reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.9.2004, Petr Svoboda, recenze
Epson je v tomto megatestu jediným výrobcem, který pro tisk používá piezoelektrickou technologii. Jak se „tisk za studena“ odrazí ve kvalitě i rychlosti tedy uvidíme. K dispozici jsme měli dva modely z řady Stylu Photo, které jsou dostatečně univerzální jak pro běžný tisk textových dokumentů, tak i pro kvalitní fototisk srovnatelný s fotolaboratoří.
Jan Hanuš | 20.1.20128:22
Výsledné fotografie mají disti silný modrý závoj, papíry jsou EPDON Photo Díky za radu...Jan
Odpovědět0  0
Pavel Miženko | 5.7.200819:40
Tiskárna epson R300 tiskne opravdu krásné fotky,je pravdou,že najít vhodný fotopapír,abych nemusel kupovat originál epsony,byla nějaká investice,ale zjistil jsem,že nakonec nejlevnější řešení bylo nejlepší,a to ARO fotopapíry z Makra.Tohle je jen úvod k tomu,jak bych tuto tiskárnu po cca 2,5 roku popsal.Pomalejší tisk mi nevadí,když se věnuji fotkám,tak nikam nespěchám a pokud by to byl jediný problém,tak jsem nadmíru spokojen.Potíž,podle mého začíná,už v samotné obchodní politice společnosti epson.Když vám prodají tiskárnu se všemi náplněmi,tvrdí,že jsou startovní,ale není to pravda,tzn,že po resetu čipů jednotlivých cartridge z nich vydolujete ten zbytek,na který nebyly naprogramovány.Originální inkoust má navíc tu špatnou vlastnost,že vám v hlavách,po nějaké době,kdy netisknete zaschne.Zkusil jsem opravdu všechno.Vodu,líh,slivovici,ale asi nejlépe se osvědčila horká voda s jarem.Hadičkou pro vzduchování akvária,která na jehly akorát pasuje,s malým množstvím tekutiny opakovaně saji a foukám do trysky.V tom lepším případě,po následném dvojím vyčištění hlav,zaschlou trysku rozchodím.No a s tím souvisí právě ona zmíněná spotřeba inkoustu při čištění hlav nebo při chystání tiskárny k tisku po zapnutí.Praxe je taková,že ve skutečnosti ubude mnohem méně inkoustu,než se Vám snaží namluvit status monitor,takže nesouhlasím s tvrzením někoho,kdo napsal,že měření hladiny je přesné.­(snad v případě,že mu nikdy nezaschla tryska a nemusel čistit hlavy,pak snad­)My ostatní si znovu zresetujeme čipy a víme,že máme ještě cca třetinu.Vhodné nahradní inkousty,alespoň ty,na které jsem narazil já,mají daleko menší sklon zasychání trysky a výhodou doplňování do originálních kazet je také fakt,že tam vejde cca o 3 ml více,než je,podle výrobce,plno.Kdo z Vás po mém povídání nabyl podobného dojmu,že nás výrobce nutí nefér způsobem ke spotřebě materiálu dříve a častěji,než je nezbytně nutné?!Je to velká škoda a pokud si to někdo z lidí od epsonu přečte,má námět k zamyšlení.Vyrábějí kvalitní tiskárny na velmi dobré technické úrovni.Český člověk by z ní ­"vydusil­" naprosté maximum a byl by velmi spokojený.Až by klekla,šel by a koupil by si znovu epson.V mém případě to dopadne asi takto.I přesto,že jsem byl s kvalitou fotek a tiskárnou velmi spokojený.Nefér přístup výrobce,boj se zaschlými tryskami a diktát nějakého čipu,který mi počítá vytištěné fotky a pak mě nutí jít do servisu,i když to není naprosto nutné,protože vzhledem k tomu,že netisknu denně,tak mi nacucané molitany a filcy stihnou tisíckrát vyschnout,vede k tomu,že,až tiskárnou vztekle mrštím do škarpy,tak si epson znovu určitě nekoupím.A budu velmi podrobně zkoumat trh,abych nalezl výrobce,který bude stejně kvalitní,a který,třebaže přes vyšší ceny spotřebního materiálu,bude ke mě fér a zajistí mi bezproblémový chod tiskárny do konce její životnosti,bez ohledu na to,zda tisknu denně nebo jen jednou za měsíc.
