reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ Trion 100: paměti TLC od Toshiby poprvé

10.7.2015, Jan Vítek, recenze
OCZ Trion 100: paměti TLC od Toshiby poprvé
Dnes si vyzkoušíme zbrusu nové SSD Trion nesoucí značku OCZ Storage Solutions, které by ale mělo spíše nést značku Toshiby. Je totiž vybaveno nejen jejími novými paměťmi A19 TLC, ale také jejím vlastním kontrolerem.

PCMark Vantage


Nyní následují dva testy PCMark, které sledují aplikační výkon. Nejdříve přijde na řadu klasický PCMark Vantage, jehož výsledky můžeme porovnat s mnoha staršími modely a pak se podíváme na nejnovější PCMark 8.

















Jak je vidět, v PCMark Vantage tato SSD dosahují velmi podobných hodnot s rozdílem sotva pár procent. Ve výsledku tak můžeme říci, že v tomto testu se oba umístily na stejné příčce, takže celkově na druhé hned za Samsung SSD 850 EVO a před zbrusu novým Kingston HyperX Savage. V tomto testu tedy vůbec nezáleželo na tom, že 120GB model má dle specifikací podstatně pomalejší sekvenční zápis a také téměř dvakrát nižší hodnotu IOPS při zápisu.




PCMark 8


V jeho případě s už můžeme podívat na srovnání s nedávno testovanými modely SSD a pak už se rovnou zaměříme na celkové výsledky a to, jak se změnily u použitého disku. Tento test je velmi podobný jako v předchozím případě. Simuluje hry a aplikace, přičemž z nasbíraných výsledků nabídne jakousi průměrnou propustnost úložiště a celkové skóre.





Jak je patrné, výsledné skóre testu PCMark 8 se moc nemění, ale o to více se odráží v hodnotě celkové propustnosti, kde naše testované Triony zrovna neexcelují.

reklama