O kom píšeme nejvíce
Abit (35)Acer (34)AMD (101)AOpen (31)Arctic (33)Asus (160)ATI (31)BenQ (28)
Cooler Master (114)Corsair (41)Creative (37)Fujitsu Siemens (27)Genius (34)Gigabyte (129)HP (69)Intel (94)
Kingston (38)LG (29)Logitech (77)Microsoft (44)MSI (129)NVIDIA (48)OCZ (36)
Samsung (85)Sapphire (77)Sony (28)Thermaltake (47)Toshiba (30)WD (32)Zalman (34)
QNAP TS-451+: čtyři disky do domácnosti

QNAP TS-451+: čtyři disky do domácnosti

Mezi NAS pro náročnější zákazníky patří také QNAP TS-451+, který má připraveny čtyři diskové šachty a je připraven na multimédia, virtualizaci a nabídne velice slušný výkon. Hodit se tak bude do moderní domácnosti jako datové a mediální centrum.
19.7.2016,  recenze, Jan Vítek,  4 komentáře
QNAP TS-253A: výkonný NAS i pro Karaoke

QNAP TS-253A: výkonný NAS i pro Karaoke

Dnes se podíváme na dvoudiskový NAS QNAP TS-253A, který patří do vyšší třídy, čemuž odpovídá jeho výbava založená na čtyřjádrovém procesoru Intel Celeron. NAS také disponuje slušnou nabídkou rozhraní a je vhodný i jako základ Karaoke.
10.6.2016,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
OCZ RD400: M.2, NVMe a především výkon

OCZ RD400: M.2, NVMe a především výkon

V poslední době jsme si z nabídky firmy Toshiba zkoušeli slabší zástupce SSD, a to řady OCZ Trion vybavené pomalými paměťmi TLC. Nyní nastane obrat, neboť na řadě je 512GB model OCZ RD400, který kombinuje vysoký výkon s rozhraním M.2 a podporou NVMe.
6.6.2016,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
Logitech G900 Chaos Spectrum: bezdrátový herní univerzál

Logitech G900 Chaos Spectrum: bezdrátový herní univerzál

Logitech G900 s podtitulem Chaos Spectrum byla představena teprve letos v březnu a my si ji dnes vyzkoušíme jako herní myš, která má souměrný tvar vhodný pro praváky i leváky a nabízí bezdrátové rozhraní i vyměnitelná tlačítka.
1.6.2016,  recenze, Jan Vítek
Gigabyte BRIX S: Skylake a Thunderbolt 3

Gigabyte BRIX S: Skylake a Thunderbolt 3

Gigabyte nedávno vyslal na trh moderní počítače NUC, respektive v jeho podání jde o BRIX. Jedná se o dobře vybavené BRIX S, přičemž testovaný kousek disponuje procesorem Core i7 "Skylake" a také rozhraním Thunderbolt 3 se zajímavým potenciálem.
25.5.2016,  recenze, Jan Vítek
QNAP TS-228: elegantní NAS za rozumnou cenu

QNAP TS-228: elegantní NAS za rozumnou cenu

Společnost QNAP si pro tento rok připravila zbrusu nové modely NAS, mezi něž patří také elegantní TS-228. Ten je určen pro domácnosti a nabízí jednoduché zpracování se dvěma diskovými pozicemi. Jedná se také o řešení za rozumnou cenu.
18.5.2016,  recenze, Jan Vítek,  5 komentářů
NZXT Kraken X31: vodník s řiditelnou pumpou

NZXT Kraken X31: vodník s řiditelnou pumpou

Do rukou se nám dostal malý bezúdržbový vodní chladič procesoru, který se chlubí možnostmi svého nastavení. Kromě otáček ventilátoru budeme moci řídit i výkon jeho vodní pumpy, což bude mít také přímý dopad na hlučnost. Bude to tedy užitečné?
19.4.2016,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
NZXT Manta: malá velká skříň

NZXT Manta: malá velká skříň

Manta od společnosti NZXT je skříň pro výkonné sestavy založené na deskách Mini ITX. Připravena je pro vodní chladiče, z nichž si jeden také dnes vyzkoušíme a výrobce se chlubí, že je vyráběna novou kvalitnější technologií.
15.4.2016,  recenze, Jan Vítek,  1 komentář
Intel SSD 750: 4,7 GB/s v zapojení RAID 0

Intel SSD 750: 4,7 GB/s v zapojení RAID 0

Do rukou se nám dostala dvě 400GB SSD od společnosti Intel, a to SSD 750 v podobě karet pro PCI Express. Taková příležitost přímo volala po tom, abychom si je vyzkoušeli v zapojení RAID 0, abychom z nich dostali maximum.
12.4.2016,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
Gigabyte X170-EXTREME ECC: pro hry i pracovní stanice

