reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rosewell připravuje skříň pro Mini ITX i malou klávesnici

6.6.2013, Jan Vítek, aktualita
Rosewell připravuje skříň pro Mini ITX i malou klávesnici
Společnost Rosewill se na Computexu ukázala s novým hardwarem, mezi nějž patří také skříň Neutron určená pro malé základní desky formátu Mini-ITX, i když sama o sobě srovna malá není. Je totiž dvoupatrová a v níže položené části má odnímatelnou...
Společnost Rosewill se na Computexu ukázala s novým hardwarem, mezi nějž patří také skříň Neutron určená pro malé základní desky formátu Mini-ITX, i když sama o sobě srovna malá není.





Je totiž dvoupatrová a v níže položené části má odnímatelnou diskovou šachtu pro čtyři 3,5" či 2,5" zařízení a před ní je pak pozice napájecího zdroje. Ve své klasické pozici nahoře je pak jedna 5,25" šachta, která by neměla stát v cestě instalaci dlouhých grafických karet či vysokého procesorového chladiče. To ale nezaručuje úspěch, neboť na takovýchto malých základních deskách bývá procesorový socket blízko u slotu PCI Express, takže velký chladič se nemusí vejít vedle karty.

Pro chlazení je tu především zadní 120mm ventilátor, dole je pak pozice pro 92mm model a nahoře ještě jedna 120mm pozice. V boku pak vidíme dva USB 2.0 a dva USB 3.0 a někde jinde mají být ještě audio konektory. Samotná skříň je vyrobena z 0,8mm SECC a čelo je plastové.





Vedle Neutronu se ukázala také malá mechanická klávesnice Micro RK9000, která je určená prý pro hráče. Nevím, čím si to zasloužila, ale posuďte sami. Jedná se o malou klávesnici s hliníkovým tělem bez numerického bloku i střední části, takže šipky jsou součástí hlavního bloku 66 kláves, ale aspoň mají pouze svou jedinou funkci.

Tlačítka jsou zde typu Cherry MX, ovšem výrobce nikde neuvedl, jakého typu. Nejspíše ale půjde o verzi Red nebo Black. Micro RK9000 pak budeme moci připojit na rozhraní USB a pomocí adaptéru také na PS/2.

Zdroj: techPowerUp 1, 2
reklama