reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
5.9.2011, Jakub Doležal, recenze
Vlna 3D obrazu zasáhla i stolní počítače a nám se pro dnešní test podařilo získat nový 3D monitor od LG. Zapomeňte na těžké a blikající brýle, LG přibalilo lehoučké polarizační brýle. Aktivní 3D je mrtvé, ať žije pasivní 3D, nebo ne?
Hepac | 9.12.201112:04
zdravím všechny, má tu někdo zkušenosti s hraním her ve 3d? je tu sice něco v článku ale to je jenom tak na okraj... chtěl bych slyšet konkrétní názor člověka co to má doma a paří :­) má smysl to kupovat nebo je lepší si počkat? budu si moct zapařit všechny hry ve 3d nebo to je vhodný spíš pro filmy a na pořádný 3d pro hry si musíme počkat? hraju hry jako Skyrim apod a to by ve 3d vypadalo fantasticky...
Odpovědět0  0
giermo18 | 17.11.201120:02
Zdravim, chcem si ho kupit ku xboxu 360 na hranie hier + sledovanie IPTV cez STB ­(HDMI port­). Bez problemov budem moct hrat hry z 2D na 3D, alebo to nepojde? V izbe mam stary, velky a tazky telkac OVP ­(55cm­) a chcel by som ho zan vymenit.
Odpovědět0  0
hardcorefpshrac | 28.10.201123:27
zdravim mohl by nekdo doporucit monitor na fps hry co nejmensi odezva a input lag
Odpovědět0  0
Bobr z Brna | 5.9.201111:30
Poprvé jsme s rodinkou měli možnost vyzkoušet si pasivní 3D od LG minulý týden v Electroworldu na velké LCD LED TV a po asi 8 minutovém dívání nás všechny bolela hlava, a to hodně. Vůbec jsme to nečekali, právě pasivní technologie by neměla mít tyto vedlejší účinky. Hrozně nás to zklamalo, protože jsme sledovali oficiální dema od LG, takže v nejvyšší kvalitě 3D. Co jsem já osobně měl možnost vyzkoušet 3D technologie, tak nejméně mě boleli oči na řešení od Sony, dokonce na brýlích nebylo ani téměř vidět problikávání. Moc mě to mrzí, ale zatím 3D kupovat nebudeme. Počkáme na řešení bez brýlí.
Odpovědět0  0
Pupak3 | 5.9.201112:19
Tenhle problém vyřeší až reálný hologram,nebo podobná technologie, která nebude založená na dvou úhlově posunutých 2D obrázcích. Oko tahle ostří mimo rovinu vzniku obrazu na TV a to vyvolává bolesti hlavy a podobné nepříjemné jevy.
Na to si ale ještě pár let počkáme.
Odpovědět0  0
petrrrrrrrrrrrv | 30.12.201119:57
Zásadní fakt, který se nezmiňuje, je, že u pasivní technologie, je obraz méně ostrý než u aktivní, díky řádkování ­/sudé a liché ­- dělí se pro každé oko­/
a na holo..technologie si počkáme pár desítek let..
Odpovědět0  0
Foxid2 | 29.9.201115:59
Nehci Vam brat iluze, ale reseni bez bryli je identicke jako pasivni reseni od LG s jedinym rozdilem, ze nemate bryle. A ty vam z principu bolest hlavy nezpusobily. Az se dockate pasivniho 3D, tak budete zklaman, ze musite sedet na predem urcenych mistech, aby jste vubec neco videli. Nebo budete muset koukat na TV sam, a ona bude posouvat cocky podle polohy vasi hlavy ­(maj mini kameru s detekci pozice lidi­).

Osobne jsem jedine pro pasivni 3D nebot i samsung­/sony, ktere jiz dovedou blikat na 480Hz stale vidim blikat. To, ze z blikani nekoho boli hlava se me sice netyka, spis to kazi zazitek. Problem je v tom, ze zatim nikdo neudelal rozumnou studii na tema, co kdyz jedno oko posila do mozku informace se spozdenim 1­/60s nebo 1­/120s oproti druhemu, tak jako je tomu u ­"blikacich­" 3D­-TV. mozek se adaptuje a bud zpozdi obraz z oka, ktere ho dostava drive, nebo se bude pokouset urychlit to ­"pomalejsi­" a muze dojit k problemum, nebut nejni kam urychlovat, kdyz informace pro ­"opozdene­" oko v dany moment neexistuji.

