reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lost Planet 2 - pro dlouhé zimní večery

9.12.2010, Petr Štefek, recenze
Lost Planet 2 - pro dlouhé zimní večery
Studio Capcom přichází se druhým dílem poměrně známé hry Lost Planet. Opět budeme bojovat s monstry v různorodém prostředí a opět budeme provázeni poměrně náročnou a pěknou grafikou hry samotné.
Lost Planet 2 pokračuje v duchu prvního dílu, a tak je zde kromě velmi podobné grafiky i velmi podobná hardwarová náročnost, která je ovšem poplatná dnešní době. Zajímavostí je fakt, že výkony grafických karet pod postarším rozhraním DirectX 9 jsou poměrně odpovídající papírovým parametrům jednotlivých karet, respektive jejich cenám, ale pokud pustíte hru pod rozhraní DirectX 11, pak se dočkáte na kartách Radeon velkého výkonnostního propadu. V podstatě se dá říci, že pod DirectX 11 si tuto hru zahrajete pouze na grafických kartách Nvidia. Pro majitelé Radeonů to není žádná výrazná ztráta, ale tento fakt přeci jen zamrzí. Snad vše opraví další patch nebo nové ovladače Catalyst.



Vliv procesoru na plynulost hry je minimální, což dokazují naměřené výkony, které v maximech dosahují rozdílů okolo 10 % mezi nejvýkonnějšími čtyřjádrovými procesory Intel a nízko taktovanými dvoujádrovými procesory. Rozdíly nejsou ani mezi procesory AMD a Intel. Pokud si budete chtít užívat tuto hru na maximální detaily s vyhlazováním, pak je rozumné mít po ruce minimálně GeForce GTX 460 1GB nebo silnější kartu. Majitelé high-endových Nvidí GTX 400/500 se nemusí strachovat v žádné situaci. Zkrátka nepřijdou ani majitelé starších a slabších grafických karet, jako Radeon HD 4770 nebo GeForce 8800GT, které zvládnou hru bez vyhlazování pod DirectX 9 se slušným framerate taky.


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Lost Planet 2 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama