reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Z87-GD65 Gaming: snadněji taktovat už nelze

25.12.2013, Jan Vítek, recenze
MSI Z87-GD65 Gaming: snadněji taktovat už nelze
Společnost MSI má v nabídce řadu základních desek pro procesory Haswell, z nichž jsme si vybrali model Z87-GD65, který získal ocenění na Computexu. Jedná se o herní desku, která slibuje kvalitní síť, audio a funkci OC Genie 4 pro velmi snadné přetaktování.

Závěrem


Základní deska MSI Z87-GD65 Gaming je model, jehož zařazení mezi herní hardware má své opodstatnění. Když pomineme její design se sytě červenými doplňky, pak je tu síťové řešení Qualcomm Killer E2205 slibující rychlou odezvu při hraní online, tedy v rámci ovlivnitelných faktorů, dále tu máme zvukové řešení s nízkým šumem a silným sluchátkovým zesilovačem, při zapojení více grafických karet může posloužit Lucid Virtu Universal MVP 2.0 nebo samozřejmě i CrossFire/SLI a pro přetaktování tu je funkce OC Genie 4.




- klikněte pro zvětšení -


Díky příslušnému tlačítku na desce si tak uživatel může přetaktovat sestavu, aniž by musel vstoupit do nastavení BIOSu, přičemž systém by si sám měl ohlídat, aby byl stabilní. Od uživatele se zde tedy žádá jen stisk jednoho tlačítka a případná volba mezi režimem Turbo a Gaming pro menší či větší přetaktování procesoru a pamětí.

Jinak výbava této desky víceméně pouze odpovídá možnostem čipové sady Intel Z87, tedy až na rozhraní SATA. Kontroler ASMedia ASM1061 nám totiž přidá další 2 porty SATA 6 Gbps nad rámec základních 6 a nesmíme zapomenout ani na nabízený konektor mSATA 6 Gbps, do nějž si můžeme zapojit i výkonné SSD tohoto formátu. Samotná deska ale nabídne ještě piny pro přesné měření nastaveného napětí na procesoru a pamětech, pro jistotu dva BIOSy, mezi nimiž se můžeme přepínat a užitečná tlačítka pro zapnutí/reset počítače.

Jde tedy za danou cenu o adekvátně vybavenou desku, jež v našem případě dělala přesně to, co dělat má.


Plusy


+ Síťové řešení Qualcomm Killer E2205
+ Výkonný sluchátkový zesilovač
+ 8 portů SATA 6 Gbps + 1 mSATA 6 Gbps
+ Velmi snadné přetaktování
 
 

Minusy


- Až na SATA jen základní nabídka rozhraní sady Z87
 

Cena v době testování: cca 4.300 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení desky MSI Z87-GD65 Gaming děkujeme MSI.

Jak hodnotíte desku MSI Z87-GD65?
V anketě šlo hlasovat od 25.12.2013 do 30.12.2014. Počet hlasujících: 9
Výborná33 %
Průměrná67 %
Špatná0 %
reklama