reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pouzdro Krusell Calendaric pro Palm Tungsten T3

10.10.2006, Pavel Bureš, recenze
Pouzdro Krusell Calendaric pro Palm Tungsten T3
Kapesní počítač Palm Tungsten T3 patřil před uvedením Palm Tungstenu T5 mezi vrchol nabídky spol. Palm a ještě nyní se jedná o model, který je mezi uživateli ceněn z důvodu velké paměti a HiRes displeje. Přestože se již delší dobu nevyrábí, jedná se o PDA, které je možné koupit v bazarech či aukční síni eBay za velmi zajímavou cenu. V dnešní recenzi si krátce představíme kožené pouzdro švédské společnosti Krusell.
Pouzdro k nám do redakce dorazilo v elegantní krabici z tvrdého papíru. Uvnitř je vystlána vrstvou molitanu, takže je pouzdro chráněno před poškozením. Krusell Calendaric je vyroben ze dvou druhů kůže – boční část je leštěná, kdežto zbytek je matnější. Výrobce nabízí dvě barevné varianty – obě části černé nebo žlutý hřbet a zbylé plochy černé.

Pouzdro se otevírá stejně jako kniha, tedy do strany. Oproti jiným pouzdrům, do kterých se PDA pouze zasouvá, najdete u Krusellu ještě dva "zobáčky" na gumě. Oba výčnělky přesně zapadnou do prohlubní v zadní části Palmu, PDA pak drží v pouzdře jako přibité. Protože je uchycovací mechanismus na gumě, není problém vysunout slider Palmu a pracovat i v této pozici.


Jak se přesvědčíme v jednom z následujících článků, prodávají se i pouzdra, která neustále drží stejný tvar. To ale není případ Krusellu, lem z lesklé kůže je poddajný a levou část pouzdra je možné velmi snadno ohnout. Pouzdro s PDA se velmi dobře drží v jedné ruce, kapesní počítač se neviklá a pokud nebudete potřebovat stylus, můžete ho zasunout do otvoru nacházejícího se vpravo od PDA. Kromě místa pro stylus v pouzdře najdete ještě 2 kapsičky pro paměťové karty velikosti SD/MMC, 3 místa pro vizitky a 1 pozici pro uložení něčeho menšího.

U pouzder Krusell najdete většinou jen minimum záporů, u testovaného kousku se však páral šev v levé části. Tato oblast je značně namáhána, protože část, kam se vkládá PDA, je opravdu malá, nikde není milimetr navíc. Během testování se párání trochu zhoršilo, takže pokud si pouzdro koupíte, je třeba počítat s namáháním materiálu a možným páráním švů.


Pouzdro Krusell Calendaric nás vesměs potěšilo. Je vyrobeno z kůže, PDA v něm dobře drží. Rovněž má uživatel k dispozici dostatek kapsiček i místo pro uložení stylu. Pouzdro se i dobře drží a nebrání při práci s kapesním počítačem. Hlavní nedostatek je ve zpracování – výrobce ve snaze vyrobit padnoucí pouzdro způsobil, že jsou švy příliš napínány a časem se mohou začít uvolňovat.



Děkujeme společnosti Krusell za umožnění napsat recenzi pouzdra.
reklama