reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG D2342P Cinema 3D: neuvěřitelně pasivní

5.9.2011, Jakub Doležal, recenze
LG D2342P Cinema 3D: neuvěřitelně pasivní
Vlna 3D obrazu zasáhla i stolní počítače a nám se pro dnešní test podařilo získat nový 3D monitor od LG. Zapomeňte na těžké a blikající brýle, LG přibalilo lehoučké polarizační brýle. Aktivní 3D je mrtvé, ať žije pasivní 3D, nebo ne?

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280 x 720)


S nenativním rozlišením si v dosavadním průběhu testování poradily takřka všechny monitory a ani D2342P jsem v této fázi testu nenachytal. Při přepnutí na snížené rozlišení nijak neprotestoval a takřka okamžitě zobrazil pracovní plochu. Na výsledky se můžete podívat níže.



- klikněte pro zvětšení -



- klikněte pro zvětšení -









Regulace jasu


Úprava jasu u LED monitorů nepřináší žádné problémy v podobě poblikávajícího obrazu a pomalu to již vypadá, že je tato kapitola definitivně uzavřena. Nicméně s měřením pro jistotu vydržíme minimálně do příchodu OLED panelů. Čas od času se totiž výrobcům povedou neuvěřitelné patálie a bylo by škoda na to neupozornit. LG si však v tomto směru nezpůsobilo žádné komplikace.



1 dílek = 5 ms (naměřená frekvence 263 Hz, změna 3,8 ms)



Spotřeba


Menší obrazovka v kombinaci s moderním a úsporným Super LED naznačovala spíše pozitivní výsledky a k těm jsem se záhy propracoval. Pokud však porovnám naměřené hodnoty s podobně velkým modelem od Samsungu, dostávám D2342P do úzkých. Problémem je již zmiňovaná vysoká hodnota jasu při minimálním podsvícení.









reklama