reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Pavilion 23xi: e-IPS za hubičku

26.6.2013, Pavel Kovač, recenze
HP Pavilion 23xi: e-IPS za hubičku
Když se dnes řekne LCD monitor, většině lidí hned v hlavě naskočí technologie e-IPS. A právě takový je monitor HP Pavilion 23xi. Tento monitor určený do domácností však umí překvapit hned několika zvláštnostmi. Jaký je?

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280×800)


U takto malého monitoru je interpolace téměř zanedbatelným jevem. Z valné většiny času bude monitor provozován v nativním režimu, tedy 1920×1080. Toto rozlišení je natolik malé, že i méně výkonná grafika utáhne většinu her.


HP Pavilion 23xi interpolace linek

- Klikněte pro zvětšení -


HP Pavilion 23xi interpolace textu

- Klikněte pro zvětšení -


HP Pavilion 23xi interpolace moaré efekt

- Klikněte pro zvětšení -


Ostatně kvalita interpolace je na slušné úrovni. Takže pokud se náhodou setkáte s interpolací, tak je dobře provedena. HP Pavilion 23xi má bohužel pouze dva režimy. Fill to Screen a Fill to Aspect Ratio. Přičemž druhý by měl být nazvaný spíše 4:3, protože natvrdo nastaví takový poměr stran při jakémkoli interpolovaném rozlišení.


Regulace jasu


V třetí kapitole s odezvou jste si mohli přečíst o tom, že podsvícení bliká i při maximálním jasu. Tehdy to mělo za následek horší/problematičtější měření odezvy. Nyní to znamená, že monitor vám bude na stole stále lehce blikat. Frekvence LED podsvícení je 265 Hz, což je lehce nadprůměrné.


HP Pavilion 23xi regulace podsvícení



Spotřeba


Spotřebu dnes řeší opravdu všichni. Pokud by měl takovýto monitor vysokou spotřebu, tak jimi asi těžko vybaví firma kanceláře. Naštěstí to se nestalo a spotřeba je v normě. Spotřeba při 120 cd/m2 je 15,1 W, což je velmi slušné.


HP Pavilion 23xi spotřeba


Dnes testovaný monitor má světelný výkon 1,669 lm/W.

reklama