Odpovědět0  0
dede05 | 18.11.200720:49
Tisk o.k.,spotřeba barvy obrovská.
Odpovědět0  0
zbyňa | 23.5.200721:38
Prosím o radu , tiskarna mi napsala vzkaz ,že by ráda servis, protože díly tiskárny dosáhly své životnosti.Mám Epson stylus C42UX a do teďka jsem byl spokojen.Je mi líto ji vyhodit,protože jsem nedávno vyměnil barvy .Vubec si při tisku nevezme papír a rozbliká se červené tlacítko.Má s touto závadou někdo zkušenosti ?
Odpovědět0  0
rachott | 23.5.200721:49
Jde o plné odpadníky inkoustu. Je třeba je vyměnit + zresetovat čítač. Nevím jak kde, ale my si za reset a vyčištění tiskárny říkáme 500,­- bez DPH.
Odpovědět0  0
Jiří Lukáš | 23.9.200613:24
Musím podotknout, ze tiskárna Epson photo R200 má nehoráznou spotřebu inkoustů, při dost vysoké ceně sady náplní se mi zdá že spotřeba žluté,černé a modré je až neúměrná k množství vytištěných stránek!!!a to netisknu v kvalitě foto, to bych nevytiskl snad ani 10 stran!!!
Odpovědět0  0
fbrava | 26.8.20069:49
Dneska ráno jsem tu mrchu nenazranou zapnul a napsala mi:
General error.
See your printer
dokumentation for
information about clearing the
error.
Netuší někdo co to je? V českym navodu nic neni a english jsem nedostal.
Dík
Odpovědět0  0
Libor Bražina | 11.9.200713:26
Service required. Nejede nic. Co se dá dělat?
Odpovědět0  0
Miro805 | 23.4.20060:47
vygoogli epson print CD ­- raz som tiez nevedel najst instalacne CD ­(cudujem sa, ze to tam nemas­) a nasiel som to, aj ked len v nemcine a ja mam angl. radsej.
Neviem o tom, ze by to fungovalo z Nera, neskusal som to, ale radsej sa lepsie pozri, ci to nemas uz aj nainstalovane, lebo vsetko je to na tom jednom instalacom CD co si k tlaciarni dostal ­(mam R200)
Odpovědět0  0
bezradný uživatel | 22.4.200618:22
Jak se jmenuje soft na potisk CD a kde se dá stahnout ? Prosím díky moc, R 300 je krásný kus HW ale na rozdíl od HP to instalační CD je ubohost ­-navíc všude popisují tisk přímo z karty bez PC a le já chci zrovna tisk z PC ­-­- chci a chci , pomozte a ještě jde tisknout z Nera 6 ?
Odpovědět0  0
Patata | 30.3.20068:06
Chtěl jsem se zeptat, jestli mohu tisknout jen černým cartrigem, i když tam nemám barevnou cartrig.Tiskárna mi hlásí chybu s barevným cartrige. PROSIM poraďte mi. Děkuji.
Odpovědět0  0
JIrka Novotný | 30.3.20068:43
Zcela určitě ne, u epsonů, kteří mají od jisté doby čipované náplně nemůžeš tisknout už když ti čip nahlásí, že došla barva ­- stačí jedna a ani černě tě to nepustí.
Odpovědět0  0
Mirwin (1) | 11.3.20069:54
Problém s tmavýma fotkama se nevyřešil ani reinstalem WINDOWS. Používám Zoner 6 a jsem v něm to tiskne normálně...navíc to umí spoustu užitečnych věcí. Je ale pravda že tisk přímo z Windows to neviřešilo.
Odpovědět0  0
Radimpp | 25.4.200611:03
Tak,tak.Tmavé fotky při tisku s integrovaným prohlížečem ve WinXP.Taky mám Zonera a s ním­-na pohůdku.
Odpovědět0  0
Hrůza | 1.3.200616:11
Mám strjný problém, jaký zde již popsal Mirwinl. Tiskárna tiskne velmi tmavé fotky. Co mám špatně nastavené, případně jak nastavit a upravovat barvy, kontrast. Náhled neodpovídá tisku. Používám rovněž Win XP.
Prosím o radu.
