reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT H440 + Razer: tichá, výkonná, designová

4.12.2014, Jan Vítek, recenze
NZXT H440 + Razer: tichá, výkonná, designová
S označením Special Edition přišla na trh nová verze skříně NZXT H440, která je tak na trhu prodávána již v sedmi podobách. Ty se většinou liší pouze zbarvením, ale tato speciální edice nám přináší i něco navíc.
NZXT H440 Special Edition je vzhledově upraveným modelem klasické skříně H440, která slibuje možnost vytvoření tiché herní sestavy, která bude rovněž elegantní. Pokud se vám zamlouvá design s využitím zeleného podsvícení a log firmy Razer, tak jedině dobře. A pokud ne, máte na výběr mezi pěti dalšími barevnými variantami základní verze NZXT H440, přičemž o nic důležitého nepřijdete.



Zpracování této skříně je velmi dobré a větší výhrady bych měl pouze k bočnicím. Ty nedrží svůj tvar, čili se kroutí, a je tak obtížnější je dát na své místo, ale v důsledku to vyvažuje těžká fólie, která bočnice na svém místě usadí, což pomůže zamezit jejich rezonování. Vnitřní uspořádání skříně umožní vytvořit velmi úhlednou a výkonnou sestavu s minimální námahou. Pomohou k tomu kryty pozice zdroje a pevných disků, což má ale svůj malý minus v trošku obtížnější instalaci zdroje a nutnosti otevírat pravou bočnici pro manipulaci s pevnými disky.

Chlazení této skříně umožní vytvořit relativně tichý a přitom dobře větraný počítač. Dostaneme čtyři ventilátory s centrálním napájením, jemuž chybí snad jen možnost regulace otáček. Jeho výhodou je ale možnost napájení šesti dalších ventilátorů. Pak už můžeme zmínit zelené podsvícení naší testované Special Edition, což čítá podsvícená loga Razer (přední panel a kryt zdroje), dvě LED osvětlující zadní porty a štítky karet a také tři LED pásky pro osvětlení prostoru pod skříní. Toto podsvícení můžeme stiskem zadního tlačítka vypnout, aby nerušilo.



Ocenění TREFA získává počítačová skříň NZXT H440 Special Edition
za kvalitní zpracování, tiché i výkonné chlazení a design. Logo ocenění je ke stažení zde.

NZXT H440 jsou obecně velmi dobré skříně pro moderní výkonné sestavy, které mohou být díky nim i tiché. Special Edition k tomu dodává punc originality a elegance, ovšem to už záleží spíše na našem vlastním vkusu. Cena základní verze je přitom adekvátní, takže sečteno a podtrženo, TREFA ji nemine.



English translation of the conclusion
NZXT H440 Special Edition is a bit upgraded version of a classic H440 model with a bunch of extra Razer logos and LEDs. One can use it to create a powerful, yet silent and stylish gaming computer, if you like its look with green LEDs and Razer logos. But still, if you don't, there are still five more classic versions of NZXT H440 to choose from and you won't be missing much. 

The overall design and build quality of this case is very good, except for the side panels. These tend to bend and twist, so it is difficult to put them on a standing case. On the other hand, they carry heavy foils designed to weigh them down in order to absorb vibrations. The interior is sleek and well arranged using PSU and HDD tray covers. These allow us to create a good looking computer with minimum hassle, though the PSU and hard drives are a bit more difficult to install than usually. 

The cooling system of H440 is powerful, yet relatively silent. What we have here are four fans with central system of power feeding that can host six more fans, but I personally missed some kind of fan speed regulator. The last major thing to mention is the system of green LED lighting of the tested Special Edition case. That counts two Razer logos in the front cover and PSU panel, two LED above the rear ports and also three LED strips lighting the case from below. All these LED can be immediately turned off. 

NZXT H440 are generally high-quality cases for modern, powerful and silent computers. The Special Edition adds a stamp of originality and elegance, though that is rather a matter of personal taste. The price of the basic version is also reasonable, so considering the pros and cons, it should be awarded with our TREFA prize.
 
 

Skříň je vhodná pro:

  • Herní skříň pro výkonný počítač
  • Designové PC s LED podsvícením
  • Tichou sestavu

Plusy


+ Dobré zpracování
+ Tiché a výkonné chlazení
+ Celkový design
+ Dostatek prostoru v interiéru
 
 

Minusy


- Žádná 5,25" pozice
- Zpracování bočnic
- Chybí regulace otáček ventilátorů
 
 
Za zapůjčení skříně NZXT H440 Special Edition děkujeme NZXT.
 
 
Cena základní verze v době testování: cca 3 000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte skříň NZXT H440 Special Edition?
V anketě šlo hlasovat od 4.12.2014 do 30.10.2015. Počet hlasujících: 11
Výborná45 %
Průměrná45 %
Špatná9 %
reklama