reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

28.5.2009, Petr Štefek, recenze
The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
Riddick je opět na scéně a tentokrát se vydal udělat pořádek na vesmírnou stanici Dark Athena. Hra je provozována na vylepšeném grafickém engine Starbreeze, což sebou přináší vyšší HW nároky. Podíváme se, jak si zde vedou grafické karty a některé procesory.
The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena je bezesporu velmi zajímavou hrou, která dokazuje, že OpenGL není stále mrtvé a Starbreeze engine dokáže s troškou pomocí speciálních efektů jako je depth of field a HDR vykouzlit vizuálně přitažlivé herní prostředí. Součástí nového dílu je také přepracovaný několik let starý díl Escape from Butcher Bay, což potěší jistě nejednoho hráče, který by si rád toto dobrodružství zahrál znova.

Náročnost celé hry je velmi příjemná a pokud vlastníte jen trošku výkonnější herní systém s grafickou kartou na úrovni GeForce 8800 GT, tak si rozhodně nemusíte lámat hlavu s tím, že byste si tuto hru neužili. Vliv procesoru na rychlost je v nižších rozlišeních značný a pro maximalisty je zde jedinou možností quad-core procesor, který dosahuje mnohem lepších výsledků než klasický dvoujádrový procesor.



Pokud jste si pozorně prohlédli grafy, tak vám jistě neuniklo, že v Riddickovi se výrazně daří produktům AMD, což může být způsobeno také tím, že celá hra byla primárně vyvíjena pro platformu Xbox 360, která funguje na čipu z produkce ATI (Xenos). Nvidia s minulou verzí ovladačů ForceWare okupovala nejnižší pozice výkonových grafů, což nyní výrazně zlepšilo, ale stále to na prvenství nestačí. Třeba se dočkáme v další verzi nebo sérii ovladačů ForceWare. Po instalaci ovladačů ForceWare 185.85 bude výkon karet GeForce velmi uspokojivý a dokonce by již neměl být problém s kompatibilitou se SLI systémy.

P.S. - Hrajte Riddicka výhradně v noci a efekt bude dokonalý :-)


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama