reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MS Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 - na práci i zábavu

6.2.2007, Michal Učeň, recenze
MS Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 - na práci i zábavu
Nedávno jsme recenzovali laserovou novinku do kanceláře od Microsoftu a v testu dopadla velmi dobře. Co když se ale vydáte na cesty? Pak vám jistě poslouží druhá myška z řady 8000, která je určena k notebookům a nabízí chytře řešené ovládání prezentací s integrovaným laserovým ukazovátkem. Na své si přijdou i milovníci pohodlí při sledování filmů nebo poslechu hudby. V kombinaci s bezdrátovou technologií Bluetooth už takřka nebudete muset vstávat z křesla, nebo nosit speciální ovladače na přednášky.
Kapitoly článku:
  1. MS Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 - na práci i zábavu
  2. Instalace a nastavení
  3. Design a zpracování
  4. Praxe a zhodnocení
Osobně nemám jako recenzent rád tento typ průhledných plastových obalů. Není to ani tak kvůli snížené odolnosti při přepravě a velmi obtížnému složení do původního stavu, největší problém však vidím v nebezpečném otevírání, při kterém můžete snadno poškodit jak produkt, tak i sami sebe. Ve většině případů je totiž nutné použít nůž k prořezání takového obalu a vzhledem k tomu, že nechcete hned zničit i všechny papírové návody a ostatní příslušenství uvnitř krabice, musíte řezat těsně při spojovací hraně. Proto jsem nebyl zrovna nadšen prvním dojmem, překvapilo mě jednoduché řešení tohoto problému nařezáním příslušných hran, a tak sice musíte použít nějakou pomůcku, ale je to prakticky bez problémů. Navíc balení nabízí další specialitku, kterým je otočný průhledný obal z tvrdého plastu.



Snáze si tak můžete ještě před koupí prohlédnout produkt z obou stran, jelikož právě spodní strana skrývá tlačítka na ovládání prezentací a multimédií.



V balení najdete myš Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000, dvě AAA baterie, CD s ovladači a ovládacím programem, uživatelské příručky, Bluetooth adaptér do USB, plastové cestovní pouzdro a poutko.



Plastové pouzdro je v podstatě schránka, ve které se myš otáčí v původním obalu a slouží k bezpečnému přenášení na cestách. K pevnějšímu držení je v balení už zmíněné poutko, které snadno provléknete v horní části obalu.



Pod myší je ještě prostor pro Bluetooth adaptér, takže máte vše potřebné vždy při sobě a navíc díky hmotnosti myši včetně baterií budou jedinou překážkou rozměry, které vám mohou zabránit nosit vše v kapse kalhot. Do tašky k notebooku se vejde ale bez větších problémů jako běžná myš.



ModelMicrosoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000
Rozměry9,2 (délka) x 5,3 (šířka) x 4,0 (výška) cm
Hmotnost146 gramů
MateriálPlast, kolečko pryž
Počet tlačítek5 + 6 prezentaceBT reset + On/Off + přepínač módu
Typ snímačeLaserový
Rozlišení1000 DPI
Rychlost snímání6000 fps
Napájení2 x AAA baterie
Způsob propojení s PCBluetooth 2,4 GHz
Dosahcca 10 m
reklama