V tomto vidim hlavni duvod, proc lidi boli hlava. Jen tak mimochodem mi uz jak v elektroworldu tak v datartu predvadeli pasivni 3dTV a na dotaz, proc mi strkaj brejle s baterii, co blikaj se na me koukali jak na zaosteleho. Je mozne, ze Vam dali testovat jiny nez Vamy vybrany technologicky produkt.
Odpovědět0  0
Pupak3 | 5.9.20117:02
Recenze dobrá, ale ještě bych poznamenal jednu věc. Jako klasický minitor k PC v 2D režimu dává monitor obraz lehce rozmazaný. Černé písmo na bílém pozadí jemně plave. Je to vina polarizační vrstvy a není to moc příjemné a unavuje to oči.
Odpovědět1  0
Maty784 | 5.9.20118:53
Hmm, já musím oponovat jak tobě tak i recenzentovi.D2342P mám doma a rozhodně není obraz rozmazaný a zcela učitě nebolí z něj oči! Co se týká recenze, tak monitor není chatrný. Provedení je velmi dobré a osobně pivota nepotřebuji.Za ty prachy super kup.já jsem max. spokojen :­-)
Odpovědět1  0
Pupak3 | 5.9.20119:21
Je to věc srovnání. Mám vedle něj na stole Mamsung stejné velikosti a obraz je jak břitva. Na LG má viditelný neklid.
Pochybuji, že je to problém jednoho kusu, ale mohu se mýlit.
Co se ­"chatrnosti­" týče, je to opět záležitost porovnání s jiným modelem,nebo výrobcem. Konstrukce uchycení je rozhodně dostatečně tuhá na běžný provoz, ale žádný zázrak to není.
Nicméně kvalitu 3D bych vyzdvihl. I když hloubka 3D efektu není tak ­"efekní­", je to spíše ku prospěchu věci a obraz působí přirozeněji.
Odpovědět0  0
Juvi (1) | 8.9.201113:46
Jak je to z použitím monitoru u her . Jde použít na kartách Nvidia ? Jakou máš zkušenost? Dík za odpověď
Odpovědět0  0
pupak3 | 8.9.201114:09
Hry nehraju, takže je mi líto, ale nemohu sloužit.
Odpovědět0  0
tein1 | 12.9.201117:35
Sice mám kartu AMD ­(Ati­) ale co jsem četl tak určitě na kartách nVidia pojede 3D taky. Pokud nepojede přímo přes 3D stereo fci v nVidia ovladačích ­(což by mělo jít a navíc zdarma­), tak to půjde určitě přes stejné řešení jako je to u Ati a to pomocí SW od třetích stran ­- buď iZ3D nebo TriDef, které jsou ale bohužel placené. Každé z výše uvedených řešení má kromě ceny i nějaké plusy a mínusy, což lze ve formě porovnání vygooglit.
Odpovědět0  0
Foxid2 | 29.9.201116:17
Podle informaci na strankach vyrobce i informacich na czc.cz
se k monitoru dodava 3Def3D od DDD na CD. Predpokladam, ze se dodava i se seriovym klicem. 1. pasivni lcd, ktery jsem videl a ktery meli s filtrama opravdu problem ­(4roky z5­) mely v baleni iZ3D software s licenci a ten je taky dost dobry. Co se tyce 2D­->3D konverze filmoveho obsahu je 3Def3D lepsi. Na hrani je lepsi iZ3D, nebot lze pro kazdou hru zvlast nastavit uzivatelem jak relativni vzdalenost oci, tak uhel pod kterym se oci sbihaji. ­(relativni, nebot je to zavysle na vzdalenosti od LCD a jeho velikosti­). Proto je na hry iZ3D opravdu univerzalnejsi. Ale neumi naopak prevadet 2D film na 3D. V tom ohledu je nejlepsi PowerDVD, ktery ovsem nejdrive snizi rozliseni videa, snad aby nezatezoval dnesni 4 a vice jadrove procesory :­)

Ve srovnani s Arcsoft Total Media je prozitek z 3D presnejsi prostorove. Ale na 2. stranu Arcsoft je schopen prevodu full HD 1080P videa bez snizeni rozliseni. Za nejvetsi nedostatek u PowerDVD nevidim ono snizeni rozliseni, ale to, ze nejlepsi funkci, kterou maji ­(TrueMotionHD, dopocitava z motion vektoru dodatecne snimky jejich zkracenim­) automaticky vypnou v 3D. Takze se da rici, ze u akcnich scen ve 3D jako v LoTR je to misto, kde by powerDVD ziskal opravdu naskok. Zaroven je skoda, ze PowerDVD nepodporuje OpenCL­/DirectComupte na radeonech rady HD5000, ale az od rady HD6000 i pres identicky vykon a architekturu vypocetnich jednotek.
Odpovědět0  0
jarsou (2) | 29.9.201116:33
Tak monitor testuji druhý den. Mám kartu GeForce GTS 250. Při nastavení rozlišení 1680x1050 ­(což bylo maximální rozlišení mého bývalého Samsungu­) bylo písmo opravdu mírně rozmazanější než na Samsungu. Ale při rozlišení 1920x1080 je vše ostré jako břitva a žádné blikání tam není. 3D prohlížení fotek přes TriDef 3d je úžasné, jen při vzdálenosti menší než jeden metr je vidět řádkování. To samé platí při prohlížení 3d videí na You Tube, kde je zapotřebí je nastavit v prokládaném režimu. 3D funguje bohužel jen v okně, na celé obrazovce se mi to nepodařilo. Počítač mám propojen přes DVI­-D. Vysílání satelitu ASTRA 3D demo přes HDMI se mi v žádném módu zatím spustit v dívatelném 3d nepodařilo...
Odpovědět0  0
jarsou (2) | 2.10.201110:20
Tak přes HDMI už 3D televize jede, žádné problémy s očima nemám, hlava nebolí, je to trochu tmavší, s tím úhlem pohledu to tak zlé není, klidně se dva vedle sebe mohou dívat... Škoda jen, že zatím přes TriDef 3D nejede FSX, to bych si pochutnal...:­-­)­)­)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.