reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT S340: na míru běžným sestavám

6.3.2015, Jan Vítek, recenze
NZXT S340: na míru běžným sestavám
Společnost NZXT nedávno vyslala na trh nové verze skříní S340, které si můžeme zakoupit v několika barevných kombinacích. My se dnes na jeden model podíváme a zhodnotíme, co nám za cenu pod 2000 Kč s DPH nabídne.
NZXT S340 patří svou cenou mezi skříně střední třídy, která by měla jako taková nabídnout především dobrý poměr ceny a výkonu (kvality, atp). Jedná se o model, který je dostupný ve čtyřech barevných provedeních, určen je pro běžné sestavy založené na základních deskách ATX a má střízlivý a nenápadný design. Nesmí vám ale vadit, že její povrch je až na vrchní panel celý hladký a lesklý, takže jej bude třeba udržovat, i když na černočerném povrchu (v našem případě) se leccos ztratí.



Ocenění TREFA získává počítačová skříň NZXT S340
za kvalitní zpracování, design a tiché chlazení. Logo ocenění je ke stažení zde.

Jde také o skříň, která je určena pro běžné sestavy ve smyslu použití úložných zařízení. Dnes už málokdo potřebuje optickou mechaniku, takže tu pro ni ani nemáme pozici. Pro pevné disky jsou vyhrazeny dvě pozice plus jedna nouzová v dnu skříně a SSD můžeme dovnitř vměstnat dvě. Jinak je ale rozvržení této skříně pečlivě vyváženo tak, aby poskytla dostatek prostoru pro moderní komponenty, zajistila dobré možnosti pro správu kabeláže a sama nebyla přerostlým kusem nábytku.

Zpracování S340 je velmi solidní. Bočnice jsou těžké a vyrobené z tlustého plechu a i bez nich je kostra skříně velmi pevná. Na samotném zpracování mohu trošku vytknout jen rošty ventilátorů, které by mohly být vzdušnější. Chlazení celkově není největší předností této skříně, ovšem v době, kdy spotřeba desktopových komponent výrazně klesá, přestávají být chladicí schopnosti tak důležitým faktorem při výběru skříně a oceníme spíše tichý provoz. Toho se skutečně díky uzavřené konstrukci a těžkým bočnicím dočkáme.



Lze tedy říci, že NZXT S340 je skříň, která je šita na míru moderním sestavám, od nichž uživatel očekává tichý provoz, funkčnost a elegantní vzhled. A takových modelů by mohlo být na trhu více, takže za nás to je TREFA.
 
English translation of the conclusion
According to its price, NZXT S340 is a middle-class chassis that should offer especially great price to performance (quality, etc.). It is also a sleek and minimalistic design that is available in four versions with different colour scheme and it is aimed at common computer builds based on ATX motherboards. However, the users has to take into account, that almost the whole surface of this case is glossy, so it will be necessary to keep it nice and clean, even though its pitch dark colour (in our case) is not that bad.
 
It is also a case aimed at common builds to the intent that we consider storage. Not many users nowadays need an optical drive, for which there is no bay. Hard drives can be installed in two bays, not counting additional one in the bottom of the case, and for SSDs there are two trays. In other aspects, the case was built in such a way that it economically offers enough space for modern computer components as well as good cablemanagement without being overgrown.
 
NZXT S340 is also very solid and well built. Its side panels are heavy and thick and even without them the chassis is very firm. The only thing I did not like were the fan grills which should in my opinion be more airy. The cooling system as a whole is certainly not the highest virtue of S340, but it does not have to be, since modern desktop components tend to need much less power than their predecessors. Users may appreciate silence more than really strong cooling system and this is what we get thanks to the closed body and heavy side panels.
 
In conclusion, NZXT S340 is a case that was tailored to the needs of modern and common computer builds. It is functional, elegant and can also be very silent. Cases such as this should be seen more often and for us it is certainly TREFA.
 
 

Skříň je vhodná pro:

  • Běžný počítač s nenápadným designem
  • PC bez optické mechaniky s několika málo disky

Plusy


+ Solidní zpracování, pevné bočnice a konstrukce
+ Tichý provoz
+ Čtyři barevná provedení
+ Možnosti správy kabeláže
+ Skříň "na míru" běžným sestavám


Minusy


- Žádná 5,25" pozice
- Lesklý povrch zvýrazňuje nečistoty
- Slabší chlazení
 
 
Za zapůjčení skříně NZXT S340 děkujeme NZXT.
 
 
Cena základní verze v době testování: cca 1 900 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte skříň NZXT S340?
V anketě šlo hlasovat od 6.3.2015 do 30.3.2016. Počet hlasujících: 5
Výborná40 %
Průměrná40 %
Špatná20 %
reklama