reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LevelOne WCS-2020: low-end od jedničky

13.9.2007, Jan Vítek, recenze
LevelOne WCS-2020: low-end od jedničky
Nedávno uveřejněný velký test Wi-Fi IP kamer sice měl zástupce firmy Level One, ale pouze jednoho. Kamera WCS-2020 se tohoto testu neúčastnila, a tak její recenzi přinášíme nyní, kdy se ukáže jako jediná. Přesto ale budeme moci její výsledky porovnat s ostatními, takže pojďme na to.
Kapitoly článku:
Společnost LevelOne nabízí dvě cenově dostupné IP kamery s Wi-Fi připojením. Jednou z nich je model s označením WCS-2030, s nímž jsme se setkali nedávno a pak je zde i WCS-2020, na niž se mrkneme dnes. Z označení již můžete snadno poznat, že tento model bude ve výkonnostní i cenové hierarchii postaven poněkud níže, ale vzhledem k výbornému výkonu WCS-2030 bude zajímavé sledovat, jak si WCS-2020 povede.


Model
LevelOne WCS-2020
Rozměry
114 x 80 x 37 mm
Hmotnost
-
Připojení
Ethernet, 802.11g
Typ senzoru
CMOS
Automatické ostření
ne
Max. Rozlišení
640 x 480 (20 FPS)
Max. Framerate
30
Komprese
MJPEG
Mikrofon
ne
Externí anténa
ano
Specialitky
-
Cena s DPH
cca 3600
Podrobnosti zde

Kamera dorazila ve velmi úsporné, v igelitové fólii oblečené krabici, na níž se dozvíme základní fakta, jako podporu Wi-Fi 802.11g (54 Mbps), CMOS senzor nebo kompresi Motion JPEG. Vlastností má WCS-2020 samozřejmě více, ale Level One je na informace i v příšlušném datasheetu poněkud skoupý. To základní se ale přeci jen dozvíme. Kamera podporuje rozlišení až 640 x 480 při 20 FPS a maximální framerate 30 FPS. Dále je popsán způsob připojení, tedy kromě 802.11g to je 10/100 Mb/s Ethernet, objektiv s manuálním ostřením (F = 1,8) a nakonec provozní podmínky omezující na teplotní rozmezí 0 – 45 °C a vlhkost vzduchu 10 – 90 %.



Model WCS-2020 je velmi podobný svému dražšímu bratříčkovi, ať už zbarvením, tvarem nebo materiálem. Přesto ale vypadá poněkud levněji. Tělo se tedy skládá z kombinace stříbrného a tmavě modrého plastu a zepředu mu vévodí kulatý stříbrný objektiv. Tím lze samozřejmě manuálně otáčet, což by mohlo jít snadněji, protože se vzhledem ke kladenému odporu těžce uchopuje prsty. Pod objektivem pak máme taktéž kulatý, ale již menší kus stříbrného plechu, do nějž bylo umístěno lesklé logo výrobce. Nakonec jsou vepředu již jen postranní LED signalizující (zezdola) zapnutou kameru, komunikaci přes WLAN a komunikaci přes LAN.



Pokud kameru otočíme na záda, pak tam najdeme pouze závit pro našroubování kovového podstavce, ale také informace o MAC adrese, sériovém čísle a verzi kamery. Nakonec si můžete všimnout modré samolepky nad jedním ze šroubků, aby vás jen tak nepopadla touha se podívat do útrob. Co jsem se zatím setkal s produkty Level One, pak takto byly ‘upraveny’ všechny.



Komunikační Ethernet port byl umístěn na spodní straně zařízení a vedle něj i napájecí konektor pro 12 V a na druhé straně otvor s tlačítkem Reset. Na protilehlé straně pak máme šroubovací konektor zlaté barvy pro Wi-Fi anténu.




Příslušenství


V dodávaném příslušenství se skrývá vše, co potřebujeme k instalaci a rozběhnutí kamery. V první řadě je to bílá krabička s třídílným kovovým podstavcem (spodní plochá část je však pouze z plastu) a také třemi šroubky s hmoždinkami pro přišroubování do zdi.



A vedle toho je zde černá kamera, krátký Ethernetový kabel, CD s ovladači a doprovodným softwarem a také rozkládací manuál.

reklama