reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte iSolo 210: nový kabát

11.10.2007, Jan Vítek, recenze
Gigabyte iSolo 210: nový kabát
Gigabyte nedávno vydal nový model z oblasti MiddleTowerů - iSolo 210. A vzhledem k ostatním modelům skříní Gigabyte tato novinka určitě stojí za zvýšenou pozornost a zjištění, zda alespoň dosahuje kvalit svých soukmenovců, a naplní tak očekávání.
Kapitoly článku:
V perexu jsem se zmínil o ostatních modelech skříní společnosti Gigabyte. Modelových řad je v její aktuální nabídce opravdu nemnoho, ale zato pokrývají kromě formátu Desktop snad klasické kategorie. V prvé řadě to jsou mohutné skříně Mercury Pro a 3D Aurora, nedávno obohacená o vylepšenou verzi 3D Aurora 570, které byla především upravena hloubka, aby se do ní mohly pohodlně vejít i dlouhé grafické (popřípadě jiné) karty. Řadu velkých skříní zakončuje model 3D Mars.


Nabídka pokračuje střední třídou v podobě Gigabyte Triton, zlepšeným Poseidon a nyní tedy i iSolo 210, jež firma nabízí hned ve třech barevných mutacích. Vše je pak zakončeno low-endovou řadou pro nenáročné, kde figurují modely sérií X1 a M1. iSolo 210 tedy rozšíří řady střední třídy a už bylo na čase, aby se tak stalo. Otázkou však je, jak moc se bude od starších modelů vlastně lišit.

Model
iSolo 210
Typ skříně
MidiTower
Hmotnost
8,61 kg
Materiál
0,7 mm SECC
Rozměry
200 x 440 x 485 mm (Š x V x H)
Chlazení
zadní 120 mm
přední 120 mm
Šachty
5x 5,25"
2x 3,5" externí
3 x 3,5" interni
Rozšiřující sloty
7x
Kompatibilita
Micro ATX, ATX
I/O porty
2x USB 2.0, FireWire, mikrofon, sluchátka

Gigabyte iSolo přichází v lepenkové krabici, jejíž zbarvení koresponduje se samotnou skříní. Na jejím levém boku si můžete všimnout, jaké že to jsou ty tři různé verze, které firma nabízí. V našem případě je to poměrně neobvyklá Metallic Gray, tedy kovová šeď. Dalšími verzemi nejsou vojenská ani námořnická šeď, ale stříbrná a černá. Dole pak černý puntík označuje, zda skříň obsahuje i zdroj - 400/450/500 W - nebo se dodává samotná. A jak je u Gigabyte běžné, jsou na obalu vypíchnuty i hlavní prvky, s nimiž se u iSolo 210 setkáme.


- klikněte pro zvětšení -

Při pohledu na celkový vnější design tohoto Gigabytu musím osobně uznat, že se celkem povedl. Spíše než se zaoblenými tvary se zde setkáme s ostře řezanými liniemi, což skříni dává minimalistický a industriální nádech. Přesto si ale výrobce neodpustil okázalé prvky jako přední stříbrné tlačítko Power a pěkné lesklé a zkosené hrany broušeného předního panelu.





A u předního panelu také začneme s okukováním. Jak je vidět, vše má zde své pevné místo Nahoře máme celkem pět 5,25" pozic a pod nimi další dvě 3,5". Veškeré ostatní prvky najdeme usazeny dole v jedné linii na rozhraní mezi černým perforovaným panelem a dolním broušeným hliníkem. Zleva to jsou příhodně odsazené USB 2.0 konektory, veprostřed podsvícené tlačítko Power a na druhé straně dva audio porty pro 3,5mm jacky a osamělý FireWire. Skříň je tedy kvůli svému přednímu panelu vhodná spíše pro usazení na desce stolu, jinak se budete muset k portům dosti shýbat.


- klikněte pro zvětšení -

Boční panel na levé straně se vyznačuje jediným - obdélníkovým průduchem s plastovým orámováním, jehož jemné otvory budou vhodné i pro odfiltrování hrubších částeček prachu. A jak je zřejmé, bočnice je přimontována pomocí dvou přítlačných šroubků pro pohodlnou demontáž.


- klikněte pro zvětšení -

Druhá bočnice na pravé straně drží na místě pomocí stejných šroubků, ale jinak obsahuje pouze menší vypoulinu pro prsty, aby se dala lépe vysunout. Zajímavější jsou ale průduchy, které můžete vidět na stranách předního panelu. Především skrz ty má totiž proudit vzduch k přednímu ventilátoru.



Na zadní straně již vidíme klasicky zbarvený SECC plech s mírným nádechem do modré barvy. Pozice zdroje zde není ve středu skříně, ale téměř u samotného levého okraje. Dále tu máme prázdný otvor pro štítek portů základní desky, sedm lesklých kovových záslepek, jež na místě přidržuje sedm již ne tak lesklých plastových zámků. Připravenost pro vodní chlazení (kompatibilní vodní chlazení nabízí přímo Gigabyte) dokazují dva velké otvory s gumovými chlopněmi.



Pozice pro zadní ventilátor je připravena pro instalaci 80, 92 a 120mm modelů, čímž se trošku snižuje volná plocha pro proudící vzduch. Nainstalovaný 120mm ventilátor je také viditelně přimontován pomocí plastových sloupků. Zatím, co jsme tedy viděli, tak se nezdá, že by se tento model nějak přiliš lišil od svých starších kolegů Triton a Poseidon. Osobně však považuji jeho vzhled za povedenější.
reklama