reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP TS-879 Pro: firmware 3.5 se ukazuje

6.10.2011, Jan Vítek, recenze
QNAP TS-879 Pro: firmware 3.5 se ukazuje
Společnost QNAP minulý měsíc ohlásila nová zařízení NAS pro náročné zákazníky, kteří žádají mnoho úložného prostoru a také vysoký výkon. Jedním z nich je i osmidiskový model TS-879 Pro, jenž je založen na výkonné platformě Intel s 3,3GHz CPU Core i3.

Závěrečné hodnocení


Dnes jsme si mohli vyzkoušet výkonný, velmi dobře vybavený, ale také pěkně drahý NAS server TS-879 Pro od společnosti QNAP. Ten nám nabídne až 4 ethernetové porty včetně dvou 10Gbps, osm diskových pozic s podporou řady konfigurací RAID, výkon procesoru Intel Core i3-2120 "Sandy Bridge" na 3,3 GHz s 2 GB DDR3 RAM, podporu cloudových i virtualizačních technologií, zabezpečení pomocí 256bitového šifrování a dalších funkcí.





Bezesporu jde o produkt, který si nebudeme pořizovat do domácnosti, tedy alespoň ne do běžné domácnosti, neboť nabízí řadu funkcí určených podnikům, je drahý, velký a oproti domácím NAS serverům má i vysokou spotřebu a potažmo hlučnost. Firmám ale rozhodně má co nabídnout, ať už je to vysoký výkon, široká konfigurovatelnost, pozice pro až osm pevných disků (a tedy slušná kapacita), nebo také nové funkce firmwaru verze 3.5.

Mezi ty patří např. podpora LDAP, přičemž jako OpenLDAP server může pracovat samotný NAS, stejně tak jej můžeme provozovat jako logovací server, vytvářet snapshoty LUN přes iSCSI či přidělit Ethernetová připojení různým službám pro lepší zabezpečení a správu výkonu. Pak nechybí ani RADIUS server, možnost vytvoření cloudu s využitím MyCloudNAS, šifrování externích pevných disků pomocí AES, TFTP server nebo rozšířené možnosti zálohování na externí disky. Pro provoz všech těchto služeb se bude výkon 3,3GHz procesoru rozhodně hodit.


Solidní provedení
Cena
Vysoký výkon
Ikona Odkaz na databázi
Mnoho nastavení a služeb
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 48 000 Kč s DPH


Za zapůjčení NAS QNAP TS-879 Pro a disků Samsung děkujeme UMAXu.

reklama