem pro hráče a multimédia. Jestli si říkáte, že průmyslový design a multimédia nejdou dohromady, tak máte s nejspíš pravdu. Model FS2333, jak se tento drobeček jmenuje, však není až tak úplně strohý a průmyslový. Jeho křivky jsou zkrátka trošku jinak uzpůsobeny a například stojan je na EIZO opravdu hodně odvážný. Pokud by takový design vyrobil například LG, tak si všichni řeknou, že spadl z višně na znak, ale u EIZA je i tento výstřelek docela vítanou změnou. Inu, směle do toho.




Logo výrobce




Základní pohled na monitor (klikněte pro zvětšení)


Nyní se podíváme na základní pohled na monitor. Vidíte ten stojan? Půdorysem připomíná trošku hvězdnou loď :-). Ano, chce to hodně fantazie, ale oproti boomerang podstavci, co je u EIZA typický, je to příjemná změna. Také spodní hrana je velmi netradiční. Prohnutý kousek s vystouplým panelem pro tlačítka je docela zajímavé řešení. Navíc do tohoto panelu můžete vložit několik barevných pruhů, resp. vždy se dá vložit jen jeden, a tím si lehce odlišit váš monitor od ostatních. Ano, je to drobnost, ale vaše oblíbená barva může být na monitoru, a to je docela příjemný fakt. Jinak je však design opravdu ve stylu EIZO. Perfektní plasty, doléhající, nevrzající konstrukce a kompletně kvalitní zpracování. Je velmi dobře, že EIZO dává plasty u svých monitorů témě stejné jak u profi, tak u těchto, pro EIZO low-end, monitorů. Pro hráče to však je high-end!




Čelní pohled (klikněte pro zvětšení)





Pokud se bojíte, že herní monitor bude mít špatnou ergonomii, tak se můžete být klidní. Sice zde nenaleznete flex stojan jako u jiných EIZO monitorů, ale alespoň základní zdvih a náklon je možné u monitoru provést. Zdvih má rozsah 6 cm a náklon od -5 do 25°. To jsou hodnoty, kterých většina levných monitorů vůbec nedosahuje.




Náklon monitoru (klikněte pro zvětšení)


Náklon v rozsahu -5° až 25° patří k naprostému průměru, resp. takovému lepšímu průměru. U většiny herních monitorů totiž takto velkého náklonu vůbec nemáte šanci dosáhnout.




Ovládací prvky (klikněte pro zvětšení)


Tlačítka jsou jednoduchá a je jich jen pár. Pro pohodlné ovládání by bylo dobré mít tlačítek více. Pořádně se podívejte na popisky tlačítek. Nikde žádné potvrzovací tlačítko či tlačítko vyvolávající menu. Uchýlil se snad EIZO k absenci OSD? Nikoli. Naopak povýšil ovládání monitoru o dálkové ovládání.




Na tomto dálkovém ovladači již můžete volit již cokoli a pěkně pohodlně. Na druhou stranu, pokud si monitor někam převezete a zapomenete dálkový ovladač, tak máte problém. Ale to je již problém dálkových ovladačů obecně, resp. problém toho Němce, co nám schovává věci.




Zadní strana monitoru (klikněte pro zvětšení)


Zadní strana mi hned na první pohled připomněla nějaký monitor z akční hry. Je to asi dáno tím, že je hodně hranatá, a ve hrách jsou monitory také hodně hranaté (aby neubíraly výkon). V horní části je jednoduchá kapsa pro přenášení monitoru. Tato kapsa se u herního monitoru více než hodí, a proto dávám pomyslný plusový bod navíc.

V našem balení také chyběla spona na uchycení kabelů, přesto byste ji ale měli při klasické koupi najít.







Konektory (klikněte pro zvětšení)


Dodávané příslušenství:
  • Příručka v češtině
  • Dálkové ovládání
  • CD s ovladači a softwarem EasyPix
  • DVI kabel, ICC profil

V balení naleznete obvyklou várku dokumentů a CD s ovladači, a také ICC profil. Bohužel v našem balení CD nebylo, a tak se na ICC profil nepodíváme, na webu totiž není.

EIZO FS2333
Vlastnost
Hodnota
Úhlopříčka
23" (16:9)
Ideální odezva
3,4 ms (gtg)
Jas
250 cd/m2
Kontrast (dynamický)
1000:1 (5 000:1)
Výrobní technologie
IPS
Podsvícení
W-LED
Pozorovací úhly (horizontální / vertikální)
178° / 178°
Počet barev
16,7 mil
Barevná hloubka panelu
8 bitů
Rozteč bodů
0,265 mm
Nativní rozlišení
1920 x 1080
Vestavěné reproduktory
ANO
USB HUB
NE
Vstupy
DVI, 2x HDMI, D-Sub
Výstup pro sluchátka
ANO
Možnost montáže na stěnu
VESA 100x100mm
Hmotnost
5,4kg
Norma TCO
TCO 5.2
Pivot
NE
Spotřeba
42W max
Různé variace tohoto modelu
NE
Speciální vlastnosti
tři dekorativní pruhy
reklama