reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP TS-451+: čtyři disky do domácnosti

19.7.2016, Jan Vítek, recenze
QNAP TS-451+: čtyři disky do domácnosti
Mezi NAS pro náročnější zákazníky patří také QNAP TS-451+, který má připraveny čtyři diskové šachty a je připraven na multimédia, virtualizaci a nabídne velice slušný výkon. Hodit se tak bude do moderní domácnosti jako datové a mediální centrum.
Kapitoly článku:

HD Station


Po instalaci základní podoby operačního systému si ještě můžete, ale nemusíte zprovoznit také HD Station, čili HybridDesk Station, a to nejlépe se všemi navazujícími aplikacemi. Pak bude NAS dobře využitelný jako multimediální základna s výstupem přímo přes HDMI, takže nebudete muset k multimédiím přistupovat prostřednictvím sítě, díky čemuž odpadají případné problémy s funkčností či propustností dat. Na druhou stranu je třeba mít NAS umístěný poblíž televizoru, odkud k němu dosáhne jeho rozhraní HDMI, ale kabel může mít i několik metrů.



Nastavení systému - klikněte pro zvětšení -

V nastavení si tak najdeme od Aplikačními servery naši HD Station, která má v zapnutém stavu neustále aktivovaný výstup na HDMI.



HybriDesk Station - klikněte pro zvětšení -

A stejně tak tu máme celé nastavení multimédií včetně serveru iTunes, DLNA, správy překódování a služeb jako Photo/Video/Music Station. Samotná HD Station na rozhraní HDMI už moc konfigurovat nejde. Tam můžete leda tak změnit jazyk i pro klávesnici a zprovoznit si jiný dálkový ovladač.



Správa multimédií - klikněte pro zvětšení -

Pak stačí k NAS připojit nějakou vstupní periferii, nebo alespoň využít dodaný dálkový ovladač a nalogovat se do HD Station. Co jsme si v hlavním webovém prostředí předem nainstalovali, to také najdeme v nabídce dostupných aplikací.



- klikněte pro zvětšení -

Pro přehrávání multimédií lze doporučit KODI, který si poradí snad se vším a pak tu jsou aplikace jako Firefox, LibreOffice, Facebook, Skype, Spotify či TuneInRadio. Zkrátka standardní nabídka HD Station.


reklama