reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Roccat Ryos TKL Pro: mechanika pro eSporty

31.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Roccat Ryos TKL Pro: mechanika pro eSporty
Roccat Studios zařazuje do své nabídky zbrusu novou klávesnici Ryos TKL Pro určenou především pro hráče. Těm nabídne mechanická tlačítka Cherry MX, ovšem nesmí jim vadit, že nebudou mít k dispozici numerický blok.
Roccat Ryos TKL Pro je tedy "krátká" klávesnice bez numerického bloku, která je vybavena tlačítky Cherry MX, přičemž na výběr bude mezi verzemi Brown, Black, Blue a Red. To je ostatně čtveřice nejčastěji používaných modelů, z nichž Black a Red mají lineární stisk s různým odporem a Brown a Blue mají stisk s hmatovou odezvou.





Na fotografiích také můžete vidět, že některé klávesy jsou podsvícené a některé ne. To není chyba, ale ukázka toho, že podsvícení každé klávesy zvlášť si budeme moci zapnout či vypnout. Světelné diody v tlačítkách Cherry MX jsou pak evidentně umístěny v horní části, takže více podsvíceny budou hlavní popisky, které Corsair umístil rovněž do horní části čepiček.





Roccat Ryos TKL Pro je vybavena 2 MB paměti flash, což je oproti jiným modelům slušná kapacita, která poslouží k uložení nastavení klávesnice včetně až 470 maker, přičemž programovatelné jsou v podstatě všechny klávesy. O řízení klávesnice se postarají dva 32bitové procesory ARM a pak tu máme tři speciální tlačítka pod mezerníkem, která jsou vyhrazena pro palec a také kanálky pro vyvedení kabelu do levé či pravé strany.

Specifikace také hovoří o N-Key Rollover, čili klávesnice by měla být bez limitu co se týče schopnosti zaznamenat více stiskutých kláves najednou a dotazovací frekvence je 1000 Hz. Roccat k tomu přihazuje svou funkci Easy-Shift[+], jež umožní většině kláves přiřadit sekundární funkci.

Klávesnice se již dostala na trh s doporučenou cenou 140 USD.

Zdroj: Tomshardware
reklama