reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung 2233BW - 22" novinka v testech

12.8.2008, Pavel Kovač, recenze
Samsung 2233BW - 22" novinka v testech
Máme tu další 22" model od Samsungu, tentokrát je to zbrusu nový kousek, a tak máte náskok před koupí a již budete vědět, jaký monitor je. A protože již delší dobu nebyla žádná inovace metodiky, tak v této recenzi naleznete jednu novinku.

Už zase ten...


Samsung design. V poslední době Samsung přesedlal na jeden design, kterého se drží jak klíště. Jsou zde sice drobné odlišnosti jako např. zde, kde chybí vrchní průhledný plast, ale na první pohled si toho ani nevšimnete. Spodní výrazně vydutý okraj dává Samsung monitorům velmi osobitý nádech, a nikdo si je jistě s ničím jiným nesplete. Lesklý rámeček má sice výhodu v tom že je "in", ale s mastnotou z prstů a prachem se moc rád nemá. Jste nuceni neustále rámeček utírat a pokud si nedáte dobrý pozor, tak jej velmi brzo poškrábete. Doporučuji rámeček utírat hadříkem z mikrovlákna.


Základní pohled na monitor (pro zvětšení klikněte)

Ergonomie ničím nepřekvapí. Základní náklon 20° vzad a 5° vpřed. Nic víc nic míň. Opět připomenu to, že správná poloha monitoru by měla být tak, že máte oči v úrovni horního okraje obrazovky a cca 50 cm před očima. To tento a mnohé další monitory nesplňují, a je třeba tomu uzpůsobit stůl, nebo zakoupit nějaký VESA držák.


Náklon monitoru (pro zvětšení klikněte)

Z čelního pohledu asi nic moc nevykoukáte. Průhledný plast v dolní části působí velmi dobře, ale jde o dobovou záležitost. Třeba za dva roky přijde do módy něco jiného a tento monitor se vám přestane líbit. Je sice pravda, že jde s dobou velmi pěkně. Přece jen se 50 a 60 léta minulého století vracejí nejen do architektury, ale i na vaše stoly.


Pohled zepředu (Pro zvětšení klikněte)

Tlačítka jsou u dnešních Samsungů umístěna na pravém okraji a je třeba si dobře zapamatovat jejich polohu, protože na ně při ovládání OSD menu nevidíte. Obvykle jsem tlačítka u Samsung monitorů chválil, dnes však nemohu. Tlačítka jsou vrklavá a mají hodně nejistý stisk. Navíc, když stisknete jedno tlačítko, tak ostatní se dost prapodivně hýbají, a doslova vám utíkají pod prsty.


Tlačítka na ovládání OSD menu

A další důkaz toho, že se vrací starý design, je květinový motiv na zadní straně. Působí to opravdu velmi pěkně, takže nemám s touto kombinací sebemenší problém. Samozřejmě je to otázka vkusu, ale mám takový pocit, že se těmto extravagantním věcem v budoucnu nevyhnem.


Zadní pohled (Pro zvětšení klikněte)

A ještě detail zadní strany s květinovým motivem.


Květinový motiv na zadní straně (pro zvětšení klikněte)

Klasické konektory D-Sub a DVI-D. Nic překvapujícího.


Konektory






Dodávané příslušenství


  • DVI kabel
  • D-Sub
  • CD s ovladači
  • Napájecí kabel
  • Instalační příručka

Samsung 2233BW
Vlastnost
Hodnota
Úhlopříčka
22" (16:10)
Ideální odezva
5 ms (gtg)
Jas
300 cd/m2
Kontrast (dynamický)
1000:1 (20 000:1)
Výrobní technologie
TN
Pozorovací úhly (horizontální/vertikální)
170°/160°
Počet barev
16,7 mil (8-bit)
Rozteč bodů
0,282 mm
Nativní rozlišení
1680 x 1050
Vestavěné reproduktory
NE
USB HUB
NE
Vstupy
DVI-D, D-Sub
Výstup pro sluchátka
ANO
Možnost montáže na stěnu
NE
Hmotnost
4,8 kg
Norma TCO
TCO NA
Pivot
NE
Spotřeba
měřena v recenzi
Různé variace tohoto modelu
-
Speciální vlastnosti
-
reklama