reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Megatest 19" LCD pro hráče: LG L1900R

11.4.2007, Pavel Kovač, recenze
Megatest 19" LCD pro hráče: LG L1900R
Osmým v pořadí se stal LG L1900R, který má lehounce nadprůměrné papírové parametry. Odezva 4 ms, kontrast 2000:1 (dynamický), jas 300cd/m2 a pozorovací úhly jsou v obou směrech stejné 170°. LG tuto řadu panelů obdařil hlavně netradičním designem, který upoutá nejedno oko.

Působivý design od LG


Dalším v pořadí je monitor od firmy LG, který vsází na hodně neotřelý design. Celý monitor je vyroben z černého lesklého plastu, což je sice efektní, ale na údržbu dost nepraktické. Stačí, aby byl monitor trochu v prašném prostředí a za den jej musíte chtě nechtě očistit. Naštěstí obrazovka lesklá není, a tak se na obraz dívá i za slunného dne velice dobře. O tom však něco později. Noha panelu si zaslouží detailnější popis. Je totiž natolik atypická, že se s ní jen tak asi nesetkáme. Jak vidíte z obrázku, tak uprostřed nohy je kruhový otvor, který byl vyplněn červeným plastem. To působí velice dobře již tehdy, když je monitor vypnutý. Pokud však dotykovým tlačítkem uvedete panel do provozu, "naběhne" onen otvor - postupně se rozvěcují diodky. Po chvilce celý otvor velice příjemně svítí. Toto světlo však lze vypnout, a tak vás nic v noci nemusí trápit. Inu, LG L1900R je zkrátka krasavec. Samozřejmě někdo nemá rád lesklé povrchy (včetně mě), ale jinak tento monitor zapůsobí asi na všechny.


Základní pohled na monitor (Pro zvětšení klikněte)

Noha je sice pěkná, ale škoda, že nemumožňuje větší náklon. Vzad o 20° sice dostačuje, ale vpřed 0° je opravdu málo. Inu ergonomie musela trošičku ustoupit designu.


Náklon monitoru (Pro zvětšení klikněte)


Přední pohled již nic extravagantního neodhaluje a vidíte na něm hlavně odraz mého pokoje v noze panelu. Tlačítko pro zapínání je dotykové a funguje naprosto bez problémů. Nemohu si však odpustit jednu poznámku. Pokud naklápíte monitor, plasty dost výrazně skřípou a monitoru to na eleganci nepřídá. S tímto se však u LG setkáváme poměrně často. Obvykle vyrobí něco, co je krásné, ale na plastech šetří a dílenské zpracování není až tak dokonalé. Je sice pravda, že aby měl monitor takový design, musí se leckdy porušit kdejaké technologické zásady apod., ale uživatele to jistě nepotěší a takové věci ho nezajímají.


Pohled zepředu (Pro zvětšení klikněte)


Ač je noha poměrně objemná, není v ní integrovaný ani zdroj, ani konektory. Vše je řešeno externě. Z monitoru vede cca 20 cm kabel do modulu s konektorem DVI-I a konektorem pro napájení. Ani zde však není zdroj integrován, a tak se počet "krabiček" na/pod stolem již neúměrně zvětšuje. Je to škoda, protože místa na zdroj by v noze jistě bylo více než dost.


Zadní pohled (Pro zvětšení klikněte)

A zde již máme samotný modul pro DVI-I a napájení 12 V. Vše je opět vyrobeno pěkně do kulata, jen se s tím pomazlit.


Konektory (Pro zvětšení klikněte)






Dodávané příslušenství:
  • D-Sub kabel
  • DVI kabel
  • Napájecí kabel s externím zdrojem
  • Instalační příručka
  • CD s ovladači a manuálem

Pro majitele analogového výstupu je zde připraven kabel s D-Sub konektorem, DVI kabel je již samozřejmostí a je to jen a jen dobře.


LG L1900R
Vlastnost
Hodnota
Uhlopříčka
19" (5:4)
Ideální odezva
4 ms (gtg)
Jas
300 cd/m2
Kontrast
2000:1 (dynamciký)
Výrobní technologie
TN
Pozorovací úhly (horizontální/vertikální)
170°/170°
Počet barev
16,2mil (6-bit)
Rozteč bodů
0,294mm
Nativní rozlišení
1280 x 1024
Vestavěné reproduktory
NE
USB HUB
NE
Vstupy
DVI-I
Výstup pro sluchátka
NE
Možnost montáže na stěnu
NE
Hmotnost
6,9 kg
Norma TCO
TCO`03
Pivot
NE
Spotřeba
typ 35 W
Různé variace tohoto modelu
koncovka E, R, J určuje tvar nohy
Speciální vlastnostiIkona Odkaz na databázi
Orientační cena: 6 800,- Kč bez DPH








reklama