reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ Vector 180: SSD s ochranou

25.3.2015, Jan Vítek, recenze
OCZ Vector 180: SSD s ochranou
Test výdrže SSD OCZ Vector 150 je v plném proudu, ale nebude na škodu, když se mezitím podíváme na jeho nástupce, model Vector 180. Ten k nám dorazil v nové verzi a zbrusu nový je také SSD Guru, software nahrazující starý Toolbox.

PCMark Vantage


Nyní následují dva testy PCMark, které sledují aplikační výkon. Nejdříve přijde na řadu klasický PCMark Vantage, jehož výsledky můžeme porovnat s mnoha staršími modely a pak se podíváme na nejnovější PCMark 8.



















Až na poslední test (Application Loading) je výkon Vectoru 180 velmi slušný a nebýt tohoto testu, byl by možná druhý za novým Samsungem SSD 850 EVO. S aplikačním výkonem ale nemůžeme být nespokojeni a zvlášť v druhém případě se ukázalo, že může být ještě lepší. Ale ne zásluhou lepšího výsledku v posledním testu, ale ve většině ostatních.

Nyní se opět podíváme na rozdíl ve výkonu čerstvého a použitého disku, na nějž byl zapsán již přes 2,5 TB dat:


čerstvé SSD - 69 205 bodů


použité SSD - 71 845 bodů


PCMark 8


V jeho případě se rovnou zaměříme na celkové výsledky a to, jak se změnily u použitého disku. Tento test je velmi podobný jako v předchozím případě. Simuluje hry a aplikace, přičemž z nasbíraných výsledků nabídne jakousi průměrnou propustnost úložiště a celkové skóre.


čerstvé SSD - klikněte pro zvětšení -


použité SSD - klikněte pro zvětšení -

Na rozdíl od Crystal Disk Marku nám PCMark 8 vykazuje stabilní výsledky, ale také tento test na 960GB SSD trvá přes hodinu a půl. S výsledky můžeme být spokojeni. PCMark 8 byl spuštěn ihned poté, co jsme přestali SSD pomocí IOmetru zatěžovat, takže mělo jen pár sekund na to, aby si oddechlo, a přesto jsou výsledky stejné.

reklama