reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ Vertex 3: SATA 6 Gbps v akci

29.7.2011, Jan Vítek, recenze
OCZ Vertex 3: SATA 6 Gbps v akci
Od společnosti OCZ jsme získali na otestování zástupce nové generace SSD, který je vybaven rozhraním SATA 6 Gbps a také novým kontrolerem od firmy SandForce. Slibuje tak velmi slušný výkon, na který se dnes podíváme.

PCMark Vantage


Systémový benchmark PCMark Vantage, jehož jednou součástí je i test HDD složený převážně z prostředí aplikací Microsoftu, bude jediným námětem této kapitoly. Jde o následujících 8 dílčích testů, z nichž pak PCMark Vantage určí konečný index pro daný pevný disk či SSD: Windows Defender, Gaming, Windows Photo Gallery, Windows Vista Startup, Windows Movie Maker, Windows Media Center, Windows Media Player, Application Loading. Ty můžeme považovat za alternativu aplikačních testů u h2benchw.

V aplikačních testech předchozí kapitoly se jako trhač asfaltu ukázal nový OCZ Vertex 3, a tak budeme sledovat především to, zda se mu jeho výrazný náskok podaří obhájit.

















Zatímco Intel SSD 510 v minulých testech h2benchw skončil na úrovní starší generace a v PCMark Vantage si ještě pohoršil, nový Vertex 3 od firmy OCZ Technology se i zde ukázal ve velmi dobré formě a dokázal s přehledem vyhrát každý provedený test. Nicméně i zde měla jeho forma s dalšími provedenými testy sestupnou tendenci, stejně jako u jiných SSD.



Celkový aplikační index zde byl také na hony vzdálen ostatním modelům a překročil dokonce hranici 60 tisíc bodů. Nakonec si ukážeme výsledky z ATTO Disk Benchmark, kde se neočekává nic jiného než prvenství SSD Vertex 3, neboť výrobci udávané hodnoty IOPS a sekvenčního čtení většinou nelžou.

reklama