Odpovědět0  0
smouki | 2.3.200621:18
no ja pouzivam software dodavany k tiskarne a tam jsi s tou fotkou muzes pekne pohrat
EPSON FILE MANAGER
Odpovědět0  0
Eva | 11.3.20067:46
Mám asi dva dny novou tiskárnu R300. Byla jsem z ní nadšena, ale když jsem vytiskla první fotku,mám je natažené ve Photo shopu, přesně ten samý problém s velmi tmavým obrázkem. Ve Photoshopu mohu samozřejmě obrázek upravit, ale to přeci není řešení, musím obrázek vytisknout tak, jak vypadá na obrazovce.
Předem děkuji za každou radu.
Eva
Odpovědět0  0
Codous | 7.2.200614:28
Mám tiskárnu epson R300.
Jednoho krásného dne po zapnutí napsala mi vzkaz,že by ráda servis protože díly tiskárny dosáhly své životnosti.
Což se mi nezdá , protože před tím fungovala v pohodě
a najednou aniž by začala tisknout ví že už to má spočítaný.
Připadá mi to jako časový interval údržby nebo počítadlo
vytištěných foto.
Stalo se to už někomu? Nelze to obejít?
Pokuď máte zkušenost poraďte prosím?
Odpovědět0  0
rachot (5) | 7.2.200614:37
Plné odpadníky inkoustu ­- reset + výměna odpadníků ­(filcy, do kterých odkapává inkoust při čištění­). Máš pravdu, nejde o závadu ale o údržbu. Obejít to nejde, chce to vyresetovat to počítadlo a pokud jsou hodně nasáklé ty filcy, vyměnit je...
Odpovědět0  0
codous | 9.2.200612:14
Takže bez servisu to nepůjde. No moc si mě nepotěšil , ale dík za radu.
Odpovědět0  0
Pavel77 | 20.12.200514:47
Nevi nekdo jestli se da nejakym zpusobem omezit cistici proces po startu tiskarny? Tisk je fotek je kvalitni, ale ta spotreba po startu tiskarny kdyz provede cisteni trysek je enormni. Diky.
Odpovědět0  0
MirwinL | 9.12.200510:09
Prave jsem si poridil Epson Stylus R300 ale mam s ni jeden vetsi problem. Vsechno jsem bez problemu nainstaloval a kdyz jsem dal foto tisk, tak mi vylezla strasne tmava fotka. Po nekolika dalsich nastavenich se nic nezlepsilo a fotky byly stale tmave. Pokud jsem dal vytisk primu z pam. karty kterou jsem mel v tiskarne, vse bylo tak jak ma byt. Nevite nekdo co mam spatne nastavenyho? Fakt me nic nenapada a nevim jestli by mohla byt chyba nekde na strane Win XP ­(vubec bych se nedivil­).
Odpovědět0  0
RadimFF | 25.4.200610:58
Je to tiskem přes integrovaný prohlížeč ve WinXP.
Zkus jiný,třeba Zoner a budeš mít po problému.
Odpovědět0  0
Pučmeloud | 6.12.200522:51
Mám novou tiskárnu R300: všechno funguje, pouze nejde tisk na CD­/DVD. Vložím adaptér s CD, spustím tisk a tiskárna mi vždy píše error: ­"zavřete vodítko cd­/dvd­". Vytiskne obrázek pouze na papír...na přiloženém CD jsem nenašel opěvovaný EPSON PrintCD­-Software. Nepomohlo ani nastavení tiskárny na ­"manual­" a potom jako paper položku CD­/DVD. Už jsem z toho nešťastný...co dělám špatně?
Odpovědět0  0
rachot (5) | 7.12.200511:24
Jestli sem to dobře pochopil, tak nemáš Epson PrintCD?? A přes co to teda tiskneš? Když ho najdu, moh bych to skopčit a poslat...
