O kom píšeme nejvíce
Abit (35)Acer (34)AMD (101)AOpen (31)Arctic (33)Asus (160)ATI (31)BenQ (28)
Cooler Master (114)Corsair (41)Creative (37)Fujitsu Siemens (27)Genius (34)Gigabyte (130)HP (69)Intel (94)
Kingston (39)LG (29)Logitech (79)Microsoft (44)MSI (129)NVIDIA (49)OCZ (36)
Logitech G203: herní základ s RGB podsvícením

Logitech G203: herní základ s RGB podsvícením

Logitech G203 Prodigy Gaming Mouse patří mezi jednodušší a v portfoliu svého výrobce také mezi levnější herní myši. Zaujmout nás má svým senzorem, vysokou výdrží, programovatelnými tlačítky a také RGB podsvícením.
17.2.2017,  recenze, Jan Vítek
QNAP TS-531X: 5 disků a 10Gb/s LAN

QNAP TS-531X: 5 disků a 10Gb/s LAN

Mezi větší NAS servery, které se ještě hodí do domácností nebo malých firem, patří také QNAP TS-531X. Vyzkoušíme si tak server, jenž má místo pro pět pevných disků a v jeho základní výbavě jsou také dva 10 Gb/s ethernetové porty.
15.2.2017,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
HyperX Alloy FPS: odolná klávesnice pro hráče

HyperX Alloy FPS: odolná klávesnice pro hráče

Kingston se pustil do výroby mechanických klávesnic a rovnou k tomu využil svou značku HyperX, aby přinesl model Alloy FPS. My si dnes vyzkoušíme verzi s tlačítky Cherry MX Blue a podíváme se na to, co nám tato herní klávesnice nabízí.
13.2.2017,  recenze, Jan Vítek,  9 komentářů
Logitech G403 Prodigy Wireless: nástupce legendy?

Logitech G403 Prodigy Wireless: nástupce legendy?

Logitech G403 Prodigy přichází jako herní myš ve dvou podobách, a to ve verzi s bezdrátovým rozhraním a v klasické verzi s USB kabelem. My si ji dnes vyzkoušíme právě jako bezdrátovou verzi, která se tímto podobá testované G900.
10.2.2017,  recenze, Jan Vítek
Synology DS216play: 2 disky a podpora 4K

Synology DS216play: 2 disky a podpora 4K

Běžným uživatelům a jejich domácnostem je určen NAS server Synology DiskStation DS216play, který je vybaven dvěma diskovými pozicemi a procesorem s FPU, jenž zvládne i překódování videa ze 4K do 1080p.
6.2.2017,  recenze, Jan Vítek
QNAP TVS-471: Core i3 pod kapotou

QNAP TVS-471: Core i3 pod kapotou

QNAP TVS-471 můžeme považovat už za profesionální NAS vybavený v testované verzi desktopovým procesorem Core i3, čtyřmi diskovými pozicemi, vlastním displejem a se zaměřením na přehrávání i překódování videa.
26.1.2017,  recenze, Jan Vítek,  10 komentářů
Gigabyte Z270X-Gaming 5 a Core i7 a i5 "Kaby Lake" v testu

Gigabyte Z270X-Gaming 5 a Core i7 a i5 "Kaby Lake" v testu

Dnes už se můžeme podívat na zbrusu novou základní desku Gigabyte Z270X-Gaming 5, která je určena především pro procesory Kaby Lake. Ty tu máme rovnou dva, a to modely Core i5-7600K a i7-7700K, jež si také otestujeme.
4.1.2017,  recenze, Jan Vítek,  12 komentářů
QNAP TS-231P: střední třída pro domácnosti

QNAP TS-231P: střední třída pro domácnosti

Společnost QNAP nám poslala na recenzi NAS TS-231P, který je určen pro domácnosti a malé kanceláře. Nabízí základní ochranu pomocí pole RAID 1 a poslouží především pro základní zálohování a sdílení dat.
19.12.2016,  recenze, Jan Vítek
Synology DS916+: výkonný čtyřdiskový NAS

Synology DS916+: výkonný čtyřdiskový NAS

Dnes se blíže podíváme na Synology DS916+, aktuální čtyřdiskový NAS disponující čtyřjádrovým procesorem, který patří mezi jednodušší modely. Nemá tak žádné úzké zaměření a jde prostě a jednoduše o výkonný NAS.
14.12.2016,  recenze, Jan Vítek,  18 komentářů
QNAP TS-451A: 4 disky a slušná výbava

