reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI GT663: zaměřen na hry

16.12.2010, Jan Vítek, recenze
MSI GT663: zaměřen na hry
Společnost MSI je ve světě notebooků známá svými herními modely spadajícími do řady G jako Gaming. Dnes si vyzkoušíme model GT663, v jehož mohutném těle plném osvětlovacích diod se usídlil procesor Core i5 a grafická karta NVIDIA GeForce GTX 460M.
Notebook MSI GT663 můžeme bez uzardění označit za herní a multimediálně dobře vybavený notebook. Výrobce se snažil zaujmout také vzhledem, a tak se dočkáme různých barevných, metalízových plastů, plastického loga a také oranžového podsvícení na několika místech. Jistou podobnost můžeme vidět s notebooky, které se inspirovaly v automobilovém designu, i když MSI své modely nespojuje s žádnou značkou. Bohužel ale zpracování není bez chyb a především jde o víko s rámem displeje. Kdyby výrobce design zjednodušil, mohl by použít méně dílů, což by bylo dle mého názoru lepší.




Ocenění TREFA získává notebook MSI GT663 za vysoký výkon,
kvalitní displej i zvuk a široké příslušenství. Logo ocenění je ke stažení zde.


Mezi porty a rozhraní v tomto případě patří i nadstandardní počet čtyř 3,5mm audio zdířek, slot pro karty Express Card, dvojice USB 3.0 a rovněž eSATA. Konektory, jejichž kabely by mohly nejvíce překážet, byly navíc přesunuty dozadu, kde snad nikomu nemohou vadit. LCD displej se může pochlubit rozlišením Full HD, vysokým jasem a slušným podáním barev. Zvukový systém pak přináší velmi kvalitní a silný zvuk a je bezesporu chloubou GT663. Konečně ani webkamera není vůbec špatná.

Hardwarová výbava založená na platformě Intel Calpella s procesorem Core i5-460M, 4 GB DDR3 a především NVIDIA GeForce GTX 460M s 1536 MB GDDR5 slibuje silný a vyvážený výkon, přičemž zapomenout nesmíme na 7200otáčkový pevný disk, k němuž můžeme přidat další a zapojit je do RAID 0 (striping). Výkon procesoru, pamětí i grafické karty navíc může být popohnán zapnutím funkce MSI Turbo a my ve výsledku dočkáme notebooku, který bude stačit i na náročnější 3D hry.

Za přidanou hodnotu můžeme považovat přiložený batoh pro přenášení, herní myš a také plnou verzi hry Assassin's Creed II, takže bezprostředně není nutné nic dokupovat a my se můžeme těšit ze silného počítače za slušnou cenu, jemuž by ale slušelo lepší zpracování. Až na to jde ale o kvalitní stroj, jenž si za své kvality zaslouží ocenění TREFA Světa hardware.

Výtečný výkon + MSI Turbo (TDE+)
Chatrná konstrukce víka a rámu displeje
Batoh, myš a hra v příslušenství
V maximální zátěži hlučný
Výkonné chlazení
Ikona Odkaz na databázi
Full HD displej a výborný zvuk
Ikona Odkaz na databázi
Rozložení portů a jiných prvků
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 32 000 Kč s DPH, záruka 2 roky




Za zapůjčení notebooku MSI GT663 děkujeme společnosti MSI




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama