reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MasterCase Pro 5: počátek nové éry Cooler Masteru

16.10.2015, Jan Vítek, recenze
MasterCase Pro 5: počátek nové éry Cooler Masteru
MasterCase je nový koncept, který má definovat heslo Make It Yours a Cooler Master se tímto dle vlastních slov vrací ke svým kořenům a chce nabídnout konfigurovatelné skříně, jež si budeme moci značně přizpůsobit svým potřebám. Takže hurá na ni.
MasterCase Pro 5 je společně se slaběji vybaveným modelem MasterCase 5 prvním produktem společnosti Cooler Master, který má nastartovat novou éru této firmy pod heslem Make it Yours. To znamená, že uživatel dostane možnost si své produkty do jisté míry upravit, a to především s využitím dokoupitelných komponent. Jde také o dlouhodobou strategii, čili skříně MasterCase by nám měly právě díky možnostem úprav vydržet velmi dlouho, tedy samozřejmě pokud se nestane ve světě desktopových PC něco zásadního, s čím se zatím nepočítá.



Ocenění TREFA získává skříň CM MasterCase Pro 5 za kvalitní provedení, prostorný interiér
a konfigurovatelnost s možností dokupovat univerzální komponenty. Logo ocenění je ke stažení zde.


Koupě kvalitní skříně pro ATX desky by ale vždy měla být dlouhodobou investicí, však pokud se něco mění, je to nabídka rozhraní na předním panelu a v poslední době do výbavy skříní zasáhla také obliba 2,5" SSD. Čili taková desetiletá skříň už nepatří mezi nejmodernější, ale i tak dokáže dobře posloužit. A pokud by její výrobce průběžně nabízel doplňky, mohl by se takový letitý model vyrovnat i těm nejnovějším, a to nám chce Cooler Master zajistit. Je to od něj jistě sympatický přístup.



O samotné skříni MasterCase Pro 5 pro výkonné sestavy s deskami ATX lze říci, že je pevná, z kvalitních materiálu, prostorná a dobře vyrobená, přičemž rozhodně má potenciál se stát skříní, která nám vydrží dlouhá léta. Vše závisí na tom, jak se tohoto konceptu Cooler Master zhostí do budoucna.
 
English translation of the conclusion
MasterCase Pro 5 is together with the basic model MasterCase 5 the very first Cooler Master's product that will help to set the company on a new track under the motto Make it Yours. It means that users will have the opportunity to alter their new hardware to certain extent, especially using different separately-sold components. It is also a long-run strategy for Cooler Master, so thanks to their adaptability the new MasterCase cases should last very long, unless something very fundamental happens in the world of desktop PCs.

Anyway, purchase of a quality ATX case should always be an investment for a long time, because when something new comes, it is usually modern interface on the front I/O panel. In the previous years it was also 2,5" format thanks to SSDs. In effect, a 10 years old case cannot offer modern equipment, but it still can be of a good use and had the user been offered a way to upgrade such a case, then it would be able to compete even with the latest models. That is what Cooler Master hope to achieve and from my point of view it is a good strategy both for them and for us.

MasterCase Pro 5 is as a case for powerful ATX builds a good starting point, because it strong and well-built, uses high-quality materials and it is roomy. In other words, it has a potential to become a case that will last in top shape for long years. Still, it depends on Cooler Masters' determination to follow their new strategy.
 
 

Plusy


+ Pevná skříň, kvalitní materiály
+ Možnost přizpůsobení a dokoupení komponent
+ Prostorný interiér, dobré chlazení


Minusy


- Krátké kabely od předních ventilátorů

 
Za zapůjčení skříně CM MasterCase Pro 5 děkujeme firmě ABACUSu.




Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte skříň CM MasterCase Pro 5?
V anketě šlo hlasovat od 16.10.2015 do 25.9.2016. Počet hlasujících: 9
Výborná11 %
Průměrná89 %
Špatná0 %
reklama