QNAP TS-451A: 4 disky a slušná výbava

Do spárů se nám dostala novinka letošního roku, a to NAS TS-451A od společnosti QNAP. Jde o čtyřdiskové úložiště zaměřené na multimédia, které podporuje i videa ve 4K a je vybaveno portem USB QuickAccess pro rychlou úvodní instalaci.
7.12.2016,  recenze, Jan Vítek
Fractal Design Define Mini C: pro menší sestavy s grácií

Fractal Design Define Mini C: pro menší sestavy s grácií

Ze Švédska k nám přicestovala horká novinka, která staví na úspěchu původního a již letitého modelu Define Mini. Jde o skříň s označením C, která chce nabídnout moderní zázemí pro naši sestavu s menší základní deskou.
8.11.2016,  recenze, Jan Vítek,  6 komentářů
NVIDIA Multi-Res Shading: zvýšení výkonu téměř zdarma

NVIDIA Multi-Res Shading: zvýšení výkonu téměř zdarma

Technologie NVIDIA Multi-Res Shading je určena především pro VR systémy, ovšem není důvod, proč by nemohla ulevit také při hraní na monitoru. A právě Shadow Warrior 2 je první hra, která to umožní a my si to vykoušíme na běžné GeForce GTX 960.
27.10.2016,  recenze, Jan Vítek,  6 komentářů
Virtuální realita: konkurent televizorů a kinosálů?

Virtuální realita: konkurent televizorů a kinosálů?

Letošní rok i ty následující budou ve znamení virtuální reality. Již jednou se snažila prosadit, ale chyběly vhodné technologie. Dnes je ovšem už jiná situace. Mají se výrobci televizorů a majitelé kinosálů začít obávat? Vyzkoušeli jsme Samsung Gear VR.
21.9.2016,  recenze, TV Freak
QNAP TS-531P: pětidiskový univerzál

QNAP TS-531P: pětidiskový univerzál

Dnes se podíváme na pětidiskový NAS QNAP TS-531P, který přichází vybavený čtyřjádrovým procesorem od Annapurna Labs a širokými možnostmi pro rozšíření. Jde tak o NAS určený už náročnějším zákazníkům i menším firmám.
3.8.2016,  recenze, Jan Vítek,  8 komentářů
QNAP TS-451+: čtyři disky do domácnosti

QNAP TS-451+: čtyři disky do domácnosti

Mezi NAS pro náročnější zákazníky patří také QNAP TS-451+, který má připraveny čtyři diskové šachty a je připraven na multimédia, virtualizaci a nabídne velice slušný výkon. Hodit se tak bude do moderní domácnosti jako datové a mediální centrum.
19.7.2016,  recenze, Jan Vítek,  4 komentáře
QNAP TS-253A: výkonný NAS i pro Karaoke

QNAP TS-253A: výkonný NAS i pro Karaoke

Dnes se podíváme na dvoudiskový NAS QNAP TS-253A, který patří do vyšší třídy, čemuž odpovídá jeho výbava založená na čtyřjádrovém procesoru Intel Celeron. NAS také disponuje slušnou nabídkou rozhraní a je vhodný i jako základ Karaoke.
10.6.2016,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
OCZ RD400: M.2, NVMe a především výkon

OCZ RD400: M.2, NVMe a především výkon

V poslední době jsme si z nabídky firmy Toshiba zkoušeli slabší zástupce SSD, a to řady OCZ Trion vybavené pomalými paměťmi TLC. Nyní nastane obrat, neboť na řadě je 512GB model OCZ RD400, který kombinuje vysoký výkon s rozhraním M.2 a podporou NVMe.
6.6.2016,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
Logitech G900 Chaos Spectrum: bezdrátový herní univerzál

Logitech G900 Chaos Spectrum: bezdrátový herní univerzál

Logitech G900 s podtitulem Chaos Spectrum byla představena teprve letos v březnu a my si ji dnes vyzkoušíme jako herní myš, která má souměrný tvar vhodný pro praváky i leváky a nabízí bezdrátové rozhraní i vyměnitelná tlačítka.
1.6.2016,  recenze, Jan Vítek
Gigabyte BRIX S: Skylake a Thunderbolt 3

Gigabyte BRIX S: Skylake a Thunderbolt 3

Gigabyte nedávno vyslal na trh moderní počítače NUC, respektive v jeho podání jde o BRIX. Jedná se o dobře vybavené BRIX S, přičemž testovaný kousek disponuje procesorem Core i7 "Skylake" a také rozhraním Thunderbolt 3 se zajímavým potenciálem.
25.5.2016,  recenze, Jan Vítek
QNAP TS-228: elegantní NAS za rozumnou cenu

QNAP TS-228: elegantní NAS za rozumnou cenu

Společnost QNAP si pro tento rok připravila zbrusu nové modely NAS, mezi něž patří také elegantní TS-228. Ten je určen pro domácnosti a nabízí jednoduché zpracování se dvěma diskovými pozicemi. Jedná se také o řešení za rozumnou cenu.
18.5.2016,  recenze, Jan Vítek,  6 komentářů
NZXT Kraken X31: vodník s řiditelnou pumpou

