reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Leadtek WinFast PalmTop TV

17.3.2006, Radek Jahoda, recenze
Leadtek WinFast PalmTop TV
Nevím, co měl Leadtek na mysli názvem PalmTop TV, ale rozhodně se nejedná o TV tuner k Vašemu Palmu. Nebo se snad má používat na pláži pod palmami? Ať tak či onak, nic to nemění na faktu, že se jedná o další externí TV tuner pro USB 2.0 rozhraní. Na trhu jich je již pěkná řádka od různých výrobců a dokonce Leadtek jich již několik ve své nabídce má. Podívejme se, co přesně nám nabízí tento výrobek.
Obsah balení a vzhled

Tento tuner se dodává jen ve verzi pro koncové zákazníky, takže je vše úhledně zabaleno a samotný přístroj je pak pod průhlednou fólií, takže přesně víte, co si kupujete, alespoň po designové stránce. Navozuje to pocit, že si ho máte koupit v samoobsluze, kde vedle sebe stojí několik podobných produktů. Chytrému zákazníkovi a našemu čtenáři ale toto nestačí a nenechá se ošálit cukrátky.



Podívejme se proto, co vše se skrývá uvnitř krabice. Vynecháme zatím samotný přijímač a dálkový ovladač, kromě nich najdeme dva návody, jeden černobílý Quick installation guide, který nám poradí s instalací (je společný pro PalmTop TV, Walkie TV a DTV Dongle), druhý má barevnou obálku, uvnitř je černobílý a je to návod na používání software. Oba dva jsou v angličtině, český návod přiložen není (ale u jiných zařízení Leadteku bývá). Přiloženy jsou i dva propojovací kabely - krátký USB kabel a kabelová redukce pro S-video, kompositní video vstup a vstup zvuku (stereo, dva cinche). Součástí dodávky jsou i celkem čtyři instalační CD. Jedno CD je s ovladači a software, je pro všechny TV produkty výrobce a vzhledem k častému vydávání nových verzí na nich samozřejmě není nejaktuálnější verze. Tu lze stáhnout z webu výrobce, použijte ale raději FTP server (ftp.leadtek.nl), protože na webových stránkách je odkaz k ovladačům Walkie TV. Druhé CD označené Bonus Software Pack obsahuje DVD přehrávač PowerDVD 6, software pro automatický střih videa muvee 3 a Adobe Reader, třetí CD je se známým střihovým programem VideoStudio 9 SE DVD od Ulead a poslední CD je s animačním a efektovým nástrojem Cool3D SE 3.0 a autorizačním software DVD MovieFactory 4 SE.



Nejvíce nás ale bude zajímat přijímač, který má velikost krabičky cigaret. Tvarově je vyveden velice hezky a to samé platí o barvě, která je matná a dotyky prstů na ní nezanechávají žádné otisky.



Pohled zepředu ukáže dvě jasné modré LED diody, které za denního světla vypadají velmi efektně.



Večer ale už tak nadšeně mluvit nebudete, protože jsou tak jasné, že je začnete nenávidět. Nejdou vypnout, svítí stále ihned po zastrčení přijímače do USB portu, pokud se je pokusíte přikrýt, tak zase přijdete o funkčnost dálkového ovladače. Navíc právě modrá barva je pro lidské oko špatně zaostřitelná, nechápu, proč je teď zvykem dělat ze všech přístrojů domácí elektroniky vánoční stromeček.



Vzadu je umísťen anténní konektor a hned vedle něj malý USB konektor, který slouží rovněž pro napájení, takže odpadá další kabel.



Na straně se pak nachází konektor, do kterého se zasunuje kabelová redukce s externími video a audio vstupy. Spodní část je opatřena dvěma podlouhlými gumovými nožičkami, které zabraňují sklouznutí.



Dálkový ovladač (dodávaný i s baterií) prozrazuje, k jakému účelu je celý přístroj určen. Jeho velikost i provedení ho nabádá jen tak vhodit mezi ostatní cerepetičky, které se nosí s notebookem - kabely, myš, tužky atd. V žádném případě mu to nemůže uškodit, protože je velice bytelný, povrch je matný a také velmi odolný proti poškrábání, tlačítka jsou "promačkávací" a tak jim neuškodí ani polití kafem nebo jinou tekutinou. Jeho ergonomie není příliš dobrá vzhledem k velikosti (nebo spíš malosti) a plochosti, ale určitě poslouží svému účelu. Zajímavostí je tlačítko BOSS, kterým se okamžitě schová puštěná televize a vypne zvuk před zlým šefém, další stisk vše uvede do původního stavu. Jinak ovladač obsahuje jen nejdůležitější tlačítka.

reklama