reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ RevoDrive 350: 1,8 GB/s

6.8.2014, Jan Vítek, recenze
OCZ RevoDrive 350: 1,8 GB/s
Na konci letošního dubna byl představen nový RevoDrive 350 jako velmi výkonné SSD využívající rozhraní PCI Express s osmi linkami, čtyři kontrolery a 19nm paměti Toshiba. My se dnes podíváme, co nám tato sestava přinese.

PCMark Vantage x64


Systémový benchmark PCMark Vantage, jehož jednou součástí je i test HDD složený převážně z prostředí aplikací Microsoftu, bude jediným námětem této kapitoly. Jde o následujících 8 dílčích testů, z nichž pak PCMark Vantage určí konečný index pro daný pevný disk či SSD: Windows Defender, Gaming, Windows Photo Gallery, Windows Vista Startup, Windows Movie Maker, Windows Media Center, Windows Media Player, Application Loading. Ty můžeme považovat za alternativu aplikačních testů u h2benchw, které jsme již vypustili.

Po úvodní sérii testů se také podíváme na to, jak s výsledky zamává zaplnění kapacity SSD, a to nejdříve z 50 % a pak z 90 %.


















Výsledky RevoDrive 350 jsou v PCMark Vantage velmi nevyrovnané. Někde je velmi slabý, někde velmi rychlý a jinde zase průměrný. Z výsledků testů týkajících se nakládání s malými soubory jsme už mohli vytušit, že RevoDrive 350 nebude v aplikačních testech nejrychlejší, což se nakonec ukázalo jako pravdivé. I když jde o SSD s impozantními specifikacemi, stále je vybaveno kontrolery SandForce řady SF-2200, která již není nejmladší a ani spojení jejich sil není zárukou vysokého výkonu ve všech oblastech. Výsledek přes 50 tisíc bodů tedy není nejlepší.





PCMark Vantage - opakovaný test


Opakovaný test ihned ukáže propad, který se zastaví nad 40 000 body, takže jde o cca 20% pokles z maxima. Je však zajímavé, že z dílčích testů bylo u Windows Photo Gallery v dalších testech zaznamenáno zvýšení výkonu, ale jinak to byl vytrvalý pokles.



- RevoDrive 350 - zaplněný z 0 % - 53 685 bodů



- RevoDrive 350 - zaplněný z 50 % - 41 871 bodů



- RevoDrive 350 - zaplněný z 90 % - 41 108 bodů
reklama