reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Křišťálové pouzdro Proporta pro Palm Tungsten T3

3.11.2006, Pavel Bureš, recenze
Křišťálové pouzdro Proporta pro Palm Tungsten T3
Společnost Proporta je jednou ze společností, která kromě obvyklých kožených a hliníkových pouzder vyrábí také průhledné plastové obaly pro mobilní zařízení. Tento druh pouzder vyniká nízkou hmotností a jelikož je pouzdro průhledné, tak vidíte bez obtíží na informace zobrazené na displeji.
Pouzdro není vyrobeno z jednoho výlisku, ale skládá se ze dvou částí spojených plastovým kloubem. Vkládání PDA do pouzdra není úplně nejjednodušší, je třeba pouzdro trochu roztáhnout do stran a až poté Palm vložit. Pouzdro chrání většinu plochy kapesního počítače, nezakrytá jsou pouze ovládací tlačítka pod displejem. Crystal case je vytvarován pro Palm Tungsten T3 v zavřeném stavu a kopíruje rozměry kapesního počítače.

Pochválit musím dostupnost ovládacích prvků, Palm v pouzdře je možné zapnout tlačítkem k tomu určeným, nabíjet i synchronizovat (po kabelu, ne v kolébce), přístupné je i boční tlačítko, šachta pro stylus, slot pro paměťové karty a zvukový výstup.

Krytka displeje se otevírá jemným stlačením nahoru. Po její odklopení a vysunutí spodní části PDA se Palm stále dobře drží, zvětšení rozměrů je zanedbatelné. Původně jsme se domnívali, že nejslabším článkem pouzdra bude plastový pant u krytky displeji. Tato část nevypadá, že by snesla větší zatížení a působí velmi chatrným dojmem. Pokud se však odvážíte a začnete kryt displeje ohýbat, překvapivě hned nepraskne a chvíli vydrží. Pokud na kryt zatlačíte ještě o trochu více, oddělí se od zbytku pouzdra a zůstane vám v ruce. Úmyslně jsem nenapsal, že se odlomí, neboť není s pouzdrem pevně spojen a lze ho jednoduše nasadit.


Pouzdro je průhledné nejen pro lidské oko, ale také pro infraport, takže můžete přijímat i odesílat soubory či jiná data. Pro některé uživatele může být zásadním problémem absence kapsiček na paměťové karty a navštívenky. K Proporta Crystal Case není rovněž dodáván klip pro upevnění na opasek. Pouzdro je ale možné připevnit do magnetického držáku Proporta.

Menší potíže nastanou při vyndávání kapesního počítače z pouzdra. Vyjmout PDA směrem dolů nejde, protože na levé straně vadí tlačítko pro spuštění hlasového záznamníku. Je tedy třeba pouzdro trochu rozevřít do strany a PDA vytáhnout.


Proporta Crystal Case pro Palm Tungsten T3 splňuje všechna očekávání, které jsou na pouzdra tohoto druhu kladena. Díky tvrdému plastu PDA ochrání, umožňuje ale používat displej a dá vyniknout povedenému designu vašeho kapesního počítače. Spoj krytu displeje, který jsme zpočátku považovali za nejslabší článek celého pouzdra, se ukázal jako dostatečně odolný i proti neposednému redaktorovi, běžným používáním pouzdro nezničíte. Jednou z již zmíněných výhod pouzdra je, že dává vyniknout kapesnímu počítači. Pokud se však o pouzdro nebudete náležitě starat, tak se během několika měsíců poškrábe a krása bude tatam. Není tedy dobré Proportu nosit spolu s klíči a podobnými předměty, které by mohly pouzdro poškrábat či jinak poškodit. Průhledné pouzdro je z velké části pro ukazování PDA, pokud člověk chce zařízení chránit, měl by zauvažovat o hardcasu.

Děkujeme společnosti Proporta za umožnění napsání této recenze. Pouzdro stojí 19,95 USD (cca 450 Kč) bez daně a poštovného. Obdobný výrobek je možné zakoupit za nižší cenu (290 Kč) např. v MP3hifi.
reklama