reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP 2710m: dostupný obr

29.6.2011, Jakub Doležal, recenze
HP 2710m: dostupný obr
Proč se krčit u malého monitoru, když jsou na trhu modely s větší úhlopříčkou? Překážkou byla vždy cena, to už ale dnes neplatí. Do redakce totiž dorazilo HP s 27“ a rozlišením 1080p za 7500 Kč. Je tedy načase vyměnit váš současný monitor za větší?
Ti z nás, kteří denně tráví několik hodin u PC, jistě ví, jaké je to peklo pracovat celou dobu na malém monitoru, nebo nedej bože na interním displeji notebooku. Od nákupu větších monitorů často odrazovala vysoká cena monitoru, která často přesahovala cenu samotného PC.

Pokročilejší výrobní technologie však dovolují výrobcům „nařezat“ větší úhlopříčky, aniž by vynakládali příliš velké finance. Postupně se tak setkáváme s úhlopříčkami, které byly často výsadou jen několika DTP či CAD studií. Je však možné vyrobit takto velký monitor za tak nízkou cenu, aniž by výrobce nemusel udělat řadu kompromisů?



- klikněte pro zvětšení -

Již první pohled na čerstvě vybalený monitor dává tušení, že jsme svědky prvního kompromisu. Výrobce nejspíše ve snaze oslovit široké masy použil velmi lesklou povrchovou úpravu a pro naše něžné polovičky tak nebude problém se u vypnuté obrazovky bez větších obtíží namalovat před cestou do práce.



Další kompromis na sebe nenechal dlouho čekat. Marně jsem se snažil najít teleskopický výsuv, kterým bych monitor nadzvedl výše. HP 2710m má totiž spodní hranu nízko, zatraceně nízko. Alespoň, že máme k dispozici kloub ve stojanu a můžeme si tak panel naklonit k sobě či od sebe.


- klikněte pro zvětšení -

Minule jsem monitor ovládal dotykově a nakonec to vůbec nevadilo. HP však u tohoto monitoru vsadilo na klasické hardwarové klávesy, které umístilo při pravém spodním okraji.


- klikněte pro zvětšení -

Jako vždy se také podíváme na zadní stranu monitoru, tentokrát to bude o něco těžší, a to doslova. Monitor je totiž nejen rozměrný, ale také nezvykle těžký. Nicméně zpět k zadní části, ta je provedena z matného plastu a v několika místech je zřetelně perforovaná pro nasávání a výdech vzduchu.


- klikněte pro zvětšení -

Konektory jsou umístěny přibližně na středu monitoru hned vedle kloubu nohy stojanu. U takto velkého monitoru svádí hledat i úměrně velkou nabídku vstupů, ale není tomu tak. HP se rozhodlo držet spíše PC rozhraní. Najdeme zde tedy D-Sub, DVI, HDMI a jack pro zvukový signál.


Dodávané příslušenství:

• D-Sub a DVI kabel
• Napájecí šňůra
• Instalační příručka
• CD


HP 2710m (WD119AA)
Vlastnost
Hodnota
Úhlopříčka
27" (16:9)
Ideální odezva
2.5 ms (gtg)
Jas
400 cd/m2
Kontrast (dynamický)
1000:1 (60 000:1)
Výrobní technologie
TN
Podsvícení
LED
Pozorovací úhly (horizontální / vertikální)
170° / 160°
Počet barev
16,7 mil
Rozteč bodů
0,311mm
Nativní rozlišení
1920 x 1080
Vestavěné reproduktory
2x 2 W
USB HUB
NE
Vstupy
HDMI, D-Sub, DVI-D (HDPC), 3.5mm jack zvuk)
Výstup pro sluchátka
NE
Možnost montáže na stěnu
NE
Hmotnost
9,6 kg
Norma TCO
-
Pivot
NE
Spotřeba
až 135 W
Různé variace tohoto modelu
-
Speciální vlastnosti
Senzor intenzity světla
reklama