Gigabyte X170-EXTREME ECC: pro hry i pracovní stanice

Dnes tu pro vás máme jednu specialitku, a sice základní desku Gigabyte X170-EXTREME ECC, kterou si vyzkoušíme společně s procesorem Intel Xeon E3-1230 v5. Co vše tato deska s čipsetem C236 a zajímavým designem nabídne?
7.4.2016,  recenze, Jan Vítek
Asustor AS3102T: moderní a výkonný NAS

Asustor AS3102T: moderní a výkonný NAS

Dnes se podíváme na moderní NAS od společnosti Asustor, který je určený pro dva pevné disky a nabídne slušný výkon procesoru Intel Braswell a rovněž přímý výstup HDMI. Bude tak možné jej napojit přímo na televizor a využít jako multimediální centrum.
29.3.2016,  recenze, Jan Vítek
Chieftec UC-02B: na motivy klasického desktopu

Chieftec UC-02B: na motivy klasického desktopu

Levná skříň UC-02B se vrací ke kořenům klasického desktopového počítače z devadesátých let, který sloužil také jako podstavec pro CRT monitory. Ovšem Chieftec ji pochopitelně nabízí v moderní podobě pro aktuální hardware.
11.3.2016,  recenze, Jan Vítek
SteamVR Performance Test: je vaše PC připraveno pro VR?

SteamVR Performance Test: je vaše PC připraveno pro VR?

Je váš počítač dobře připraven na virtuální realitu? Pokud nevíte, pak je opravdu nejvyšší čas to zjistit. A právě k tomuto účelu tu máme nový test s názvem SteamVR Performance Test, o kterém bude pojednávat dnešní článek.
9.3.2016,  recenze, Pavel Šantrůček,  6 komentářů
Ozone Argon: herní myš pro obě ruce

Ozone Argon: herní myš pro obě ruce

Dnes se podíváme na herní myš Argon od společnosti Ozone, která se nás snaží zaujmout kvalitní výbavou, ale také tím, že má souměrný tvar i rozložení tlačítek. Bude se tak hodit stejně dobře pro leváky jako pro praváky.
1.3.2016,  recenze, Jan Vítek
Kingston DT 2000: odolný vůči zlodějům i počasí

Kingston DT 2000: odolný vůči zlodějům i počasí

Společnost Kingston zařadila do své nabídky nové flash disky Fury, které se tak zařazují po boku stejně označených modulů operační paměti a SSD. Co můžeme od těchto modelů očekávat? Na to se podíváme v dnešní recenzi.
26.2.2016,  recenze, Jan Vítek,  2 komentáře
Sapphire Nitro R9 Fury 4G: spotřeba pod drobnohledem

Sapphire Nitro R9 Fury 4G: spotřeba pod drobnohledem

Proč je spotřeba grafické karty Sapphire Nitro R9 Fury 4G proti konkurenci tak vysoká? Nešlo by s tím něco udělat? Takové otázky jsme si kladli samozřejmě také a rovnou jsme se jali spotřebu této grafické karty testovat trochu více do hloubky.
18.2.2016,  recenze, Pavel Šantrůček,  4 komentáře
OCZ Trion 150: 15nm TLC paměti v akci

OCZ Trion 150: 15nm TLC paměti v akci

V polovině minulého roku přišla společnost OCZ Storage Solutions s řadou SSD Trion 100, která jako první využila 19nm TLC paměti od Toshiby. Dnes se podíváme na jeho nástupce, Trion 150, který také využívá paměti TLC, ale již 15nm.
16.2.2016,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
Sapphire R9 380 4G D5 ITX: rekapitulujeme mainstream

Sapphire R9 380 4G D5 ITX: rekapitulujeme mainstream

Novinkou od společnosti Sapphire je kompaktní grafická karta Sapphire R9 380 4G D5 ITX s VRAM o velikosti 4 GB. Dnes si ji tedy představíme a zároveň si zrekapitulejeme výsledky testů grafických karet tohoto středního proudu.
3.2.2016,  recenze, Pavel Šantrůček,  3 komentáře
Sapphire Nitro R9 Fury 4G: konkurence GeForce GTX 980?

Sapphire Nitro R9 Fury 4G: konkurence GeForce GTX 980?

