reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT S340 Elite: moderní a elegantní skříň

9.3.2017, Jan Vítek, recenze
NZXT S340 Elite: moderní a elegantní skříň
Řada skříní NZXT S340 je dobře známá jako middletowery s jednoduchým designem za slušnou cenu. My se dnes zaměříme na nový model s označením Elite, který byl na trh uveden loni na podzim jako podstatně vylepšená verze původního modelu.
Kapitoly článku:
NZXT S340 Elite je kvalitně vyrobený middletower, který je mezi ostatními modely tohoto typu spíše menší a představuje moderní skříň pro běžné sestavy. Moderní i proto, že už nepočítá s 5,25" mechanikami a v podstatě moc ani se 3,5" pevnými disky, přičemž ušetřený prostor je raději věnován potenciálnímu vodnímu chlazení, nebo alespoň lepšímu průtoku vzduchu skrz hlavní komoru.


 
Ocenění TREFA získává počítačová skříň NZXT S340 Elite
za kvalitní zpracování, design a moderní funkce. Logo ocenění je ke stažení zde.

Nová S340 Elite stejně jako staré verze NZXT S340 využívá kvalitní materiály. Její konstrukce je pevná i bez nasazených bočnic a ony samotné jsou příkladně zpracované. Pravá bočnice je vyrobena z cca 1 mm tlustého ocelového plechu a levá z ještě tlustšího tónovaného skla, na něž bude třeba dávat pozor, neboť bude daleko křehčí než klasické plexi, ale zase vypadá mnohem lépe a bude i více odolné vůči poškrábání.

V interiéru se toho moc od dob S340 nezměnilo, ačkoliv celkové rozměry nové S340 Elite jsou odlišné. Přibyla jedna 2,5" pozice, vylepšen byl systém pro správu kabelů, který je zde velice vyspělý a pak tu přibyl i originální prvek, a sice užitečný dvoudílný magnetický držák pro sluchátka či headset.

NZXT S340 Elite je v kostce moderní, kvalitní a dobře vypadající skříň, jejíž výrobce myslel také na VR headsety, pro něž je tu nejen onen držák, ale také dopředu vyvedený port HDMI. Pro to všechno si zaslouží své ocenění TREFA.
 
English translation of the conclusion
NZXT S340 Elite is a high quality middeltower which is rather small amongst the other of the kind. We may also consider it a modern case for common computer builds that do not contain any 5,25" devices and even 3,5" hard drives are not in the focus. The saved room is used rather for a potential water cooling system, or at least there is more free space for easy airflow through the main chamber. 

The new S340 Elite, as well as the old NZXT S340, is composed of high-quality materials. The body is tough even without its side panels which themselves are exceptional. The solid right side panel is made of approx. 1 mm thick SECC sheet and the left side panel is made of even thicker toned glass that is on one hand much more fragile than plastic windows, but on the other it looks better and classier and it is also more resistant to scratches. 

The interior was not changed much, even though the Elite version has different dimensions than the old model. There is one extra 2,5" tray, improved cable management system and also the original magnetic VR cable management puck for your headset or headphones. 

As a whole, the S340 Elite is a modern, high-quality and good-looking computer case suitable even for VR gaming builds, not only because of the puck, but also thanks to the front HDMI port. And it is certainly worthy of our TREFA prize.
 
 

Plusy

 
+ Solidní zpracování, pevné bočnice a konstrukce
+ Tichý provoz
+ Čtyři barevná provedení
+ Dobré možnosti správy kabeláže
+ Magnetický držák pro (VR) headset + přední rozhraní HDMI
+ Vzhledově i funkčně vylepšená NZXT S340
+ Slušná cena
 
 

Minusy

 
- Žádná 5,25" pozice
- Slabší (ale i tiché) chlazení
 
 
Za zapůjčení skříně S340 Elite děkujeme firmě NZXT.
 
 
Cena v době testování: cca 2 500 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama