reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test herních PC: LYNX MS PowerMedia XXL

13.12.2007, Jan Vítek, recenze
Test herních PC: LYNX MS PowerMedia XXL
Třetím hráčem v našem testu je BGS Levi se sestavou LYNX MS PowerMedia XXL. Ta je založená na základní desce značky MSI s čipovou sadou Intel P35, procesoru Intel Core 2 Duo, 2 GB DDR2 RAM a jak jinak - grafické kartě s GPU NVIDIA GeForce 8800 GT.
Kapitoly článku:
  1. Test herních PC: LYNX MS PowerMedia XXL
  2. Pohled dovnitř sestavy
  3. Aplikační testy, závěr
Dosud testované sestavy:

Sestava LYNX MS PowerMedia XXL dorazila v obtloustlé krabici s červeno-bílým designem, v níž je sestava dobře chráněna pěnovými bloky a igelitovým vakem. Volné místo mezi krabicí a skříní pak bylo vyplněno různým příslušenstvím, na něž se podíváme na konci této stránky. Nyní si však představíme specifikace této sestavy. Jak je vidět, i zde vládne čipová sada Intel P35, procesor Intel Core 2 Duo, 2 GB DDR2 pamětí, grafická karta GeForce 8800 GT a 500GB pevný disk. Výrobci herních sestav mají dnes dostatek prostoru, aby přinesli do cenové hladiny 30.000 Kč kvalitní a výkonné komponenty.

SestavaLYNX MS PowerMedia XXL
Operační systémWindows Vista Home Premium CZ
Počítačová skříňML H600B ATX
Základní deskaMSI P35 Neo2 FIR, Intel P35 / ICH9R
ProcesorIntel Core 2 Duo E6850 (3 GHz, 4 MB L2, 1333 MHz)
Chladič procesoruFoxconn NBT-CMI7754BX-C
Operační paměti2x 1024 MB Corsair Twinx XM2S-6400CL4 DDRII 800
Grafická kartaLeadtek WF PX8800GT 512MB/256bit HDTV
Pevný diskWD5000AAKS CaviarXL, 500 GB, 16 MB,7200 RPM
Zvuková kartaHD Audio 7.1 integrovaná
Optická mechanikaLG GSA-H54LRBB DVD±R/RW/RAM Lightscribe
Napájecí zdrojAOpen ATX-400TNF
Příslušenství - HWAll in 1, USB 2.0 (Reader/Writer) Black
CENA28 500 Kč včetně DPH

Výrobce si svou sestavu zabalil do skříně označené logem svých počítačů. Jedná se o klasický Midi Tower v černém provedení, z něhož vybočuje snad jen střed předního panelu s tmavě metalízovou úpravou. Již od pohledu se nejedná o žádný moderní zázrak, ale není také zatím vidět žádný důvod, proč by skříň nemohla svou úlohu zastát dobře. Pro lepší stabilitu ji výrobce doplnil otočnými nohami.



Při pohledu na přední panel si můžeme lépe všimnout rozdílu v zabarvení plochy ve středu a okolních plastů. Skříň je vybavena celkem čtyřmi záslepkami pro externí 5,25" zařízení, z nichž ta zcela nahoře již byla zabrána optickou mechanikou LG GSA-H54LRBB. Nad ní můžeme vidět menší stříšku, jež je zde dle mého názoru akorát pro zlost, protože pokud skříň uložíte pod stůl, nemáte šanci na mechaniku vidět. Nakonec se ale přeci jen určitě naučíte její tlačítko pro otevření dvířek nahmatávat poslepu. Ona stříška také není dostatečně pevná, abyste za ni mohli počítač uchopit a přenést.



V dolní části panelu vidíme, že i tato sestava je místo disketové mechaniky vybavena integrovanou čtečkou paměťových karet pro různé verze formátů MS, CF, MD, SD, MMC a SM. A vedle čtyřech zdířek pro ně zde nechybí ani USB 2.0 port, pokud by vám dolní dvojice byla málo. Nevýhodou zde také je, že dolní I/O porty pro USB 2.0 a audio jsou zapuštěny hluboko do panelu, a seshora jsou tak těžko viditelné a dosažitelné. Pro uložení na zem vedle stolu tak tato skříň příliš vhodná není. A nakonec v dolní polovině panelu vidíme dvojici stříbrně zbarvených tlačítek Power a Reset a pod nimi příslušné LED v zelené a červené barvě.



Všechny sestavy jsem fotil v tom stavu, v jakém přišly a tato přišla poněkud ušmudlaná. Někteří výrobci si prostě dají tu práci a sestavu pošlou zákazníkovi čistou a někteří nikoliv. Alespoň můžete vidět, že na této skříni se otisky prstů v odrážejícím se světle opravdu vyjímají. Bočnice je přidržována pomocí dvou přítlačných šroubků a má v sobě v klasických pozicích umístěny dva průduchy. Dolní je určen pro grafickou kartu, aby dostávala co nejčerstvější vzduch a horní je vybaven plastovým tunelem, skrz nějž by měl k chladiči procesoru proudit studený vzduch ještě efektivněji.



Pravá bočnice již má v sobě pouze prohlubeň pro prsty, aby se dala snáze sejmout, ale to my samozřejmě nebudeme potřebovat, když máme počítač již sestavený. Pro snadnou demontáž je i ona vybavena přítlačnými šroubky.



Nakonec se podíváme dozadu, kde se ukáže napájecí zdroj s konektorem pro Eurokabel, vypínačem a dobře provedenými průduchy. To se ale nedá říci o roštu zadního ventilátoru, jenž je sice vybaven 120mm ventilátorem, ale otvory v jeho pozici jsou dělané sotva pro 92mm modely a 120mm jsou spíše omezovány. Co se týče konektorů základní desky, máme zde dva PS/2 pro klávesnici a myš, jeden IEEE1394 FireWire, šest USB 2.0, jeden RJ-45 pro Ethernet, dva eSATA a šest pro 3,5mm jacky audia.



A pokud by vám nestačil jeden FireWire v základní desce, druhý je vyveden z bracketu do poslední záslepky. Mezi těmi již jen najdeme zadní štítek grafické karty.




Příslušenství


Mezi softwarovou výbavu patří dle materiálů firmy Home Premium CZ verze OS Microsoft Windows Vista a na obrázku dále vidíte manuály a CD k základní desce MSI.



Další fotografie ukazuje zbytek příslušenství základní desky v podobě datových a napájecích kabelů a také MSI M-connectoru pro snadné zapojení pinů od předního panelu. A nakonec v sáčku najdeme ližiny pro počítačovou skříň, brožurku k procesoru a DVI - D-Sub redukci ke grafické kartě.


reklama