Odpovědět0  0
rohan | 17.1.200615:21
Mám také Epson stylus photo r300, ale nikde nemůžu sehnat Epson print CD
Odpovědět0  0
Jarča | 9.10.200719:49
ahoj, já bych se taky hlásila o jednu kopii Epson Print CD.... mám totiž probém: OS vista má nainstalovaný jen základní ovladač pro R200, ale program EpsonPrintCD pod Vistou prostě neběhá.... chtěla bych jej zkusit nainstalovat samostatně, ale to z origunálního CD k Epsonce nejde...dík za radu. Jarča
Odpovědět0  0
yoolo | 20.3.200616:48
podobny problem som mal aj ja ­- kym som si nevsimol, ze voditko CD najskor prejde cez celu tlaciaren a vzadu za tlaciarnou musi mat dostatok volneho miesta ­- zavadzal obycajny privodny sietovy kabel k tlaciarni o ktory sa voditko cd vzdy zastavilo, co som si hned nevsimol a hladal chybu v ovladacoch :(
Odpovědět0  0
sanvel | 11.1.200516:41
No tak tiskarnu používám už půl roku a musím říct, že má až příliž velkou spotřebu. Dokonce jsem zjistil že při každem zapnutí odteče velká část barvy. navíc při tisku se po více stránkách začínají oběvovat chyby. No katastrofa. A to mám tisk na druhou nejnižší kvalitu protože na koncetp to je opravdu jen plivnutí na papít. No spokojenost teda vůbec ne. Další co mě vadí že ani po ponechání zaschnutí CD ­(podle pokynů z helpline 24 hod.­) se cd rozmazává a to už i mírně zpocenou rukou. Tak nevím jestli je to jen můj případ. Jak jste na tom Vy?
Odpovědět0  0
seko | 22.3.200522:11
Skús si zohnat lepšie cd alebo dvd. ja som to skúšal s neznačkovími a tiež sa rozmazávali ale ako som prešiel na Traxdaty tak tie sa nerozmazávajú. Skús povrch disku čím drsnejší tým lepší aspoň podľa mňa
Odpovědět0  0
Jirka Novotný | 27.9.200514:53
Problém rozmazu potisku cd ­- jsou v tom holt dye based inkousty a ty nejsou voděodolné, ty jsou v dražších typech. Kámoš má epsona 2100 ­- a fotky koupe v umyvadle a jsou ok. Potisk cd taky
Odpovědět0  0
Martin Lejček | 7.1.20051:14
Ahoj, chtěl jsem vás poprosit, zdali by jste mi někdo nemohl pomoci. Koupil jsem si refillkity pro tuto tiskárnu a naplnil všechny cartridge dle návodu, ale apsolutně nemohu rozchodit tiskárnu, aby tiskla. Tiskne mi pouze červená ­(mangenta­). Refilkity jsem koupil přes internet http:­/­/www.ekocolor.cz.
Zkoušel jsem i čištění trysek ­(tiskové hlavy­), snad už nejméně 15 krát, ale vůbec to nepomohlo, akorát jsem vyplácal inkoust. Nevíte jestli jde tisková hlava vyndat, že bych jí třeba mohl propláchnout vlažnou vodou. Nebo můžu skusit líh nalít do cartridge a nechat vyčistit hlavu? Jestli někdo ví odpověď na můj problém, tak mi prosím odpovězte. Byl bych za vaši odpověď moc vzděčný. Za ty refillkity jsem totiž vyhodil pěkný balík peněž 6500 Kč.

Předem moc dík, Martin.
Odpovědět0  0
rachot (5) | 10.1.200516:33
Čau! Refilkyty jsou to nejhorší, co můžeš do R300 dát. Doporučuju třeba neoriginální inkousty ­(6x 220 i s DPH­) Pokud netiskne žádná barva kromě Magenty, znamená to, že jsou vadné náplně, nebo hlava. ­(jakým způsobem jsi je plnil?­) Zkusil bych koupit jeden neoriginální ink. a vyzkoušel jestli se nějaká barva roztiskne. Hlavičku v žádnym případě nečisti lihem!! Jedině tou vodou to můžeš zkusit. Hlavička vyndat jde, ale neni to moc jednoduchý. Pokud je vadná hlava, asi nemá cenu tiskárnu opravovat ­- vyšlo by to min. na nějaké 3000Kč. Čau
Odpovědět0  0
jirkanovotný | 16.6.200514:52
Refill nedoporučuješ zkus radši neorig. ink ­- hah ha pako a co je asi v refilkitech? Voda? Taky neorig ink. Každej ink je neorig pokud ho nevyfrobí zrovna HP Epson atd a všichni tahaj ink do refilu a neorig z ameriky ­- nekdo ma lepsi nekdo horsi dodavatele, chce to jen hledat a videt, nejen cena rozhoduje a spdi at si strcej nekam takovou opičárnu mít na tiskárně
Odpovědět0  0
rachot (5) | 16.6.200515:25
Ty si pako. Refilkyty sou občas pěkně agresivní inkousty. Ničí tiskový hlavy. Navíc když to někdo neumí naplnit do inkoustu vnikaj nečistoty, zavzdušní se atp. Nejjednodušší cesta jsou neoriginální celý cartridge se zárukou. Úspora 50% a záruka na funkčnost což u inkoustů, který si plníš sám nikdy nemáš!
