reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG D2342P Cinema 3D: neuvěřitelně pasivní

5.9.2011, Jakub Doležal, recenze
LG D2342P Cinema 3D: neuvěřitelně pasivní
Vlna 3D obrazu zasáhla i stolní počítače a nám se pro dnešní test podařilo získat nový 3D monitor od LG. Zapomeňte na těžké a blikající brýle, LG přibalilo lehoučké polarizační brýle. Aktivní 3D je mrtvé, ať žije pasivní 3D, nebo ne?
Monitor LG D2342P přinesl jako první do kategorie PC monitorů systém pasivního 3D nové generace. Je to však změna k lepšímu a podařilo se LG vytvořit model, který bude závratně mizet z regálů obchodních domů?





Musím LG ocenit za progresivní přístup ke stereoskopickému formátu a zejména pak k pasivnímu 3D, které prozatím vypadá jako zajímavější volba než „ublikané“ aktivní 3D. Jen ten vertikální prostorový úhel by mohl být větší. Za cca 6 500 Kč s DPH však dostanete TN panel s úhlopříčkou 23“, jemným rozlišením a možností přetvořit část vašeho pokoje v soukromé 3D kino.

Na druhou stranu všechno má svou minimální cenu a LG to tentokrát možná přehnalo se zbytečně nízkou cenou. Je to znát na kvalitě použitého panelu, který patří k těm pomalejším a v podání barev také zrovna neexceluje. Malý rozpočet se projevil i na kvalitě těla, a pokud ono kymácení není výsada jen námi testovaného kusu, pak by se měli inženýři nad budoucími modely více zamyslet.

Pokud máte malý rozpočet a přesto chcete sledovat 3D, není LG D2342P špatnou volbou. Osobně bych ale počkal na další modely a srovnal si případné přínosy při investici většího množství peněz.


Pasivní 3D
Vertikální úhel při 3D
Tenké a lehké brýle
Pomalý TN panel
Nízká spotřeba
Chatrná konstrukce
Cena
OSD a blikající dioda
Cena v době testování: 6 500 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu LG D2342P poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení monitoru D2342P Cinema 3D děkujeme LG.




Videa byla natočena kamerou HMX-S16, za zapůjčení děkujeme Samsungu.





Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama