reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ Trion 100: paměti TLC od Toshiby poprvé

10.7.2015, Jan Vítek, recenze
OCZ Trion 100: paměti TLC od Toshiby poprvé
Dnes si vyzkoušíme zbrusu nové SSD Trion nesoucí značku OCZ Storage Solutions, které by ale mělo spíše nést značku Toshiby. Je totiž vybaveno nejen jejími novými paměťmi A19 TLC, ale také jejím vlastním kontrolerem.

Crystal Disk Mark


Benchmark Crystal Disk Mark ve verzi 3.0.3 x64 nabídne podobné testy jako předchozí ATTO, ale zde se již můžeme podívat na rozdíl mezi Queue Depth 1 a 32. I v tomto případě si výsledky porovnáme s řadou klasických SSD, přičemž jde spíše o novější modely, které jsou na trhu stále aktuální.





Specifikace uvádí stejně rychlé sekvenční čtení u 120GB i 240GB Trionu, ovšem menší model má mít pomalejší zápis, což se skutečně projevilo. A jako obvykle jsou ve všech případech tyto hodnoty o něco nižší, než udávají specifikace, protože ty bývají založeny spíše na výsledcích testů jako ATTO.





Čtení 512kB souborů je u obou SSD Trion na stejné úrovni a za jinými modely vůbec nezaostává. Když se ale dostaneme k zápisu, pak zde už se začínají projevovat papírově slabší IOPS, a to především u menšího Trionu. Moderním modelům a ani o trochu dražšímu ARC 100 ze stejné stáje se ale nevyrovná ani jeden z nich. A co na to operace se 4kB daty?









Zde jsou výsledky rozporuplné. Co se týče čtení, pak to je víceméně na úrovni ostatních modelů, ale zápis, ten je bez fronty v případě 240GB Trion výrazně rychlejší, ale s frontou zase daleko pomalejší. Naměřené výsledky tedy neřadí SSD Trion na úroveň ostatních modelů z hlediska jejich předvídatelnosti. Proto si provedeme ještě jednu sadu testů, která se zaměří čistě na kopírování dat, ale ještě dříve tu máme testy PCMark Vantage.



OCZ Trion 120 GB



OCZ Trion 240 GB

reklama