Odpovědět0  0
petrdz | 14.4.200521:41
Po dotazu u prodejce Alfacomputer mi tzechnik sdělil, že cartrige zn. Epson jsou opatřeny čipem, který, když jednou zaznamená vypotřebování náplně, ani po jejím doplnění už neumožní další tisk.
Odpovědět0  0
rachot (5) | 15.4.20058:48
Kvůli tomuto se při plnění náplní používá tzv. reseter. Přiloží se na čip na inkoustu a ­"zresetuje­" stav počítadla na náplni do původního stavu... Je několik výrobců ­- cenově tuším 500 ­- 1000Kč
Odpovědět0  0
petrdz | 30.7.200513:11
Díky za radu.
Odpovědět0  0
RudolfMO | 22.5.200810:02
Chtěl bych požádat o bližší informace pro zakoupení ­"reseteru­"!
Kde se dá zakoupot apod. Dík Ruda
Odpovědět0  0
Jirka N | 18.6.200815:43
Na www.ekocolor.cz ho seženeš.
Odpovědět0  0
Jirka Novotný | 27.9.200514:48
Takže jsem asi vyřešil problém refilace Epson R200­/300. Stala se mi podobná věc zkraje, došla černá nechal jsem ji cca týden odležet pak doplnil a stálo to za pendrek. Nyní doplňuji hned jak mi nahlásí že dojde barva­(ještě před tím, než uplně odmítne tisknout­) Vyresetuji, doplním a max. 1x čištění, někdy ani to ne. Plnil jsem už 4x barvy do všech a funguje mi to. Fotky jsem jel na olympus premium glossy , inkoust ekocolor a jsem nadmíru spokojen. Základ všecho nenechte vyschnou cartridge než jí doplníte, plňte radši dřív než pozdě.
Odpovědět0  0
Radim F | 1.11.200513:53
Mám R200 asi týden ­( za 2290 i s daní , což se mi zdá super ­).
Po instalaci a vsazení všech cartridgí jsem vytiskl pár fotek na přiložené
fotopapíry a byl jsem mile překvapen , že stav jednotl.inkoustů
je téměř na maximu.Přitom prodavač mě upozorňoval na poloprázdné
tzv. startovací cartridge , které výrobci přibalují k tiskárnám.
Rád bych ale přešel později k alternativě , a to cartridge Inktec
,které jsou po 231Kč s 50%navíc , čili cca 18 ml .Jsou údajně včetně čipu.
Už jste je někdo zkoušel a s jakým výsledkem ? Díky za odpovědi.
Odpovědět0  0
smouki | 24.1.200620:28
pouzivam refily od firmy Ekocolor....
jde to skvele plnit resetnes chip a jedes......

na nejake cartridge Inktec bych se vykaslal.....

cus
Odpovědět0  0
Martin Lejček | 7.1.20051:13
Ahoj, chtěl jsem vás poprosit, zdali by jste mi někdo nemohl pomoci. Koupil jsem si refillkity pro tuto tiskárnu a naplnil všechny cartridge dle návodu, ale apsolutně nemohu rozchodit tiskárnu, aby tiskla. Tiskne mi pouze červená ­(mangenta­). Refilkity jsem koupil přes internet http:­/­/www.ekokolor.cz.
Zkoušel jsem i čištění trysek ­(tiskové hlavy­), snad už nejméně 15 krát, ale vůbec to nepomohlo, akorát jsem vyplácal inkoust. Nevíte jestli jde tisková hlava vyndat, že bych jí třeba mohl propláchnout vlažnou vodou. Nebo můžu skusit líh nalít do cartridge a nechat vyčistit hlavu? Jestli někdo ví odpověď na můj problém, tak mi prosím odpovězte. Byl bych za vaši odpověď moc vzděčný. Za ty refillkity jsem totiž vyhodil pěkný balík peněž 6500 Kč.

Předem moc dík, Martin.
