reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Z270X-Gaming 5 a Core i7 a i5 "Kaby Lake" v testu

4.1.2017, Jan Vítek, recenze
Gigabyte Z270X-Gaming 5 a Core i7 a i5 "Kaby Lake" v testu
Dnes už se můžeme podívat na zbrusu novou základní desku Gigabyte Z270X-Gaming 5, která je určena především pro procesory Kaby Lake. Ty tu máme rovnou dva, a to modely Core i5-7600K a i7-7700K, jež si také otestujeme.
Nedříve se podíváme na testy integrovaného GPU v procesorech Intel. Stále jde o iGPU 9. generace, čili stejné jako v procesorech Skylake, ale ty by konec konců ve výsledku mohly běhat na vyšším pracovním taktu. Výsledky dole na to ostatně ukazují, že Kaby Lake mají výkonnější grafiku než jejich přímí předchůdci.









Syntetické testy 3DMarku ukazují přinejmenším stejné výsledky, nebo spíše mírně lepší, takže jistý pokrok tu je, ale nijak vysoký. Uvidíme, co na to Cinebench a výkon v OpenGL.







Zatímco v Cinebench R10 jsou výsledky zcela srovnatelné, v novějších verzích se ukazuje značné zlepšení, ale těžko říci, zda za to může lepší výkon iGPU v Kaby Lake, nebo snad lepší ovladače. Nakonec se v této kapitole podíváme na Company of Heroes a Skyrim, čili již starší hry.



Integrovaný benchmark v grafickém editoru Musemage nám také může pomoci změřit sílu GPU, a tak není divu, že favorizoval APU od AMD. Také ten ukazuje na lepší výkon iGPU v Kaby Lake oproti procesorům Skylake, ale zase tu není výrazný rozdíl.





V obou případech se ukázalo mírné zlepšení oproti iGPU v procesorech Skylake, ale nejde o nic, co by nám zajistilo možnost hraní aktuálních náročnějších titulů. Ostatně nic jiného jsme ani neočekávali.

reklama