reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston Savage SSD: nástupce úspěšného HyperX 3K

2.6.2015, Jan Vítek, recenze
Kingston Savage SSD: nástupce úspěšného HyperX 3K
Již před třemi lety se dostalo na trh SSD Kingston HyperX 3K, které se stalo díky svému výbornému poměru výkonu a ceny oblíbeným modelem prodávaným dodnes. Nyní ale už je čas pro jeho nástupce, HyperX Savage. Splní naše očekávání?

Crystal Disk Mark


Benchmark Crystal Disk Mark ve verzi 3.0.3 x64 nabídne podobné testy jako předchozí ATTO, ale zde se již můžeme podívat na rozdíl mezi Queue Depth 1 a 32. I v tomto případě si výsledky porovnáme s řadou klasických SSD, přičemž jde spíše o novější modely, které jsou na trhu stále aktuální.

















CrystalDiskMark sleduje práci s nekomprimovatelnými daty, takže není divu, že maximální hodnoty jsou níže než v případě ATTO, který využívá komprimovatelná data. Kingston uvádí u tohoto modelu hodnoty 520 a 510 MB/s, takže s našimi naměřenými 526 a 503 MB/s můžeme být spokojeni. Savage pak stejně jako jiné moderní SSD nepracuje dobře s malými soubory bez použití fronty (zvláště při zápisu), ale s ní (QD32) je to něco zcela jiného a zde se se situace při porovnání se staršími modely SSD zcela obrací. A právě v tom je síla nových SSD, přičemž do budoucna se u SSD s podporou NVMe počítá i s daleko delšími frontami (až 64k), jichž může navíc být více a to značně přispěje k nárůstu výkonu. Na rozhraní SATA se ale musíme spokojit s frontou o délce 32. A jak je na tom čersvé SSD v porovnání s použitým?



Čerstvé SSD



Použité SSD

Ani zde se dle předpokladů výkon nikam výrazně neposunul, takže můžeme být spokojeni.

reklama