Odpovědět0  0
Jiří 9 | 16.3.200519:18
Lihem jakoukoliv elektroniku nikdy nečisti. Molekuli lihu jsou natolik malé, že dokáží vyvzlínat po vývodech polovodičových součástek až k samotnému polovodiči kde jej mohou postupem času totálně zničí ­( osobně v praxi odzkoušeno ­), podobně polovodiče ničí některé krémi na ruce. Takže po očištění lihem ti to nejspíš pujde delší či kratší dobu než se ti to bez zjevné příčiny opjet vydojí ­( a to najždy ­). Pro čištění elektroniky se myslím používá izo­-propyl­-alkohol ­( myslím ­).
Odpovědět0  0
jadr | 20.3.20059:07
Zkuste http:­/­/www.cmail.cz­/spdi­/ . Zvládne to i blondýna a je to levné, já jsem spokojený.
JaDr
Odpovědět0  0
jarek hlavaty | 17.9.200622:05
nebo dalsi alternativa je na www.spdi.cz. rekl bych , ze je to lepsi, ale hlavne levnejsi. jsem spokojeny
Odpovědět0  0
Karateka | 28.9.200417:57
Myslím, že Vaše testy jsou fajn, ale vysvětlete mi jakým způsobem docházíte na doporučené ceny, RRP kterou uvádíte na PR300 nedostanu ani jako nákupku bez daně, natož jako KONCOVOU cenu včetně DPH. Co já vím a sleduji to velice, tak se ceny pohybují okolo 6390 až 5990 s DPH. Bez usb kabelu s plnými náplněmi, taky jste nezmínili, že se dá tiskárna se správným adaptérem připojit přes Bluetooth.Děkuji za odpovědi, S pozdravem.
Odpovědět0  0
Petr Svoboda (46) | 28.9.200418:41
Nejprve se stanoví přesné podmínky testu ­(koncová cena do 6.000 Kč byla jednou z nich­) a na jejich základě výrobci navrhnou jednotlivé modely. Koncovou cenu, která je v závěru recenze také určuje výrobce, respektive jeho PR agentura ­(těsně před zveřejněním­).
Odpovědět0  0
Merlin2 | 23.9.200418:04
A mimochodem, nejak nechapu, co je v testu na digimanii navic k fotografickymu tisku, krome jedny fotky? Aneb moc pekny, jednim clankem zaplacnout hned dva servery ... at zije copy&paste, co? To je vazne ubohost ...
Odpovědět0  0
Petr Svoboda (46) | 23.9.200419:35
Ta fotka není navíc! Je to úplně stejný testovací obrazec jako na SHW, jenže je tištěný fotoinkoustem na fotopapír, zatímco na SHW je to všechno na obyč. kancelářský papír. A taky má test jiné bodové váhy ­- na SHW vyhrála kancelářská tiskárna, na Digimanii fototiskárna.
Odpovědět0  0
Merlin2 | 23.9.200423:14
No nevim, bejt to test, tak tam bude porovnani kvality na ruzny fotopapiry ­(znackove od vyrobcu tiskaren, univerzalni od ostatnich vyrobcu a jako tresnicka treba porovnani znackovych v tiskarne jineho vyrobce ­- nedavno by se mi takovyhle test moc hodil :­-­). Dale napr. vyzkouseni moznosti primeho tisku, kdyz uz to tiskarna umoznuje. Navic porovnani jedny vytisteny a naskenovany fotky je celkem k nicemu, hraje tam roli spousta faktoru a kvalita tisku je jednim z MNOHA parametru ­- zalezi napr. na typu papiru, ktere se lisi vyrobce od vyrobce a typ od typu ­(leskly, matny, premium, canon, epson, olympus ­- to je zmen­) atd atd atd. Tohle fakt neni poradnej test, aneb kdyz neco delam, delam to dobre .... :­-­) A navic jste prisli s krizkem po funuse, ja uz si tiskarnu poridil, ale kdybych nebyl na workshopu minolta&epson, tak bych si mozna jeste ted vybiral ... :­-)
Odpovědět0  0
Merlin2 | 23.9.200418:02
Nedavno jsem si poridil R200, prisla me na 3300 s dani ­(kdyz clovek pracuje u nejvetsiho koncovyho prodejce notebooku v CR a v nejlepsim eshopu s hardwarem, tak to ma urcity vyhody :­-­) a jsem s ni velice spokojenej. Kvalita tisku excelentni, slo mi hlavne o fotografie, ty jsou skoro lepsi, nez profi delany ­(rozhodne lepsi nez co jsem delal posledne u droxi, kde ujizdely barvy na kazdy fotce jinak­). Tiskne perfektne i na nejlevnejsi fotopapir od Epsonu za 13­/stranku. Potisk CD a DVD je taky perfektni, dodavanej soft lze celkem rozumne nastavit na velikost okraju, pripadne nakalibrovat tiskovou oblast presne na miru. Jelikoz je mi totalne ukradena rychlost tisku a hovadiny pro lamy a lenochy typu PictBridge, ctecka a tisk bez pocitace jakbysmet, tak R200 hodnotim jako idealni tiskarnu pro doma na fotky a CD. Aneb uz nekoupim medium bez potistitelnyho povrchu :­-­)
Akorat se bojim spotreby inkoustu, po sedmi A4 fotkach je zluta barva na 3­/4, ostatni tak na 7­/8.
