reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ RevoDrive 350: 1,8 GB/s

6.8.2014, Jan Vítek, recenze
OCZ RevoDrive 350: 1,8 GB/s
Na konci letošního dubna byl představen nový RevoDrive 350 jako velmi výkonné SSD využívající rozhraní PCI Express s osmi linkami, čtyři kontrolery a 19nm paměti Toshiba. My se dnes podíváme, co nám tato sestava přinese.

AS SSD Benchmark


Není se nově podíváme na výsledky AS SSD Benchmarku, který nám také poskytne údaje o sekvenčním čtení, IOPS s frontou a bez. Vedle toho ale také umí testovat rychlost manipulace s daty v rámci samotného SSD, což je schované pod nástrojem AS SSD Copy Benchmark. My se ale nedříve podíváme na to, jaké sekvenční a jiné hodnoty tento test ukáže a jak se tyto hodnoty budou měnit v závislosti na zaplnění disku daty. Je jasně patrná klesající tendence u sekvenčních operací, ovšem v případě nakládání s malými soubory už to tak zřejmé není.



- RevoDrive 350 - zaplněný z 0 % -



- RevoDrive 350 - zaplněný z 50 % -



- RevoDrive 350 - zaplněný z 90 % -


AS SSD Copy Benchmark


Nyní již přichází na řadu testy kopírování dat, které se mají velmi blížit tomu, co můžeme od daného SSD očekávat v reálném provozu. Způsob testování je jednoduchý. AS SSD vezme velký soubor .iso, aplikaci a hru, respektive jejich data, a kopíruje je v rámci samotného SSD. Monitoruje přitom celkový čas, který operace zabere a také rychlost. I zde se podíváme na 3 sady výsledků, které byly pořízeny s různě zaplněným SSD. Na rozdíl od předchozích výsledků se zde ani tak moc neukazuje souvislost mezi výkonem a dostupnou kapacitou.



- RevoDrive 350 - zaplněný z 0 % -



- RevoDrive 350 - zaplněný z 50 % -



- RevoDrive 350 - zaplněný z 90 % -
reklama