Zvěsti o snížení ceny grafických karet Radeon R9 Fury na úroveň GeForce GTX 980 se na internetu začínají objevovat stále častěji. Jak si tedy vůbec Radeon R9 Fury stojí svým výkonem proti silným konkurenčním Maxwellům?
28.1.2016,  recenze, Pavel Šantrůček,  3 komentáře
Intel NUC5PGYH: hotové mini PC s Windows 10

Intel NUC5PGYH: hotové mini PC s Windows 10

Dnes se podíváme na minipočítač od Intelu, který dostal označení NUC5PGYH, pod nímž se ukrývá již hotový počítač vybavený RAM i pamětí pro data a systémem Windows 10. To rozhodně není mezi NUC obvyklé.
20.1.2016,  recenze, Jan Vítek,  4 komentáře
Nová architektura Radeonů: zaostřeno na Polárku

Nová architektura Radeonů: zaostřeno na Polárku

Nebojte, dnes to nebude o astronomii. Dnešní článek bude o architektuře připravovaných grafických karet společnosti AMD s názvem Polaris. Ale kdo ví, třeba se v budoucnosti kolem této architektury bude vše točit tak, jako kolem skutečné Polárky.
15.1.2016,  recenze, Pavel Šantrůček,  21 komentářů
Fractal Design Core 500: pro vaše Mini ITX

Fractal Design Core 500: pro vaše Mini ITX

Počítačová skříň Fractal Design Core 500 je určena pro malé základní desky Mini ITX, na nichž si můžeme díky ní postavit i vysoce výkonnou sestavu, i když s jistými omezeními. I na ty se zaměříme v naší dnešní recenzi.
13.1.2016,  recenze, Jan Vítek,  1 komentář
Gigabyte Z170MX-Gaming 5: Skylake na Micro ATX

Gigabyte Z170MX-Gaming 5: Skylake na Micro ATX

Základní deska Gigabyte Z170MX-Gaming 5 je na našem serveru první testovanou deskou pro procesory Skylake, která má formát Micro ATX. Co nám nabídne a proč nese logo Heroes of the Storm? Na to se hned podíváme.
30.12.2015,  recenze, Jan Vítek,  4 komentáře
Sapphire Nitro R9 380X 4G: vlk v rouše beránka

Sapphire Nitro R9 380X 4G: vlk v rouše beránka

V minulé recenzi jsme si představili grafickou kartu Sapphire Radeon R9 380X 4G jako výkonného, ale tak trochu "nenažraného" vlka. Dnes vám ukážeme, že i z takovéhoto hladového vlka se dá udělat celkem roztomilý beránek.
29.12.2015,  recenze, Pavel Šantrůček,  6 komentářů
Sapphire Nitro R9 380X 4G: nový král mainstreamu?

Sapphire Nitro R9 380X 4G: nový král mainstreamu?

Zjevně hlavním posláním dlouho očekávaného Radeonu R9 380X bylo vypořádat se s konkurencí v segmentu mainstreamových grafických karet. O tom, jestli se mu to povedlo a jak se vypořádal se silným sokem v podání GTX 960 4 GB, je dnešní článek.
18.12.2015,  recenze, Pavel Šantrůček,  9 komentářů
Virtuální realita a požadavky na grafické karty

Virtuální realita a požadavky na grafické karty

Virtuální realita se k nám blíží mílovými kroky a VR headsety tu budou co nevidět. Bude ale výkon současných generací grafických karet pro zobrazení virtuální reality dostačující? Jaké jsou vůbec nároky na virtuální realitu? O tom je dnešní článek.
9.12.2015,  recenze, Pavel Šantrůček,  5 komentářů
CM Storm Sentinel III: vyspělá herní myš

CM Storm Sentinel III: vyspělá herní myš

CM Storm Sentinel III je již třetím modelem své řady. Očekávat můžeme výborně vybavenou myš, která využije OLED displej, podsvícení s plnou škálou barev, kvalitní optický senzor a nabídne i možnost změny své hmotnosti.
1.12.2015,  recenze, Jan Vítek,  1 komentář
Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce: karta s vodníkem

Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce: karta s vodníkem

Jste náruživým hráčem počítačových her? Vyžadujete od své grafické karty ultimátní grafický výkon a vynikajících provozní vlastnosti? Grafická karta Gigabyte GTX 980 Ti Xtreme WaterForce může být pro vás tím pravým řešením.
26.11.2015,  recenze, Pavel Šantrůček
Ozone Strike Pro: dobře vybavená mechanika

Ozone Strike Pro: dobře vybavená mechanika

Španělská společnost Ozone Gaming se zaměřuje na výrobu herních periferií a my si z její nabídky dnes vyzkoušíme mechanickou a podsvícenou klávesnici plné velikosti, celkově dobře vybavený model Ozone Strike Pro.
24.11.2015,  recenze, Jan Vítek,  1 komentář
DirectX 12 Multi-engine: asynchronní shadery v praxi

DirectX 12 Multi-engine: asynchronní shadery v praxi

Co jsou to asynchronní shadery a k čemu vlastně slouží? Jak zapadají do kontextu DirectX 12? Které grafické karty je podporují, které zase ne a proč? V dnešním článku odpovíme právě na takovéto otázky.
20.11.2015,  recenze, Pavel Šantrůček,  17 komentářů