reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilentiumPC Brutus M25: levná, ale vybavená

16.12.2014, Jan Vítek, recenze
SilentiumPC Brutus M25: levná, ale vybavená
Dnes se podíváme na levnou počítačovou skříň Brutus M25 Pure Black, kterou má ve své nabídce společnost SilentiumPC. Tato novinka je k sehnání již za méně než 900 Kč s daní, a přitom nabízí i regulátor otáček ventilátorů nebo čtečku karet SD.
SilentiumPC Brutus M25 Pure Black je jednou z levných skříní, které i přes svou nízkou cenu nabídnou slušnou výbavu. V tomto případě dostaneme v rámci této skříně také dva 120mm ventilátory a na vrchním panelu najdeme také dokovací stanici pro 2,5" nebo 3,5" pevný disk či SSD s rozhraním SATA, dále dvě zdířky s čtečkou karet SD a microSD a také jednoduchý regulátor otáček ventilátorů. Na ten můžeme napojit až pět kusů, do nichž můžeme nechat pustit plné napětí 12 V, pak nízkých 5 V a třeté možností je ventilátory vypnout.


- klikněte pro zvětšení -

Na takto levnou skříň jde tedy o velmi slušnou výbavu, ovšem jinak je jasné, že nadšeni nebudeme. Konstrukce využívá 0,5mm a někde i jen 0,4mm plechy, takže některé části není žádný problém ohnout, byť jen nechtěně. Díky tomu se ale také dají ohnout zpět. Nicméně vhodným tvarováním, záhyby, zakulacenými okraji a vzpěrami bylo docíleno toho, že i přes použitý materiál je konstrukce jako celek dostatečně pevná. To platí i pro bočnice, jejichž vypoulené středy nám jednak dají nutně potřebný prostor pro vysoký procesorový chladič na jedné straně a kabely na straně druhé, a potom jsou samotné bočnice díky tomu i pevné a nekroutí se.

Výrobce také šetřil s rozměry, takže řada komponent se dovnitř vejde jen tak tak, což platí pro ATX desku či zdroj, zadní ventilátor, atd. Z toho vyplývá i fakt, že radiátory vodních chladičů dovnitř asi nedostaneme, respektive bychom s tím raději neměli počítat. Ostatně sám výrobce o takovém chlazení rovnou mlčí, takže na to raději zapomeneme.



Brutus M25 Pure Black je tedy vhodná jako základ levného počítače, v němž se nebudeme často šťourat, což by se na ní mohlo brzy podepsat.


Skříň je vhodná pro:

  • Levné sestavy a "běžné počítače"
  • Uživatele hledající PC s dokovací HDD stanicí, čtečkou SD karet a jednoduchým regulátorem ventilátorů

Plusy


+ Na použitý materiál je konstrukce ještě pevná
+ Velmi dobrá výbava předního panelu
+ Slušná cena


Minusy


- Sedmou záslepku nelze vylomit
- 0,5 a někde i 0,4mm plechy
- Nevhodná pro integrované vodní chladiče
 
 
Za zapůjčení skříně Brutus M25 Pure Black děkujeme společnosti SilentiumPC
 
 
Cena v době testování: cca 950 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte skříň SilentiumPC Brutus M25 Pure Black?
V anketě šlo hlasovat od 16.12.2014 do 16.12.2015. Počet hlasujících: 15
Výborná13 %
Průměrná40 %
Špatná47 %
reklama