reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Serious Sam HD: The Second Encounter - klasika v novém

20.7.2010, Petr Štefek, recenze
Serious Sam HD: The Second Encounter - klasika v novém
Serious Sam k nám přišel na počátku minulého desetiletí, aby se svou šílenou řežbou skrze tisícovky nepřátel nahradil v našich hráčských srdcích postaršího Duke Nukem 3D. Nyní se vrací v novém grafickém kabátku s přídomkem HD.
Serious Sam HD: The Second Encounter se v novém kabátku stal opravdu svěží síťovou peckou pro všechny, kdo si pamatují staré díly, ale i pro ty, kteří se s nimi setkají vůbec poprvé. Kromě zachování jednoduchého konceptu "zabij všechno okolo" se ze hry nevytratilo kouzlo syrovosti a jednoduchosti, kterým původní Serious Sam oplýval.

Hardwarová náročnost této hry je ovšem podstatně vyšší než u předchozích dílů a pokud chcete hrát s detaily vyšponovanými na opravdové maximum, budete jednoznačně potřebovat ten nejlepší současný hardware. Záměrně jsem řekl hardware, neboť se zde nejedná pouze o grafickou kartu, ale i o silný procesor. To je základ plynulé hry v titulu Serious Sam HD: The Second Encounter.



Všechny tyto připomínky platí samozřejmě také pro první díl The First Encounter, který jste si mohli zakoupit již minulý rok. Základ je stejný (tedy Serious Engine 3) a také se setkáte se stejnými monstry a levely, jako tomu bylo ve stejnojmenném předchůdci z roku 2000.




Není bez zajímavosti, že se na nás chystá třetí Serious Sam, který by měl dorazit někdy v průběhu roku 2011. Základ bude pravděpodobně tentýž, což zahrnuje Serious Engine 3 a tuny nepřátel. Nečekejte žádný podstatný příběh nebo logická puzzle. Půjde opět o starou dobrou bezmyšlenkovitou řežbu!
reklama