NZXT Kraken X31: vodník s řiditelnou pumpou

Do rukou se nám dostal malý bezúdržbový vodní chladič procesoru, který se chlubí možnostmi svého nastavení. Kromě otáček ventilátoru budeme moci řídit i výkon jeho vodní pumpy, což bude mít také přímý dopad na hlučnost. Bude to tedy užitečné?
19.4.2016,  recenze, Jan Vítek,  4 komentáře
NZXT Manta: malá velká skříň

NZXT Manta: malá velká skříň

Manta od společnosti NZXT je skříň pro výkonné sestavy založené na deskách Mini ITX. Připravena je pro vodní chladiče, z nichž si jeden také dnes vyzkoušíme a výrobce se chlubí, že je vyráběna novou kvalitnější technologií.
15.4.2016,  recenze, Jan Vítek,  1 komentář
Intel SSD 750: 4,7 GB/s v zapojení RAID 0

Intel SSD 750: 4,7 GB/s v zapojení RAID 0

Do rukou se nám dostala dvě 400GB SSD od společnosti Intel, a to SSD 750 v podobě karet pro PCI Express. Taková příležitost přímo volala po tom, abychom si je vyzkoušeli v zapojení RAID 0, abychom z nich dostali maximum.
12.4.2016,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
Gigabyte X170-EXTREME ECC: pro hry i pracovní stanice

Gigabyte X170-EXTREME ECC: pro hry i pracovní stanice

Dnes tu pro vás máme jednu specialitku, a sice základní desku Gigabyte X170-EXTREME ECC, kterou si vyzkoušíme společně s procesorem Intel Xeon E3-1230 v5. Co vše tato deska s čipsetem C236 a zajímavým designem nabídne?
7.4.2016,  recenze, Jan Vítek
Asustor AS3102T: moderní a výkonný NAS

Asustor AS3102T: moderní a výkonný NAS

Dnes se podíváme na moderní NAS od společnosti Asustor, který je určený pro dva pevné disky a nabídne slušný výkon procesoru Intel Braswell a rovněž přímý výstup HDMI. Bude tak možné jej napojit přímo na televizor a využít jako multimediální centrum.
29.3.2016,  recenze, Jan Vítek
Chieftec UC-02B: na motivy klasického desktopu

Chieftec UC-02B: na motivy klasického desktopu

Levná skříň UC-02B se vrací ke kořenům klasického desktopového počítače z devadesátých let, který sloužil také jako podstavec pro CRT monitory. Ovšem Chieftec ji pochopitelně nabízí v moderní podobě pro aktuální hardware.
11.3.2016,  recenze, Jan Vítek
SteamVR Performance Test: je vaše PC připraveno pro VR?

SteamVR Performance Test: je vaše PC připraveno pro VR?

Je váš počítač dobře připraven na virtuální realitu? Pokud nevíte, pak je opravdu nejvyšší čas to zjistit. A právě k tomuto účelu tu máme nový test s názvem SteamVR Performance Test, o kterém bude pojednávat dnešní článek.
9.3.2016,  recenze, Pavel Šantrůček,  6 komentářů
Ozone Argon: herní myš pro obě ruce

Ozone Argon: herní myš pro obě ruce

Dnes se podíváme na herní myš Argon od společnosti Ozone, která se nás snaží zaujmout kvalitní výbavou, ale také tím, že má souměrný tvar i rozložení tlačítek. Bude se tak hodit stejně dobře pro leváky jako pro praváky.
1.3.2016,  recenze, Jan Vítek
Kingston DT 2000: odolný vůči zlodějům i počasí

Kingston DT 2000: odolný vůči zlodějům i počasí

Společnost Kingston zařadila do své nabídky nové flash disky Fury, které se tak zařazují po boku stejně označených modulů operační paměti a SSD. Co můžeme od těchto modelů očekávat? Na to se podíváme v dnešní recenzi.
26.2.2016,  recenze, Jan Vítek,  2 komentáře
Sapphire Nitro R9 Fury 4G: spotřeba pod drobnohledem

Sapphire Nitro R9 Fury 4G: spotřeba pod drobnohledem

Proč je spotřeba grafické karty Sapphire Nitro R9 Fury 4G proti konkurenci tak vysoká? Nešlo by s tím něco udělat? Takové otázky jsme si kladli samozřejmě také a rovnou jsme se jali spotřebu této grafické karty testovat trochu více do hloubky.
18.2.2016,  recenze, Pavel Šantrůček,  4 komentáře