reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Roztomilý robot Asus Zenbo jako levný digitální kamarád

30.5.2016, Milan Šurkala, aktualita
Roztomilý robot Asus Zenbo jako levný digitální kamarád
Asus právě představil malého roztomilého robota Zenbo, který si může hrát s dětmi nebo jim číst pohádky. Tato "hračka" ale není jen pro děti, může být dobrým společníkem i pro seniory a další. Je schopen provádět videohovory nebo pracovat jako domácí kino.
Asus vytvořil nového osobního asistenta v podobě malého robota Zenbo. Jeho deisgn je velmi roztomilý a patrně tak bude hodně oblíbený u dětí nebo u žen. Zenbo je multifunkční robot, který může být užitečný nejen pro děti, ale také obecně pro všechny členy rodiny včetně seniorů. Dětem může číst pohádky nebo s jeho pomocí mohou spouštět vzdělávací aplikace. Senioři jej mohou spojit s chytrým náramkem, který v případě potíží zavolá příbuzným nebo jiným nastaveným kontaktům. Také mohou provádět videohovory nebo jim Zenbo může připomenout vzít si léky.


Asus Zenbo


Zenbo může pořizovat fotografie i video. Také může suplovat multimediální systém. V neposlední řadě je pomocníkem v domácnosti, který pozhasíná světla nebo vypne televizi. Ovládá se i hlasem, rozpoznává tváře a dokáže odpovídat na položené otázky. Také může hlídat domácnost a provádět vzdálené monitorování. Je také schopen přehrávat hudbu díky zabudovaným stereo reproduktorům. Samozřejmostí je možnost připojit jej k nejrůznějším chytrým zařízením, případně i na internet k online nákupům. Zenbo je schopen se také postupně učit díky systému umělé inteligence. Na jeho "hlavě" mohou být zobrazeny nejen menu nabídky, ale také tvář vyjadřující nejrůznější emoce.


Asus Zenbo s dětmi


Asus zatím nezveřejnil mnoho údajů o robotovi, takže doposud víme jen to, že je zhruba 60 centimetrů vysoký a měl by být s cenou $599 také docela levný. Zatím ale není jasné, kdy přesně se dostane do prodeje a na kterých trzích.


Asus Zenbo emoce


Zdroje: asus.com, extrahw.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama