reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kožená elegance od firmy Krussel

10.9.2003, Petr Hájek, recenze
Kožená elegance od firmy Krussel
Firma Krusell nabízí ve svém sortimentu celou řadu nejrůznějších pouzder, a to i pro Palm OS a Pocket PC přístroje. Nám se do rukou dostala dvě pouzdra - první univerzální pro HP iPAQy řady H1900 (nezapomeňme, že H1915 je rozměrově naprosto stejný jako H1935 a H1945) a druhé určené pro HP iPAQy H2215.
Pokud si právě říkáte, že další futrál nepotřebujete, protože Vám stačí ten, který jste dostali v krabici s PDA, považte, že ne vždy je přiložený obal to nejlepší řešení. Např. s HP iPAQem H2215 se sice pouzdro dodává, ale není to žádná výhra, protože je velmi těsné a na pogumovaných okrajích časem vznikají nepěkné podlouhlé škrábance. Zde tedy není nahrazení pouzdra pouhým vrtochem ale prakticky nutností.




Pouzdra značky Krusell vypadají na první pohled velmi elegantně, matně provedená kůže je na omak hladce příjemná, pocit z držení pouzdra je v porovnání s kovově chladnými hardcase obaly takový "přirozenější."

Švy jsou velmi pravidelně a přesně umístěny, nikde žádné trčící nitě. Patrně nejhorší věcí, na kterou u pouzdra tohoto druhu můžete narazit, je maximálně nějaký malý až nepostřehnutelný neodkrojený kousek kůže, ale nic co by nespravili malé nůžky a průměrně šikovná pravačka.



Každé z pouzder Krusellu respektuje linie přístroje, pro který bylo navrženo. Místa, k nimž uživatel potřebuje mít přístup jsou samozřejmě pečlivě vykrojená - viz vlevo u přístrojů řady H19xx infraport, jack i reset a vpravo u HP iPAQu H2215 reproduktor i reset nahoře vpravo.



Na fotografii H2215 v pouzdře vlevo je jednak vidět velmi dobře přístupný mikrofon a jack a vlevo dole zakrytý, poměrně nedobytně vypadající stylus. Při běžném zavření pouzdra kůže skutečně trochu zakrývá i šachtu stylu. Osobně se domnívám, že jde o chytrý kompromis mezi snadnou vytažitelností stylu a ochranou před vypadnutím, kterému toto uspořádání zdárně zabraňuje. I když nejrychleji vytáhnete stylus ze zavřeného H2215 oběma rukama, není to na závadu. Když přijde na věc, ono úplně nejjednodušší bude stylus vytahovat až po otevření pouzdra.




V horní zadní části všech pouzder je speciální zacvakávací mechanismus "Multidapt" pro nasazení klipu, díky kterému můžete pouzdro s PDA přicvaknout téměř kamkoliv, ideálně na pásek nebo nějaký jiný kus šatstva. Vnější nošení má význam samozřejmě pouze někde v rámci provozovny, na veřejnosti by nebylo příliš moudré dávat na odiv lákavě lesklé pouzdro velmi podobné nabité prkenici.



V horní části, která v zavřeném stavu slouží také jako kryt displeje, je místo na 2 ks paměťové karty typu SecureDigital a také na několik kreditních karet či navštívenek.

Vpravo jednoznačně nejslabší místo pouzdra - zapínaní na patentku, které je možno provést dle nacpanosti vnitřních kapsiček na "krátký" nebo "delší" chod. Krusell se i poutku věnoval se stejnou péčí, jako jiným částem pouzdra, ovšem nabízí se otázka, jak se bude kůže držící zapínací cvoček tvářit po několika tisících rozepnutí/zacvaknutí. Skutečně, jediné z čeho mám u tohoto koženého pouzdra tak trochu strach, je fakt, že často namáhané části se časem takříkajíc "promelou," jistě to znáte z peněženek a podobných věcí.




Pouzdra mají zkrátka všechny ctnosti a nectnosti kůže. Výrobek samozřejmě není pro osoby milující vodu v jakékoliv formě a také pro ochranu proti negativním účinkům pádu či nárazu by bylo možná vhodnější zvolit něco jiného. Velkou výhodou pouzder Krusell je, že nejenom poskytnou Vašemu PDA velmi dobrou protekci, ale zároveň jsou i nadprůměrně reprezentativní. Pokud tedy náhodou po nějakém tom pouzdru pro svůj Palmáč, Smartphone či Pocket PC pokukujete, nezapomeňte zvážit i jistě ne náhodou cenami ověnčenou nabídku firmy Krusell.



Za zapůjčení děkujeme společnosti Sunnysoft s.r.o.!


reklama