reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noctua NH-U12S a U14S: výkonné věže

8.1.2014, Jan Vítek, recenze
Noctua NH-U12S a U14S: výkonné věže
Dnes se podíváme na nabídku firmy Noctua, která v ní má mimo jiné 2 procesorové chladiče NH-U12S a NH-U14S, jež se liší svou velikostí, ale ne zpracováním. Oba jsou to výkonné procesorové chladiče typu věž a bude zajímavé zjistit, jaké jsou mezi nimi rozdíly.
Kapitoly článku:
Chladiče Noctua NH-U12S a NH-U14S patří dnes mezi ty nejlepší vzduchové chladiče, jaké si můžete pro své procesory pořídit. Jejich zpracování můžeme těžko něco vytknout, což platí i pro styčnou plochu a rovnoměrně seřazená hliníková žebra. Vadou na kráse však může být to, že montážní systém SecuFirm2 neumožňuje na socketech AMD zvolit orientaci.




Noctua NH-U12S


Co se týče výkonu, pak ten dle očekávání řadí tyto chladiče mezi nejlepší modely, přičemž vedení si získal především větší model NH-U14S, který se přinejmenším vyrovná i velkým chladičům disponujícím dvěma ventilátory. Díky tomu může pracovat tiše a zabrat menší prostor. NH-U12S pak můžeme vidět jako prostorově úspornější náhradu starého NH-U12P, jemuž se výkonnostně vyrovná.




Ocenění TREFA získává chladič Noctua NH-U14S
za kvalitní provedení a vysoký výkon. Logo ocenění je ke stažení zde.


Chladiče Noctua jsou také investicí do budoucna, protože vzhledem k podpoře starších modelů ze strany této firmy můžeme očekávat, že nám vydrží i po příchodu nových socketů. Budiž to náplastí na bolístku v podobě vyšší ceny. Po zvážení pro a proti jsme se rozhodli udělit modelu NH-U14S ocenění TREFA.
 

Chladič jsou vhodné pro:

  • Přetaktované procesory a všeobecně výkonné sestavy
 

Plusy


+ Vysoký výkon
+ Celkově kvalitní zpracování
+ Snadná a rychlá instalace + bohaté příslušenství
 
 

Minusy


- Vysoká cena
- Není možné zvolit orientaci na socketech AMD
 

Cena v době testování: 1.600 a 1.850 Kč s DPH (NH-U12S a NH-U14S)
 
 
Za zapůjčení chladičů NH-U12S a NH-U14S děkujeme Noctua.



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Noctua NH-U12S and NH-U14S processor coolers are without any doubt one of the best air coolers one can buy. Their design and build quality is flawless which applies also to the dead flat base and evenly arranged aluminium ribs. However, there is one problem regarding the SecuFirm2 system that does not allow us to choose the coolers' alignment on AMD sockets.

Both coolers' performance is according to the expectations very good, ranking them among the highest performing air coolers on the market. Especially the NH-U14S is in its basic setting comparable to large coolers with two fans, while it creates less noise and takes less space. NH-U12S is in my eyes a modern and smaller replacement of the good old NH-U12P with similar performance.

Noctua coolers are also an investment, because the manufacturer usually supports old models whenever a new socket comes out and provides the necessary parts for free. So yes, Noctua coolers are expensive, but they last.

Considering all the pros and cons I decided to award the powerful and well-built NH-U14S with our TREFA prize.



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte chladiče Noctua NH-U1xS?
V anketě šlo hlasovat od 8.1.2014 do 17.1.2015. Počet hlasujících: 9
Výborné100 %
Průměrné0 %
Slabé0 %
reklama