Odpovědět0  0
Petr Baláš | 15.9.200420:34
Testovali jste potisk CD? S jakým výsledkem?

BTW kdy konečně najmete použitelného webmastera, který opraví tu stupidní chybu, že máte někde v kódu stránky natrvdo zadánu její velikost? Jakmile si nastavím větší velikost písma v Opeře nebo Mozille ­(MSIE neotestuji neb u mě neběží­), tak prostě neuvidím konec stránky.
Odpovědět0  0
mar.s (2) | 15.9.200422:23
tisknu s R300 na DVD­-R verbatim ­(printable­), a pokud je kvalitní zdroj potisku, tak je výsledek perfektní. SW na potisk Cd není ale na Cd, je potřeba jej stáhnout ze stránek Epson, kde je i soft pro tisk fotek s digitálního fotoaparátu s podporou PictBridge.
Odpovědět0  0
mar.s (2) | 15.9.200420:04
Vlastním R300 a uložit vlastní nastavení parametrů tisku JE MOŽNÉ. Na hlavní stránce tl. UPŘESNIT a zde je rozsáhlá nabídka nasatavení, kterou je možné uložit pod libovolným názvem, a poté je vidět na hlavní stránce vlastností, vedle již přednastavených hodnot ­(koncept, text, text s obrázky,atd.­) Fungovalo to s původní verzí ovladače na CD, a je to funkční i ve verzi 5.4. Prosím o opravu!
Odpovědět0  0
Petr Svoboda (46) | 15.9.200421:16
Díky za upozornění ­- je to opraveno a přepočítáno. Naštěstí ­(pro nás­) jsme tomuto nastavení nepřiřkli tak velkou váhu, aby v tomto případě ovlivnilo výsledky srovnání, které se zveřejní zítra.
Odpovědět0  0
Steny007 | 15.9.200413:47
jak mohli dostat 10 za tisk fotografii, dyt je to dost zasumenný a navíc ty horizontální čáry...fuj.
Odpovědět0  0
Dave11 | 15.9.200410:26
Taky jsem se o to před asi půl rokem zajímal a zjistil jsem že to výjdu celkem draho :­) těch 15% je v podstatě stránka obyčejného textu takže když to vynásobíme 20 tak by to skoro vyšlo na tu A4. Problém je v tom jak jsou barvy na stránce vyvážené takže se to může lišit. Já mám tiskárnu Canon takže barevné náplně 750Kč z toho natisknu dejme tomu 25­-30 stránek takže takových 25­-30Kč na stránku což jsou 4 fotky 10x15.
Odpovědět0  0
Tom K | 15.9.20049:43
Nevite nekdo, jak odhadnout cenu za tisk fotky, kdyz vyrobci vsude uvadeji tisk barevne stranky pro pokryti 15%? ­(=3x5% C, M, Y­). Respektive, jak je asi u ctyrbarevneho ­(sesti­-­) tisku pokryta fotka. 25% kazda barva? Diky.
Odpovědět0  0
Petr Svoboda (46) | 15.9.200410:19
Tady velmi záleží na konkrétní fotografii, průměruje se dost těžko. Pokrytí jednotlivými barevnými složkami odhalí např. histogram ve PhotoShopu. Mě vycházely nejčastěji hodnoty kolem 60 %, tj. přibližně ­(velmi orientačně­) 20 % každé barvy s výjimkou černé. S tou zachází každý ovladač jinak, a tak se univerzálně odhadnout nedá v podstatě vůbec. Podobně i fotoinkousty.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.