reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

RotoVR: lákadlo nejen pro milovníky simulátorů

17.10.2016, Jan Vítek, aktualita
RotoVR: lákadlo nejen pro milovníky simulátorů
Virtuální realita je zvláště zajímavá pro simulátory, neboť v jejich případě se vyžaduje především sedět na židli a rozhlížet se, díky čemuž odpadá řada problémů. Židle od RotoVR ale má dokázat jejich prožitek povýšit na novou úroveň.
Společnost RotoVR už představila svou Interactive Virtual Reality Chair v akci, takže se na ni můžeme podívat v novém videu. Na tuto židli je přitom u spuštěn předprodej, a to od letošního března, od kdy firma zatím veřejnosti ukazovala pouze vizualizace v podobě 3D renderů. Nabízela tak spíš zajíce v pytli, ale nyní tento zajíc už začal získávat obrysy.





Jde o poměrně masivní zařízení, které má potřebný vestavěný stolek pro periferie (ten bude asi volitelný), na nějž nebude problém umístit celý HOTAS, ale s klávesnicí a myší už by to bylo těžší. Nicméně tyto periferie nejsou určeny pro ovládání ve virtuální realitě, takže daný prostor by měl stačit.





Židle může rotovat v plném 360° rozsahu, přičemž by tu neměly být žádné kabely, které by nás v tom omezovaly. Rotaci má sledovat Roto VR HeadTracker a ve virtuálním světě se budeme moci pohybovat i na nohou díky Touch Pedals, čili nožních ovladačů. To se bude hodit ve hrách, které nám umožní vysednout z kokpitu a pohybovat se s postavou po nohou. Židle má také vestavěny motorky nejen pro pohyb, ale také pro vibrace, u nichž si lze nastavit intenzitu.


Jak ukazuje video, ve sloupku židle, který rotuje společně s ní, jsou připraveny potřebné konektory pro obraz, zvuk a také několik USB. Židle je tak kompatibilní se všemi moderními VR systeémy, jako je Oculus VR, PlayStation VR, HTC Vive, Samsung Gear VR, Google Cardboard a OSVR. Pak už záleží pouze na nás, jaké periferie se rozhodneme využít pro ovládání hry.

RotoVR chce svou židli představit na VR & AR World Expo v Londýně, a to už 19. a 20. října. Předprodej platí do 5. listopadu, ale firma ještě nemá jasno, jaké veškeré příslušenství k ní nabídne. Samotná židle bude k dispozici za 499 dolarů, kterážto částka ale po ukončení předobjednávek vzroste na 699 USD. První dodávky mají začít k zákazníkům proudit na konci tohoto roku.

Zdroj: Hexus.net, RotoVR

reklama