reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tom Clancy's H.A.W.X.: výkonnostní srovnání

20.4.2009, Petr Štefek, recenze
Tom Clancy's H.A.W.X.: výkonnostní srovnání
Simulace leteckých soubojů nevyjdou snad nikdy z módy, ale také se nestanou masovou záležitostí jako např. online hry. H.A.W.X. je ovšem propracovanou a zábavnou hrou s dokonalou grafikou, která potrápí většinu dnešních průměrných herních sestav.
Tom Clancy's H.A.W.X. je velmi dobrým benchmarkem grafických karet a jak se ukázalo v poslední kapitole, tak je rovněž jednou z prvních her, kde lze velmi jasně vidět výpočetní výhody quad-core procesorů oproti levnějším procesorům se dvěma jádry. Díky podpoře DirectX 10.1 dostaly Radeony HD 4800/4890 pořádnou porci výkonu navíc, a získaly tak konkurenční výhodu oproti kartám GeForce, které sice toto rozšíření DirectX nepodporují, ale přesto poskytují více než dobrý výkon.

Malou bolístkou pro NVIDII je nefungující SLI, které sice lze zprovoznit několika různými způsoby včetně speciálního patche eVGA, ale podle všech referencí je poté hra velmi nestabilní a jen stěží nabídne nerušený požitek z hraní. Budeme si tedy muset počkat, než NVIDIA odstraní tento problém.



Samotná hra je již k dostání ve všech českých obchodech s počítačovými hrami za cenu rovnající se v naprosté většině případů tisícikoruně. Pokud byste si rádi ověřili kvality hry na vlastní oči, tak vám nezbude nic jiného, než si stáhnout demo o velikosti 1350 MB a vše si řádně vyzkoušet. S touto hrou se budete setkávat i nadále v testech grafických karet na našich stránkách.



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Tom Clancys HAWX poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama